Skocz do zawartości

[v-brake] problem z montażem

kamilo7557

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem docelowo zamontować w środkowym otworze, ale wtedy czarne przedłużenie sprężyny ma straszne luzy (szczególnie w lewym ramieniu) i nie łapie się na taką ciemną śrubę(?) . Sytuacja poprawia się jedynie gdy zamontuje w jednym ze skrajnych otworów (o ile pamiętam tym dalszym od koła), a chcę to umieścić w środkowym. Co mam robić? Nie wydaje mi się, żeby egzemplarz był uszkodzony, bo kupiłem nowy.

Mam to samo co na zdjęciu http://www.synkros.pl/data/gfx/pictures/large/0/3/1130_3.jpg

Trochę trudno zrozumieć o co chodzi dokładnie.

Wydaje mi się, że chodzi Ci o to, że hamulec jakby 'lata' luźno, a dopiero przy kole sprężyna łapie i odbija. Jest to prawidłowe.

Sprawdziłem jeszcze raz, problem w zasadzie jest, ale tylko z lewym ramieniem, prawa sprężyna "sztywnieje" przy zbliżeniu do uchwytu (tego co podtrzymuje końcówkę sprężyny), ale lewa ma luzy, rusza się w lewo i prawo, dociskam na różne sposoby, dokręcam najmocniej jak się da, ale nic nie pomaga.

Nie mogę edytować, więc muszę napisać post pod postem... w konsekwencji lewa sprężyna nie łapie i nie odbija, bo o to się tutaj rozchodzi, jedynie jeśli wykręcę klocek i zbliżę maksymalnie do koła to trochę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...