Skocz do zawartości

[Amortyzatory przedni] do Dirtu do 200 zł, Stery 1 i 1/8 ,od 80 do 100 mm.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam rower Specialized HR XC,seryjne amortyzatory to RST Capa T26ML o skoku 80mm.Niestety chodzą twardo ,pomimo regulacji wogóle nie amortyzują nierówności,a na hopkach ledwo się uginają .Nie da się wybić ,trzeba włożyć dużo siły aby zgiąć to badziewie ; / . Od jakiegoś czasu szukam nowych amortyzatorów ,w przedziale do 200 zł.Skok tak jak w temacie od 80 do 100mm,stery 1 i 1/8 .Myślałem nad tym Suntour XCR-LO AHEAD 1 1/8"<< byłbym w stanie skołować jeszcze te 20-pare złotych :).Chciałbym ,żeby chodziły płynnie,bez wkładu dużej siły.Przyznam ,że nie wiem czy to dobry wybór ,odpowiada mi skok,regulacja i wygląd,jednakże jestem w tym temacie zielony.Głównie jeżdże do szkoły,na krótkie przejażdżki do lasu i na hopy.Prosze o propozycje.

Napisano

Do szkoły - jak najbardziej, do lasu - ok, ale hopy - mam duże obawy. Po jakimś czasie mógłby złapać spore luzy + pewnie czarna anoda by się starła, co się często zdarza w SR. Na pewno jest lepszy od Twojego obecnego, ale myślę, że w tym przedziale cenowym ciężko będzie znaleźć coś dobrego do skoków. Jak duże są hopy na których skaczesz?

Napisano

Nie robie jakiś wymyślnych ewolucji ,na razie próbuje jak to mniej więcej wygląda ,bo na przyszłość myślę nad kupnem takiego pożądnego roweru ,właśnie pod hopy.A hopy to oczywiście nie priorytet.

Napisano

Prawdę mówiąc XCR na dirtach pada jak zapałka niestety . Poszukaj starszych bomberów 2002>1997 najlepiej jakieś z1 , kiedyś kolega za 200zł kupił i widelec za tą cenę świetny .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...