kyloziom Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Mam pytanie czy warto inwestować w linke hamulcowa taka jak Shimano XTR? czy kupić zwykła
sebekfireman Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Mi się wydaje że nie warto. Od początku jeżdżę na zwykłych linkach za 1 zł ze sklepu motoryzacyjnego u Pana Zdzisia i nigdy nie miałem z nimi problemów - przetrzymywały spokojnie po kilkanaście tysięcy kilometrów i zazwyczaj zmieniałem je profilaktycznie. Raz po raz wnętrze pancerza wymaga dosmarowania gdy cięgna ciężej chodzą, ale to standardowy zabieg. Jak nie widać różnicy to po co przepłacać?
Schwefel Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Ja tam różnicę widzę między linkami pokrytymi teflonem a zwykłymi szlifowanymi. Wszystko zależy od tego ile musisz dopłacić do tych linek. Choć dla mnie ważniejszy jest sztywny pancerz niż "śliskie" linki.
premier2 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Ja również widzę różnicę między zwykłą linką, np Shimano, a galwanizowaną Clark'sa. Ale taniej i lepiej wymieniać co roku nawet na zwykłe linki, niż 2 lata jeździć na "lepszej". Chyba, że masz linki w całości w pancerzu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.