Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...

mój Maxx Pro po ostatnich zmianach wyglada tak:

RAMA: LEADER FOX MAXX PRO 18"

AMORTYZATOR: MARZOCCHI MX COMP AIR 85mm

KOŁO TYŁ:

OBRĘCZ: DT X455

PIASTA: NOVATEC NT-D142SBT

SZPRYCHY: DT CHAMPION

OPONA: CONTINENTAL ESCAPE

KOŁO PRZÓD

OBRĘCZ: DT X455

PIASTA: NOVATEC NT-D041SB

SZPRYCHY: DT CHAMPION

OPONA: CONTINENTAL ESCAPE

PRZERZUTKA PRZÓD: SHIMANO DEORE LX FD-M580

PRZERZUTKA TYŁ: SHIMANO DEORE XT RD-M 750

MANETKI: SRAM MRX

KORBA: RACE FACE RIDE XC

SUPORT: RACE FACE SRX

PEDAŁY: SHIMANO PD-M 520

ŁAŃCUCH: SRAM PC-48

KASETA: SRAM PG-850

HAMULEC PRZÓD: HAYES HFX 9 XC

HAMULEC TYŁ: HAYES HFX 9 XC

STERY: ACCENT AHEADSET AC-N.11

MOSTEK: TRUVATIV XR

KIEROWNICA: TRUVATIV XR

CHWYTY: AUTHOR AGR-F-129

SZTYCA: KROSS

SIODŁO: SAN MARCO SKN

darmowy_katalog_zdjec_rowerowych.jpg

darmowy_katalog_zdjec_rowerowych.jpg

Ralf, zacny ten twój 'foksik'. Myślałem , że już wszyscy posprzedawali ramy o poskładali jakieś super lekkie konstrukcje :)

u mnie ostatnio doszły tarcze w kombinacji:

-zaciski xtr '06

-klamki xt '06

oraz z przodu magura odur. na fotkach jeszcze przedni przewód nieprzymocowany.

640x480gu3.th.jpg parę fotek jeszcze na http://kamyl.neostrada.pl/ niestety wszystkie na razie robione kom.

• 3 tygodnie później...

Mówiłem o niespodziance, to Wam już powiem :) Może ktoś jeszcze pamięta mojego LF-a... i o tym jak się wygiął... No, ale dzięki uprzejmości firmy Bio Bike została wyprostowana :) i powoli składa się na niej jak na razie co prawda niskobudżetowy, ale zawsze to rower. Dokładniej singlespeed. O ile większej ilości rzeczy mi brakuje niż posiadam, to mam nadzieję wstawić niedługo zdjęcie gotowego projektu :) Jak na razie moim największym kłopotem są koła. A raczej brak pieniędzy na nie.

Mane ja miałem tak samo, wtedy mi się wydawało że ten rower był jakiś śliczny i przecudowny. A jak patrze i porównuje do obecnego stanu, to uważam że był taki paskudny i w ogólue ble ;) Apropo coś widze że jestem jedną z niewielu osób które użytkują ramy LF'a w bardziej extrmalny sposób. Ale jakby nie patrzeć ramy te są bardzo porządne i wytrzymałe. Mało która zniosła by takie traktowanie, a pragnę przypomnieć że nowa kosztowała 280zł.

Obowiązkowo informuj nas co tam tworzysz^_^

Ja kupiłem dziś do mojego LFa XTka na tył 2006r. ;]

Skoro już pytasz <_< na razie nie mam wiele, a właściwie to nic:

rama - LF Rover (rocznik 2003)

amortyzator - RST Aerosa TL (po lekkich zmianach, jak poskładam całość będę testował)

stery - Cane Creek C2 (stare już, ale nie przez przypadek mają miano maszynówek niezniszczalnych :D )

mostek - Truvativ XR (może kiedyś co innego, w myśli koncepcji bike'a której nie zdradzę jeszcze)

hamulce - v-ki Shimano Alivio (bo takie miałem i zawsze to wydatek mniej co na początku jest dla mnie istotne)

Reszty brak :P tak samo jak gotówki.

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich, chciałem dołączyć do forum (właściwie to już od dawna czytam) i do wielbicieli Foxów zarazem :D

Jestem szczęśliwym właścicielem Classica, którego mam od 2004 roku i właśnie przyszedł czas na modyfikacje:

Chciałem kupić amortyzator (już wypatrzyłem XCR lo z tłumieniem olejowym i sprężyną) ale niestety za bardzo nie mam kasy to nie poszaleje, chciałem również zmienić przerzutki na deore + klamkomanetki deore, do tego kiera i mostek truvativ + sztyca. Jak już wiedziałem czego chcę znalazłem coś co dało mi do myślenia, bardzo proszę oto link:

http://www.allegro.pl/item380582336_zestaw...ca_siodlo_.html

Rama Amoeba Hussar + wszystkie dodatki które właśnie chciałem wymienić. A ramę dlatego że mój LF to 20' i jest jak dla mnie za duży, co prawda nauczyłem się z tym żyć, ale powiedziałem sobie że jak się nadarzy okazja to wymienie na mniejszą. I proszę, 18 cali za 599zł Co Wy na to?

Ale z drugiej strony zacząłem grzebać i znalazłem inną fajną dobrze Wam znaną ramę Leader Fox Outline również w rozmiarze 18' po dokupieniu wszelkich dodatków typu sztyca mostek, stery kiera wyjdzie o 100 więcej a nawet drożej!

Nie wiem co robić, jestem chory od paru dni i już przewróciłem internet w poszukiwaniu informacji i wskazówek co mam zrobić????

Dodam że jeżdże dużo po jurze (mieszkam w zawierciu) czyli po lesie, trochę zjazdów i podjazdów, ogólnie teren i to ostry czasami, to czego brakuje mi w moim dotychczasowym rowerze to zwrotność i spryt na leśnych krętych zjazdach.

Amoeba Hussar jest dłuższa o ok 10 cm od Foxa outline.

aha mam 178cm

Pozdrawiam!!! i bardzo proszę o pomoc!!!

Witam wszystkich, chciałem dołączyć do forum (właściwie to już od dawna czytam) i do wielbicieli Foxów zarazem :D

Jestem szczęśliwym właścicielem Classica, którego mam od 2004 roku i właśnie przyszedł czas na modyfikacje:

Chciałem kupić amortyzator (już wypatrzyłem XCR lo z tłumieniem olejowym i sprężyną) ale niestety za bardzo nie mam kasy to nie poszaleje, chciałem również zmienić przerzutki na deore + klamkomanetki deore, do tego kiera i mostek truvativ + sztyca. Jak już wiedziałem czego chcę znalazłem coś co dało mi do myślenia, bardzo proszę oto link:

Rama Amoeba Hussar + wszystkie dodatki które właśnie chciałem wymienić. A ramę dlatego że mój LF to 20' i jest jak dla mnie za duży, co prawda nauczyłem się z tym żyć, ale powiedziałem sobie że jak się nadarzy okazja to wymienie na mniejszą. I proszę, 18 cali za 599zł Co Wy na to?

Ale z drugiej strony zacząłem grzebać i znalazłem inną fajną dobrze Wam znaną ramę Leader Fox Outline również w rozmiarze 18' po dokupieniu wszelkich dodatków typu sztyca mostek, stery kiera wyjdzie o 100 więcej a nawet drożej!

Nie wiem co robić, jestem chory od paru dni i już przewróciłem internet w poszukiwaniu informacji i wskazówek co mam zrobić????

Dodam że jeżdże dużo po jurze (mieszkam w zawierciu) czyli po lesie, trochę zjazdów i podjazdów, ogólnie teren i to ostry czasami, to czego brakuje mi w moim dotychczasowym rowerze to zwrotność i spryt na leśnych krętych zjazdach.

aha mam 178cm

aha mam 178cm

• 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Wróciłem po prawie 2 latach do leader fox'a ;)

W dobrym i sprawdzonym serwisie człowiek nagwintował mufę suportową (z jednej strony praktycznie nie było gwintu) i działa :]

Aktualnie w ramce jest większość częsci z bitch'a, ale to tylko na jakiś czas, gdyż planuję złożyć na lf'ie drugi, lżejszy rower w klimatach am :] Ale to dopiero za jakiś czas.

A tu aktualne foty:

http://www.pinkbike.com/photo/2451376/

http://www.pinkbike.com/photo/2451375/

Pozdro

• 2 tygodnie później...
http://img262.imageshack.us/my.php?image=dscn0054bi0.jpg jak na razie jest tak :D Wielka debata trwa na temat widelca... amortyzator czy sztywny? Zakładając że będzie miał szosową kierę. Dylemat trwa a ja mam przez to rozdwojenie jaźni :P Inaczej, chyba będzie to zależne od tego ile dostanę za RST-ka który jest w tle :P i czy starczy mi to na widelec mosso wraz z wysyłką :D

• 3 tygodnie później...

Witam wszystkich jestem tu popraz pierwszy , Dołączam sie z przyjemnością do temau LFX`a ;d niedawno zakupiłem ramę Outline model 08 i złożyłem rower , sprawuje sie git naprawde wszytsko gra i chodzi jak w szwajcarkskim zegarku . . Jedno nad czym ubolewam troszkę to tylnie dośc ciężkie koło .. może ktoś wie o które mi chodzi jest to Dartmoor Blizzard ( pancerne do skoków i dirtu) ja juz je wcześniej kupiłem jak miałem ramke wyczynowa ale ze doszłla kontuzja Koalna musiałem szybko zmienic rame na dużąą wypadło na Outline`a :)) oponka z tyłu to 2,5 w tej ramie nie ma problemu nawet z 3.0 :) jest do XC wymarzona ja na niej zapewne ede jeździł teraz rekreacyjnie ze względu na jak już wcześniej pisałem kontuzje stawu...niestety.. na dole zmaieszczam stosowne REAL ZDJĘCIA :

d1ff94d8599659d2m.jpg

9e22340c510f43e7m.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...