Skocz do zawartości

[rower] Kross V6 vs Unibike Mission vs Kellys

AdishDJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich. W dniu dzisiejszym odwiedziłem pobliski sklep rowewrowy, sprzedawca zaproponował mi 5 modeli rowerów 19" godnych uwagi, proszę o pomoc który z modeli byłby najlepszym wyborem:

Kross Hexagon V6 2010

Kross Hexagon V4

Unibike Mission

Unibike Fusion

Kelly's Viper 2010

Granica cenowa rowerów to 1000-1300 zł. Dodam, że nie zamierzam szukać innych modeli w tej cenie i chciałbym zdecydować się na któryś powyżej.

Napisano

Za jaką kwote możesz mieć Kross Hexagon v6 2010 i Unibike Fusion? głównie na tych bym się skupił :icon_wink:

Hexagon v6 2010 - 1200 zł

Unibike Fusion - 1250 zł

Napisano

Hexagon v6 2010 - 1200 zł

Unibike Fusion - 1250 zł

A więc tak:

-amortyzatory są podobnej klasy a więc można je uznać jako takie same

-manetki te same

-przerzutki klasę lepsze w Unibike

-korba lepsza w Unibike

-piasty lepsze w Kross`ie

-bardziej "uniwersalne" opony w Kross`ie

-rama według mnie lepsza w Kross`ie, ponieważ ma bardziej typową geometrię, oraz jest sprawdzona przez część użytkowników na tym forum i ogólnie polecana.

-waga podobna

Czy są Ci potrzebne tarcze? Te w Hexagonie nie są złe ale potrzeba czasu i cierpliwośći aby nauczyć sie ich regulować (nie jest to robota na 10min jeżeli ktoś to będzie robił pierwszy raz). Biorąc Unibike dostajesz lepszy troszkę rowerek, ale masz klockowate opony które wołają o wymianą na przykład na Kenda Karma Kevlar. W Kross`ie masz bardziej typową ramę, natomiast geometria Unibike może Ci nie pasować, wskazana jazda na obydwóch. Osprzętowo = Unibike, funkcjonalnie w mojej opini rama/hamulce/dalsza rozbudowa = Kross. Myśle że pomogłem.

Napisano

Więc teraz sam już nie wiem, jestem zielony w tych sprawach. Czy postawić na Krossa z możliwością dalszej rozbudowy czy zdecydować się na lepiej wyposażonego unibika :) Dziękuję afly, a ty osobiście na co byś się w tej chwili zdecydował mając taki wybór ?

Napisano

Więc teraz sam już nie wiem, jestem zielony w tych sprawach. Czy postawić na Krossa z możliwością dalszej rozbudowy czy zdecydować się na lepiej wyposażonego unibika :) Dziękuję afly, a ty osobiście na co byś się w tej chwili zdecydował mając taki wybór ?

Na ten na którym lepiej bym się czuł, ponieważ Unibike ma kąty 71 i 71, a Kross 71 i 73 - najlepiej jak byś sie mógł nimi pod sklepem przejechać. Ponieważ ja modernizuje swój rower i cenie hamulce tarczowe (nie za wygląd) wybrałbym Kross`a ale teraz jestem nieobiektywny.

Napisano

Na ten na którym lepiej bym się czuł, ponieważ Unibike ma kąty 71 i 71, a Kross 71 i 73 - najlepiej jak byś sie mógł nimi pod sklepem przejechać. Ponieważ ja modernizuje swój rower i cenie hamulce tarczowe (nie za wygląd) wybrałbym Kross`a ale teraz jestem nieobiektywny.

Dzięki za pomoc afly , jeśli jeszcze ktoś miał doświadczenie z tymi rowerumi proszę o opinię pozdr.

Napisano

Przejedź się na obu i weź ten na którym będzie Ci wygodniej. Po prostu. Różnice są takie, że Kross wypada lepiej na hamulcach, a Unibike na reszcie osprzętu z tym, że... hamulcami bym się nie kierował. Zapewne V-brake wystarczą Ci w zupełności, a osprzęt czy tak czy siak w końcu będziesz chciał wymienić.

Napisano

Przejedź się na obu i weź ten na którym będzie Ci wygodniej. Po prostu. Różnice są takie, że Kross wypada lepiej na hamulcach, a Unibike na reszcie osprzętu z tym, że... hamulcami bym się nie kierował. Zapewne V-brake wystarczą Ci w zupełności, a osprzęt czy tak czy siak w końcu będziesz chciał wymienić. 

Ok z tego co widzę to Unibike Fusion to chyba lepszy wybór dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...