kamilo7557 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Chciałem docelowo zamontować w środkowym otworze, ale wtedy czarne przedłużenie sprężyny ma straszne luzy (szczególnie w lewym ramieniu) i nie łapie się na taką ciemną śrubę(?) . Sytuacja poprawia się jedynie gdy zamontuje w jednym ze skrajnych otworów (o ile pamiętam tym dalszym od koła), a chcę to umieścić w środkowym. Co mam robić? Nie wydaje mi się, żeby egzemplarz był uszkodzony, bo kupiłem nowy. Mam to samo co na zdjęciu http://www.synkros.pl/data/gfx/pictures/large/0/3/1130_3.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Trochę trudno zrozumieć o co chodzi dokładnie. Wydaje mi się, że chodzi Ci o to, że hamulec jakby 'lata' luźno, a dopiero przy kole sprężyna łapie i odbija. Jest to prawidłowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo7557 Napisano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Sprawdziłem jeszcze raz, problem w zasadzie jest, ale tylko z lewym ramieniem, prawa sprężyna "sztywnieje" przy zbliżeniu do uchwytu (tego co podtrzymuje końcówkę sprężyny), ale lewa ma luzy, rusza się w lewo i prawo, dociskam na różne sposoby, dokręcam najmocniej jak się da, ale nic nie pomaga. Nie mogę edytować, więc muszę napisać post pod postem... w konsekwencji lewa sprężyna nie łapie i nie odbija, bo o to się tutaj rozchodzi, jedynie jeśli wykręcę klocek i zbliżę maksymalnie do koła to trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 W hamulcach jest taka śrubka z boku. Możesz nią bardziej 'podkręcić' sprężynę? (załóż z odkręconą, a potem dokręcaj) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.