4ngus Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Witajcie, wybieram sie w lipcu nad morze. Jade z Gliwic wiec trasa wyniesie około 590 km. Zależy mi, żeby opony generowały jak najmniejszy opór. Mysle, ze bede jechal w 98% asfaltem wieć zaden agresywny bieznik nie jest mi potrzebny. Myślałem nad -TYMI OPONAMI- Co o nich sadzicie? Czy takie waskie opony będa dobrze leżały na kole czy moze lepiej zainwestować w szersze? i jak sie bedzie mial opor toczenia takich opon w porownaniu do kenda karma? Jezeli macie jeszcze jakies propozycje prosze o podzielenie sie Dziekuje
Moloch89 Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Jedziesz z bagażem? w jeden dzień? więcej? polecam http://www.forumrowerowe.org/topic/55024-opony-schwalbe-marathon-racer/
4ngus Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Napisano 2 Czerwca 2010 bagaż w postaci prawdopodobnie plecaka 35 litrowego. Trase dziele sobie na 3 dni
adriansocho Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Bardzo dobra opona. Przy takiej wycieczce tylko slicki wchodzą w grę. Co do szerokości - takie opony pasują na standardowe obręcze MTB o szerokości wewnętrznej 17-19mm (może i więcej). Są też tego typu oponki oferowane przez innych producentów, np Schwalbe. Pamiętaj że warto je dopompować powyżej 4 atm.
4ngus Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Napisano 2 Czerwca 2010 Dziękuje. Patrze tylko, że cena za sztukę to powyżej 100zł. Czy jest jakas alternatywa do tych oponek? Coś najlepiej do 70zł?
sEs Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 A myślałeś o takich samych detonatorach tylko że w wersji drut ? - link tańsze są, a w ogóle mam takie detonatory od niedawna (obręcze 19 opona 1,25) i na razie sobie chwale ale jeszcze mało jeździłem więc nie mogę wiele powiedzieć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.