Ciastkorz Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 A ja kupiłem SPD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Farciarz Mam suchoty kieszeniowe, ale część mam uzbieraną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 8 Maja 2008 Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 mój Maxx Pro po ostatnich zmianach wyglada tak: RAMA: LEADER FOX MAXX PRO 18" AMORTYZATOR: MARZOCCHI MX COMP AIR 85mm KOŁO TYŁ: OBRĘCZ: DT X455 PIASTA: NOVATEC NT-D142SBT SZPRYCHY: DT CHAMPION OPONA: CONTINENTAL ESCAPE KOŁO PRZÓD OBRĘCZ: DT X455 PIASTA: NOVATEC NT-D041SB SZPRYCHY: DT CHAMPION OPONA: CONTINENTAL ESCAPE PRZERZUTKA PRZÓD: SHIMANO DEORE LX FD-M580 PRZERZUTKA TYŁ: SHIMANO DEORE XT RD-M 750 MANETKI: SRAM MRX KORBA: RACE FACE RIDE XC SUPORT: RACE FACE SRX PEDAŁY: SHIMANO PD-M 520 ŁAŃCUCH: SRAM PC-48 KASETA: SRAM PG-850 HAMULEC PRZÓD: HAYES HFX 9 XC HAMULEC TYŁ: HAYES HFX 9 XC STERY: ACCENT AHEADSET AC-N.11 MOSTEK: TRUVATIV XR KIEROWNICA: TRUVATIV XR CHWYTY: AUTHOR AGR-F-129 SZTYCA: KROSS SIODŁO: SAN MARCO SKN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 No nie powiem prezentuje się świetnie. A ja mam dla Was niespodziankę, ale o tym za czas jakiś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 A ja kupiłem RR i NN ) i tak wygląda mój trochę za duży LF: NNek <3 O dużo za duży ale co tam (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 9 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Coraz lepiej sie prezentuje Jedynie czy pancerze nie są za długie? Powoli fajna maszynka się robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 9 Maja 2008 Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 Może i są. Ale mi to nie przeszkadza W serwisie tak zrobili no to cóż :] nie będę skracał tylko po to aby parę gram zyskać. @Ralf jak siodło się spisuje? bo rozważam takie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamyl Napisano 11 Maja 2008 Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Ralf, zacny ten twój 'foksik'. Myślałem , że już wszyscy posprzedawali ramy o poskładali jakieś super lekkie konstrukcje u mnie ostatnio doszły tarcze w kombinacji: -zaciski xtr '06 -klamki xt '06 oraz z przodu magura odur. na fotkach jeszcze przedni przewód nieprzymocowany. parę fotek jeszcze na http://kamyl.neostrada.pl/ niestety wszystkie na razie robione kom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Hm, no wiesz i na LF-ie można złożyć w miarę lekki rower, okazało się że moja stara poczciwa ramka liczy sobie tylko 1,85kg jak za te pieniądze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Mówiłem o niespodziance, to Wam już powiem Może ktoś jeszcze pamięta mojego LF-a... i o tym jak się wygiął... No, ale dzięki uprzejmości firmy Bio Bike została wyprostowana i powoli składa się na niej jak na razie co prawda niskobudżetowy, ale zawsze to rower. Dokładniej singlespeed. O ile większej ilości rzeczy mi brakuje niż posiadam, to mam nadzieję wstawić niedługo zdjęcie gotowego projektu Jak na razie moim największym kłopotem są koła. A raczej brak pieniędzy na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 28 Maja 2008 Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Obowiązkowo informuj nas co tam tworzysz^_^ Ja kupiłem dziś do mojego LFa XTka na tył 2006r. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyros Napisano 3 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Mane ja miałem tak samo, wtedy mi się wydawało że ten rower był jakiś śliczny i przecudowny. A jak patrze i porównuje do obecnego stanu, to uważam że był taki paskudny i w ogólue ble Apropo coś widze że jestem jedną z niewielu osób które użytkują ramy LF'a w bardziej extrmalny sposób. Ale jakby nie patrzeć ramy te są bardzo porządne i wytrzymałe. Mało która zniosła by takie traktowanie, a pragnę przypomnieć że nowa kosztowała 280zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 4 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Obowiązkowo informuj nas co tam tworzysz^_^Ja kupiłem dziś do mojego LFa XTka na tył 2006r. ;] Skoro już pytasz na razie nie mam wiele, a właściwie to nic: rama - LF Rover (rocznik 2003) amortyzator - RST Aerosa TL (po lekkich zmianach, jak poskładam całość będę testował) stery - Cane Creek C2 (stare już, ale nie przez przypadek mają miano maszynówek niezniszczalnych ) mostek - Truvativ XR (może kiedyś co innego, w myśli koncepcji bike'a której nie zdradzę jeszcze) hamulce - v-ki Shimano Alivio (bo takie miałem i zawsze to wydatek mniej co na początku jest dla mnie istotne) Reszty brak tak samo jak gotówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makaveles Napisano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Witam wszystkich, chciałem dołączyć do forum (właściwie to już od dawna czytam) i do wielbicieli Foxów zarazem Jestem szczęśliwym właścicielem Classica, którego mam od 2004 roku i właśnie przyszedł czas na modyfikacje: Chciałem kupić amortyzator (już wypatrzyłem XCR lo z tłumieniem olejowym i sprężyną) ale niestety za bardzo nie mam kasy to nie poszaleje, chciałem również zmienić przerzutki na deore + klamkomanetki deore, do tego kiera i mostek truvativ + sztyca. Jak już wiedziałem czego chcę znalazłem coś co dało mi do myślenia, bardzo proszę oto link: http://www.allegro.pl/item380582336_zestaw...ca_siodlo_.html Rama Amoeba Hussar + wszystkie dodatki które właśnie chciałem wymienić. A ramę dlatego że mój LF to 20' i jest jak dla mnie za duży, co prawda nauczyłem się z tym żyć, ale powiedziałem sobie że jak się nadarzy okazja to wymienie na mniejszą. I proszę, 18 cali za 599zł Co Wy na to? Ale z drugiej strony zacząłem grzebać i znalazłem inną fajną dobrze Wam znaną ramę Leader Fox Outline również w rozmiarze 18' po dokupieniu wszelkich dodatków typu sztyca mostek, stery kiera wyjdzie o 100 więcej a nawet drożej! Nie wiem co robić, jestem chory od paru dni i już przewróciłem internet w poszukiwaniu informacji i wskazówek co mam zrobić???? Dodam że jeżdże dużo po jurze (mieszkam w zawierciu) czyli po lesie, trochę zjazdów i podjazdów, ogólnie teren i to ostry czasami, to czego brakuje mi w moim dotychczasowym rowerze to zwrotność i spryt na leśnych krętych zjazdach. Amoeba Hussar jest dłuższa o ok 10 cm od Foxa outline. aha mam 178cm Pozdrawiam!!! i bardzo proszę o pomoc!!! Witam wszystkich, chciałem dołączyć do forum (właściwie to już od dawna czytam) i do wielbicieli Foxów zarazem Jestem szczęśliwym właścicielem Classica, którego mam od 2004 roku i właśnie przyszedł czas na modyfikacje: Chciałem kupić amortyzator (już wypatrzyłem XCR lo z tłumieniem olejowym i sprężyną) ale niestety za bardzo nie mam kasy to nie poszaleje, chciałem również zmienić przerzutki na deore + klamkomanetki deore, do tego kiera i mostek truvativ + sztyca. Jak już wiedziałem czego chcę znalazłem coś co dało mi do myślenia, bardzo proszę oto link: http://www.allegro.pl/item380582336_zestaw...ca_siodlo_.html Rama Amoeba Hussar + wszystkie dodatki które właśnie chciałem wymienić. A ramę dlatego że mój LF to 20' i jest jak dla mnie za duży, co prawda nauczyłem się z tym żyć, ale powiedziałem sobie że jak się nadarzy okazja to wymienie na mniejszą. I proszę, 18 cali za 599zł Co Wy na to? Ale z drugiej strony zacząłem grzebać i znalazłem inną fajną dobrze Wam znaną ramę Leader Fox Outline również w rozmiarze 18' po dokupieniu wszelkich dodatków typu sztyca mostek, stery kiera wyjdzie o 100 więcej a nawet drożej! Nie wiem co robić, jestem chory od paru dni i już przewróciłem internet w poszukiwaniu informacji i wskazówek co mam zrobić???? Dodam że jeżdże dużo po jurze (mieszkam w zawierciu) czyli po lesie, trochę zjazdów i podjazdów, ogólnie teren i to ostry czasami, to czego brakuje mi w moim dotychczasowym rowerze to zwrotność i spryt na leśnych krętych zjazdach. Amoeba Hussar jest dłuższa o ok 10 cm od Foxa outline. aha mam 178cm Pozdrawiam!!! i bardzo proszę o pomoc!!! Witam wszystkich, chciałem dołączyć do forum (właściwie to już od dawna czytam) i do wielbicieli Foxów zarazem Jestem szczęśliwym właścicielem Classica, którego mam od 2004 roku i właśnie przyszedł czas na modyfikacje: Chciałem kupić amortyzator (już wypatrzyłem XCR lo z tłumieniem olejowym i sprężyną) ale niestety za bardzo nie mam kasy to nie poszaleje, chciałem również zmienić przerzutki na deore + klamkomanetki deore, do tego kiera i mostek truvativ + sztyca. Jak już wiedziałem czego chcę znalazłem coś co dało mi do myślenia, bardzo proszę oto link: http://www.allegro.pl/item380582336_zestaw...ca_siodlo_.html Rama Amoeba Hussar + wszystkie dodatki które właśnie chciałem wymienić. A ramę dlatego że mój LF to 20' i jest jak dla mnie za duży, co prawda nauczyłem się z tym żyć, ale powiedziałem sobie że jak się nadarzy okazja to wymienie na mniejszą. I proszę, 18 cali za 599zł Co Wy na to? Ale z drugiej strony zacząłem grzebać i znalazłem inną fajną dobrze Wam znaną ramę Leader Fox Outline również w rozmiarze 18' po dokupieniu wszelkich dodatków typu sztyca mostek, stery kiera wyjdzie o 100 więcej a nawet drożej! Nie wiem co robić, jestem chory od paru dni i już przewróciłem internet w poszukiwaniu informacji i wskazówek co mam zrobić???? Dodam że jeżdże dużo po jurze (mieszkam w zawierciu) czyli po lesie, trochę zjazdów i podjazdów, ogólnie teren i to ostry czasami, to czego brakuje mi w moim dotychczasowym rowerze to zwrotność i spryt na leśnych krętych zjazdach. Amoeba Hussar jest dłuższa o ok 10 cm od Foxa outline. aha mam 178cm Pozdrawiam!!! i bardzo proszę o pomoc!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kretschmer Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam wszystkich dołączam do klubu zdradzając garego fishera:D przy okazji: co sądzicie o ramie outline? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 19 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Witamy z szeroko otwartymi ramionami Co do ramki, podoba mi się malowanie Niestety nie miałem okazji przejechać się na takiej więc nic więcej powiedzieć nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 22 Sierpnia 2008 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 http://apserwis.pl/rowery/wyscig2007/slides/Obraz%20016.html jak zawsze uśmiechnięty użytkownik LF czyli ja i mój Classick:) ale to tyle. w klubie może się zbytnio udzielał nie będę bo już w krótce... napiszę tylko że obecnie na muchówkach Maxxisa waży 9,9kg, z ciężkim tak jakby Marcokiem XC600SL... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Ten sezon to niestety mój ostatni na Leader Foxie ) Zakupiłem niedawno takie cuś LF służy dzielnie i posłuży jeszcze parę miesięcy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 i właśnie o tym samym cały czas myślę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Zdrada! No, ale niech służy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 13 Września 2008 Udostępnij Napisano 13 Września 2008 Wróciłem po prawie 2 latach do leader fox'a W dobrym i sprawdzonym serwisie człowiek nagwintował mufę suportową (z jednej strony praktycznie nie było gwintu) i działa :] Aktualnie w ramce jest większość częsci z bitch'a, ale to tylko na jakiś czas, gdyż planuję złożyć na lf'ie drugi, lżejszy rower w klimatach am :] Ale to dopiero za jakiś czas. A tu aktualne foty: http://www.pinkbike.com/photo/2451376/ http://www.pinkbike.com/photo/2451375/ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2008 A mi coś składanie nie idzie... ale z czasem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 28 Września 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Września 2008 http://img262.imageshack.us/my.php?image=dscn0054bi0.jpg jak na razie jest tak Wielka debata trwa na temat widelca... amortyzator czy sztywny? Zakładając że będzie miał szosową kierę. Dylemat trwa a ja mam przez to rozdwojenie jaźni Inaczej, chyba będzie to zależne od tego ile dostanę za RST-ka który jest w tle i czy starczy mi to na widelec mosso wraz z wysyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 28 Września 2008 Udostępnij Napisano 28 Września 2008 ja bym tam widział sztywnego Ale ramka piękna ;D Nawet fajniejsza niż mój maxx pro ;D Single'a sobie zrób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggaemat Napisano 14 Października 2008 Udostępnij Napisano 14 Października 2008 Witam wszystkich jestem tu popraz pierwszy , Dołączam sie z przyjemnością do temau LFX`a ;d niedawno zakupiłem ramę Outline model 08 i złożyłem rower , sprawuje sie git naprawde wszytsko gra i chodzi jak w szwajcarkskim zegarku . . Jedno nad czym ubolewam troszkę to tylnie dośc ciężkie koło .. może ktoś wie o które mi chodzi jest to Dartmoor Blizzard ( pancerne do skoków i dirtu) ja juz je wcześniej kupiłem jak miałem ramke wyczynowa ale ze doszłla kontuzja Koalna musiałem szybko zmienic rame na dużąą wypadło na Outline`a ) oponka z tyłu to 2,5 w tej ramie nie ma problemu nawet z 3.0 jest do XC wymarzona ja na niej zapewne ede jeździł teraz rekreacyjnie ze względu na jak już wcześniej pisałem kontuzje stawu...niestety.. na dole zmaieszczam stosowne REAL ZDJĘCIA : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.