Guardian Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Siemka. Postanowiłem mieć jeszcze jeden rower, w sumie to już go mam ale jeszcze nie nadaje się do jazdy mtb. Kupiłem rower w serwisie sąsiada używany rower najtańszy za 350zł nie ma żadnego amortyzatora. Przerzutki shimano sis(wymienie je z czasem) V-brake(wymieniam od razu na tarczę) Widelec sztywny(mam amortyzowany wymienię sam) Rama sztywna(zielony lakier, ma zostać taka) Muszę kupić: Piasta z center lock jedna ponieważ jedna tarcza mi wystarczy na przód. Tarcza. Jeździłem już kiedyś na tym rowerze i nie narzekam mimo najtańszych podzespołów niedługo będą nowe. Co jeszcze zmienić do jazdy mtb żeby było w miarę tanio?
Corratec Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Siemka. Postanowiłem mieć jeszcze jeden rower, w sumie to już go mam ale jeszcze nie nadaje się do jazdy mtb. Kupiłem rower w serwisie sąsiada używany rower najtańszy za 350zł nie ma żadnego amortyzatora. Przerzutki shimano sis(wymienie je z czasem) V-brake(wymieniam od razu na tarczę) Widelec sztywny(mam amortyzowany wymienię sam) Rama sztywna(zielony lakier, ma zostać taka) Muszę kupić: Piasta z center lock jedna ponieważ jedna tarcza mi wystarczy na przód. Tarcza. Jeździłem już kiedyś na tym rowerze i nie narzekam mimo najtańszych podzespołów niedługo będą nowe. Co jeszcze zmienić do jazdy mtb żeby było w miarę tanio? hmm. co zmienićżeby był do mtb.. a co być chciał zmienić.... w miarę tanio czyli za ile... zbyt ogulne pytanie, do swykłej ramy bez amora wsadzisz grubsze opony i terz będziesz miał mtb.. zależy kto co chce mieć.
Guardian Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 Do około 300zł żebym mógł jeździć do końca tego roku i na maratony kilka znaczy się
Mordiz Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Jeśli napęd jest już w złym stanie to najlepiej skupić się tylko na nim. Jak jedziemy po całości to warto pomyśleć o : - korbie - łańcuchu - tylnych zębatkach - przerzutki ? - elementu suportu. Zobaczyć jak to jeździ.
Guardian Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 Jeździłem dwa dni po lesie. Było bezproblemowo a napęd nie ma żadnych wad poza tym że jak wrzucę na najniższy bieg i startuję tak żeby szybko to spada łańcuch z przodu ale to nie wielki problem bo nie mam potrzeby startowania z najniższych biegów. Ogólnie to dobry rower który nie ma zbyt wielkich śladów po użytkowaniu (widziałem tylko w okolicach kierownicy takie jak troszkę porysowane przerzutki ale to mniejsza z tym. Zależy mi na jak najtańszej i bezpiecznej piaście z center lock abym mógł zainstalować tarczę. Jeżeli ktoś ma do sprzedania taniej niż 40zł to kupię nawet dwie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.