Logith Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Witam, Mam pytanie - razem z klasycznymi pedałami SPD firmy VP dostałem zestaw bloków. Kupiłem nowe buty SHIMANO SH-M076 MTB - jak mam te podkładki wszystkie spasować, czy coś z tego zestawu poniżej w załączniku jest niepotrzebne ? Oznaczyłem komplety numerami od 1 do 5. Tutaj link do zdjęcia : http://img714.imageshack.us/i/zdjcie0066z.jpg/ Prosze o pomoc forumowicze ;-) Pozdrawiam!
Dun Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 hehe dobre foty od strony wewnetrznej buta: 5 1 od strony podeszchwy: 3 2 4 wazna jest jeszcze strona poszczegolnych komponentow ale na pewno sie polapiesz :>
Logith Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Dzięki wielkie. Już chyba wiem o co w tym dokładnie chodzi. Plusik dla Ciebie A jak z kątem ustawienia bloków na poczatek?
Mod Team Odi Napisano 1 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 1 Czerwca 2010 Przy butach Shimano elementy 1 i 5 nie będą potrzebne bo w zestawie są blachy, które przychodzą wewnątrz butów.
madek Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 http://www.youtube.com/watch?v=pbFJ7CgAoDI - ustawianie bloków..
Dun Napisano 8 Czerwca 2010 Napisano 8 Czerwca 2010 hmm chodzenie to jednak nie to samo co pedalowanie. uwazam ze wyznaczanie kata obrotu bloku w bucie bedzie zbyt duzy. ja osobiscie mam inna metode, przyciagajac na maxa kolana do klatki lezac na plecach obserwujemy jak skreca sie stopa w kostce przy probie maksymalnego podciagniecia palcow do piszczeli, dziele ten kat na pol i mam idealne ustawienie blokow. metoda sprawdza sie doskonale, natchnelo mnie kiedys ogladajac program na discovery :>
radradish Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Bloki od srony zewnętrznej (w stronę buta) posiadają karbowaną powierzchnię. Czy między butem (jego plastikową podeszwą) i blokiem powinna znajdować się jakaś podkładka? Czy też to prawidłowe jeśli ta karbowana powierzchnia bloku wrzyna się w podeszwę buta? Pytanie powyższe wynika z obawy o uszkodzenie buta.
Baros94 Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Taka konstrukcja bloku wynika chyba właśnie z tego żeby się lekko wbijało, a dzięki temu nie bd się obracał sam blok. Nie jestem do tego pewien, więc niech się wypowie ktoś bardziej wtajemniczony
premier2 Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Właśnie tak ma być. Blok ma tkwić nieruchomo przy podeszwie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.