ralf Napisano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2006 hehe mój Maxx juz sobie stoi o własnych siłach :lol: , przyszły dzisiaj manetki SRAM MRX, i szczerze powiem ze wygladają na bardzo, ale to bardzo słabe, ale zobaczymy jak bedzie wpraktyce, sprawiłem sobie dzisiaj opaski wysokocisnieniowe na obrecze, najgorsze jest to ze kasa mi sie konczy, ale do wiosny powinienem skonczyc, i wtedy sie zapisze do Waszego Teamu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: Nie wiem co mam kupić za ramę Z jednej strony chce jeździć XC ale chce też czasami poszaleć i nie chcialbym zniszczyc tego Maxx Pro którego mam upatrzonego... hmm co tu wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 przeglądałem allegro i sklepy internetowe, i teraz prawdopodobnie mój wybór padłby na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79291466 Fajna sprawa jeśli chcesz jeździć nie tylko xc, ale czasem troche poświrować bardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 10 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Do XC i czasem większego świrowania wybrałbym chyba ramkę Johny Bravo. Piękne są (szczególnie srebrna) i poprzeceniane teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ten Colapse też przyciągnął moją uwagę, cena jakoś ujdzie, więc może może... A co do JB to niestety troche za małe te 16,5" i obawiam sie czy dałoby się jeździć na 100 km-ową wycieczke na nim :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 16'5 dla mnie też było by zbyt małe, a z wielkich hop nie zamierzam skakać, zjady są na miare XC więc Maxx Pro mi w pełni starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 zjady są na miare XC No właśnie, ja zamierzam zjeżdżać ze Skrzycznego i nie wiem jak Maxx Pro by to zniósł.... chociaż dalej nie wiem co kupić. Albo ten Colapse albo Maxx Pro. Kurde zaraz mnie coś.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Ja teraz brałbym Colapse, bo mam maxx pro a gdybym nie miał to nie wiem :surprised: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 ja mam Maxx Pro i bede jeździł wszędzie, po górach, ale wiadomo nie jakieś szybkie zjazdy, bo ta ramka nie do tego jest stworzona, ale myśle ze może wiele wytrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 ale wiadomo nie jakieś szybkie zjazdy Co rozumiesz pod pojęciem szybkie? Bo dla mnie zjazd z góry to 40 km/h na pewno. Ze Skrzycznego to jest jeszcze po kamieniach... hmm kupie Maxx Pro, najwyżej nie wytrzyma W Colapse obawiam sie jazd na 100 km Co sądzicie o posiadaniu 2 ram i przekładaniu osprzętu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 w zależności gdzie chcesz jechać? Nie chciało by mi sie ja się zastanawiam nad 2 kompletami opon, ale częste zmienianie jakoś mi nie pasuje.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 hmmm ja to rozumiem jako zjazdy po czyms takim jak np. z Szyndzielni zółtym szlakiem, pełno korzeni, duzych kamieni i wogóle, ale jak sa takie drobne kamienie to czemu nie, a zreszta i tak teraz mówie ze nie bede szybko jeździł, ale i tak pewnie po pewnym czasie bede zjeżdzał z możliwie jak najwiekszą prędkością, a tak pozatym to wydaje mi sie ze na takich górskich zjazdach, gdzie nie ma zadnych hopek czy tego rodzaju przeszkód to ramka moim zdaniem nie ma prawa pęknac, jeszcze jak ja taki lekki jestem, zreszta przyznam sie ze na moim starym rumaku ze stalową ramą zjeżdzajac z Szyndzielni nie schodziłem poniżej 25km/h ze sztywnym widelcem, a na samym dole gdzie jest lekki żwirek to nawet czasami około 60km/h jechałem :lol: jak ona wytrzymała to Maxx tez wytrzymie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 10 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 Co sądzicie o posiadaniu 2 ram i przekładaniu osprzętu? Kompletnie bez sensu tym bardziej, że może np. nie pasować średnica sztycy i przerzutki przedniej. I w ogóle szkoda zachodu na taką zabawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2006 ' date='10.01.2006, 20:08' post='145165']Co sądzicie o posiadaniu 2 ram i przekładaniu osprzętu? To byłoby jedynie wygodne jak byś miał same koła i łańcuch przekładać ,ale budżet :ph34r: ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 No właśnie budżet na tym chyba zatrzymują się marzenia każdego bikera Ja kupuje MaxxPro i nie zamierzam go oszczędzać, odwiedzi ze mną kilka mratonów, jak będe jechał to zabiore go na maraton do Szklarskiej Poręby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Puma [JFK] a moze colapse i 2 mostki ? jeden mostek 'normalny' w miare krótki, a drugi tak ze 130 z większym wzniosem. Wtedy dasz rade śmigać na dłuższe dystanse. A przełożyć sam mostek przed planowaną długą wycieczką to nie taki problem raczej Nie wiem no tak sobie kombinuję tylko :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Chrzanić tego colapse, najwyżej maxx pro nie wytrzyma i sie połamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 Sądze że go tak szybko nie połamiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 a jak połamiesz to masz 2 lata gwarancji, cos pościemniasz i moze dadzą nową :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2006 cos pościemniasz A tam. Wolałbym nie mieć okazji do ściemniania ale jak już sie nadarzy to napisze troche lżej(czyt. rama była używana w XC i jazdy po górach) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 myśle ze nie powinieneś połamać, bez przesady Chyba ze zaczniesz skakać..... a o skakanie na XC Cie nie podejrzewam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 a o skakanie na XC Cie nie podejrzewam Nie no na aktualnej ramie skakałem tylko pare razy na małych hopkach(naprawde małych) i nic sie jej nie stało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 wiesz, na małych hopkach, czy z niedużych schodów to ja skakałem na moim authorze cro mo z widelcem RST Omni ( nierozbieralny, 60mm skoku?, po 2 tygodniach bardziej ruszał sie na boki nić góra-dół ). Chodzi mi bardziej o jakies większe hopy, czy średniej wielkości dropy:) Tak okazjonalnie to raczej jej nic nie będzie wiesz, na małych hopkach, czy z niedużych schodów to ja skakałem na moim authorze cro mo z widelcem RST Omni ( nierozbieralny, 60mm skoku?, po 2 tygodniach bardziej ruszał sie na boki nić góra-dół ). Chodzi mi bardziej o jakies większe hopy, czy średniej wielkości dropy:) Tak okazjonalnie to raczej jej nic nie będzie coś sie pop.... :| miało być tak wiesz, na małych hopkach, czy z niedużych schodów to ja skakałem na moim authorze cro mo z widelcem RST Omni ( nierozbieralny, 60mm skoku?, po 2 tygodniach bardziej ruszał sie na boki nić góra-dół ). Chodziło mi bardziej o jakies większe hopy, czy średniej wielkości dropy:) Tak okazjonalnie na małych hopach to raczej jej nic nie będzie o! :] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 heh 3 razy to samo i sie udało :lol: , ja tam na moim Maxxie nie bede skakał, bo sie boję :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Też mam wrażenie że nic jej nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.