Skocz do zawartości

[przewóz roweru] jaka cena pkp?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! W tym tygodniu zamierzam pierwszy raz przewieźć rower w pkp. Bedę korzystał z przewozów regionalnych.

Widziałem wiele razy jak ludzie przewożą rowery w tzw. szynobusach. Czy juz ktos przewoził rower w szynobusach Przewozów regionalnych?

jaka jest opłata? były jakieś kłopoty z konduktorem albo coś? :)

pozdrawiam. :)

Napisano

o kurcze, tego nie wiedzialem. 9zl to wcale malo nie jest :E. W czasie wakacji szkolnych? :( Swoja droga czy jest tez tak, ze jesli pociag oznaczony jest jako przewozacy rowery, a nie ma wagonu rowerowego to nie kupuje sie biletu?

Napisano

To dziwne bo jak ostatnio w góry pociągiem śmigałem to za przewóz roweru PKP płaciłem symboliczne 1 zł ale to jest oferta najprawdopodobniej na weekendy i trwa o ile mnie pamięć nie myli do 30 września

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Sprawdź w słowniku co to znaczy bzdura, a potem tego używaj.

Tak się składa drogi kolego, że wiem co oznacza to słowo i nie muszę zaglądać do słownika. Wiem, że pkp niczego nikomu nie da za darmo, tym bardziej przez całe wakacje!

Dla jasności koszt przewozu roweru:

przezwozy regionalne - 5 zł (w wakacyjne weekendy do końca września 1 zł)

pociągi spółki intercity - 9 zł

Napisano

To się zmienia tak często, że nawet panie w kasach często nie wiedzą. Wracałem niedawno z Zakopca i jakie było moje zdziwienie jak kontroler biletów stwierdził, że bilet na rower mam nie dobry. Anulował nie dobry (za 5 zł) i wypisał nowy (za 9 zł). Gdy oddawałem w kasie anulowany bilet (za 5 zł) dostałem 4,50 zł bo ta z kolei pani stwierdziła, że nie ma biletu za 5 zł. Dawniej jak częściej jeździłem pociągami bilety były po 4,50 bez względu czy to pośpiech, czy osobówka. Podejrzewam, że pozmieniało się to wraz z likwidacją pośpiechów (teraz wszystko to TLK). Nie chce mi się grzebać po cennikach, ale wygląda na to, że argusioldobrze gada.

Napisano

Również ostatnio przewoziłem rower w TLK i zapłaciłem 9zł, w szynobusie z Łeby do Lęborka zapłaciłem z kolei 5zł.

Napisano

tylko po co przewozić jak ciągle pada na wyspach?:D

rowery mój i mojej dziewczyny ostatnio do ostrzeszowa jechały za 2x1 zl, a z ostrzeszowa za 2x5 zł. Pani w kasie poinformowała mnie, że do niej żadne informacje o 1zł nie dotarły więc jest 5 zł. i ze kiedyś już sama musiała dopłacać z własnej kieszeni, kiedy wydrukowała bilety za 1, a było za 5 (!)

Napisano

Tak to nastepne jak to sie tu mowi cliche podobne to cherbatki o 5pm :D

Mozesz mi uwierzyc ze patrzac na pogode w calym sezonie to kazdy polski biker bez dwoch zdan wybralby uk, tzn poludniowy-wschod.

Napisano

Na regionalnych jest promocja, w weekendy rower za złotówkę, jak wystawią za 5zł to znaczy że kasjer albo cieć, albo ch*j. Kilka razy mi już wystawili w piątek na 5zł, za to w niedziele jak wracam zawsze 1zł płaciłem.

Napisano

Biera a nie było tak, że w jedną był weekend lub piątek, a w drugą już nie?

oba były tego samego dnia, zresztą w weekend majowy

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja jadąc do Krakowa we wtorek zapłaciłem za rower 5 zł, natomiast w piątek(powrót) płaciłem 1 zł. Dowiedziałem się, że tak jest, bo w weekendy tylko złotówka za rower.

Napisano

Ja jadąc do Krakowa we wtorek zapłaciłem za rower 5 zł, natomiast w piątek(powrót) płaciłem 1 zł. Dowiedziałem się, że tak jest, bo w weekendy tylko złotówka za rower.

Należy dodać, że tylko do 30 września, w pociągach spółki PR.

Napisano

Kurde mały błąd się wkradł ale jest link więc myślę że dużego zamieszania nie wywołałem hehehehe

Sory

Napisano

dodam tez ze w przewozach regionalnych weekend zaczyna się już w piatek o 00:01 :) wiec caly piatek sobote i niedziele placi sie za rower 1 zl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...