Skocz do zawartości

[koszyk na bidon] otwierany na bok

mudia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukuję koszyka na bidon otwieranego na bok. Wiem, że takie modele istnieją, ale nie mogę żadnego znaleźć na necie :)

Może ktoś ma jakieś linki do takiego ustrojstwa? Najlepiej do polskiego sklepu.

Napisano

Mam pytanie,

są koszyki takie w których można regulować wysokość bidonu z uchwytem względem śrub mocujących do ramy?

Napisano

Mam pytanie,

są koszyki takie w których można regulować wysokość bidonu z uchwytem względem śrub mocujących do ramy?

Zdecydowałem się na

http://www.allegro.pl/item1058319051_koszyk_na_bidon_zefal_wiiz_czarny.html

Bidon można wkładać od boku (no... pod kątem, ale to powinno wystarczyć) i przesunąć koszyk trochę w stronę rury podsiodłowej, bo ma podłużne otwory na śruby. Niestety nie jest lekki, bo ma aż 66g :confused:

Napisano

Na razie mogę napisać tylko o produkcie Meridy, bo Zefal jeszcze do mnie jedzie ^_^

Koszyk Meridy faktycznie jest lekki, W całości wykonany jest z aluminium (plus plastikowe wstawki) i jest bardzo sztywny. Pewnie właśnie przez to nie potrafiłem wkładać do niego bidona inaczej niż "na wprost". Mój stary kosz "z rurek" jest bardziej elastyczny. Być może po dłuższym czasie nabrał bym więcej wprawy, ale miałem go tylko przez kwadrans w sklepie i ostatecznie odpuściłem sobie jego zakup.

Na plus można zaliczyć to, że koszyk jest naprawdę elegancki, lekki a jednocześnie nie jest drogi. Niestety nie mogę nic powiedzieć jak trzyma bidon, bo nie jeździłem z tym koszem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...