adas7 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witam Jako, że jetem ex motocyklistą postanowiłem dla odmiany zmienić 150kW z silnika na 300W z moich nóg i zostać cyklistą bo dużo bezpieczniej (a córa w domu czeka), dużo taniej, dużo zdrowiej i (mam nadzieje) równie fajnie, ale do rzeczy. Chciałbym cos do posmignia po leśnych drogach, czasem po lesie bez drogi, a niekiedy po asfalcie z córką w foteliku i żoną na damce. Ostatnio tak na poważnie jeździłem huraganem pod koniec PRL. mam 184cm i 78kg. Cena jak w temacie do negocjacji. Byłem w paru sklepach i spodobały mi się dwa sprzęty: Giant yukon disc za 1500zł i go sport scrapper za 1700zł ten drugi ma hamulce hydrauliczne, reszta chyba porównywalna. Może jestescie mi w stnie coś podpowiedzieć, moze nawet być to jakiś sprzet uzywany, jezeli cena bedzie odpowiednio niższa. PS Czy w każdym rowerze hamulec przedni jest z lewej strony? Czy można to bezbolesnie zamienić? Od 20 lat przednie koło hamuję prawą ręką, lewą wychodzi mi to jak w samochodzie lewą nogą, zero gracji i wyczucia:/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pitof Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam, chodzi o tego Scrappera? Zobacz jeszcze na tego Kellysa. Gianta raczej sobie odpuść, bo ma słabiutki osprzęt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas7 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 tak chodzi o tego scrappera, kellys ma hamulce mechaniczne, ja chciałbym jednak hydrauliczne, jestem przyzwyczajony z ich dozowania z motocykla. Znalazłem jeszcze coś takiego za niecałe 2k: http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/264/Giant.Rainier.Disc/ to ta sama półka co te powyższe modele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.