matys601 Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 a wiec zaczne od poczatku.. rama wazy ok 2kg. tak wiec o ile sie nie myle tyle samo co maxx rozni sie natomiast w okolicach glowki ramy < w Outlinie przy glowce srednica rur sie zwieksza > niestety nie mialem nigdy okazji obejzec starszego maxx'a z bliska wiec wiecej roznic nie znam .. hamulce do deore LX hydrauliki M 585... bomber ma 105mm skoku a co do opony to jest dobrze zalozona :surprised: pozdrawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leader Fox Maxx Pro Napisano 21 Maja 2007 Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 a wiec zaczne od poczatku.. rama wazy ok 2kg. tak wiec o ile sie nie myle tyle samo co maxx rozni sie natomiast w okolicach glowki ramy < w Outlinie przy glowce srednica rur sie zwieksza > niestety nie mialem nigdy okazji obejzec starszego maxx'a z bliska wiec wiecej roznic nie znam .. hamulce do deore LX hydrauliki M 585... bomber ma 105mm skoku a co do opony to jest dobrze zalozona :surprised: pozdrawiam.. A wiec Matys co do opon to masz zle tył zalozony z tego co widze ja tez kupilem niedawno Schwalbe Racing Ralph i przod zakladasz jako opoone kierunkowa a tylna tak zeby "zbierała piach". P.S.Juz chyba nie naleze do klubu...spojrzcie na nowa rame...mam Maxxa do sprzedania.....Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
selektor1 Napisano 23 Maja 2007 Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Matys rowerek bardzo dobry złozyłeś, szczególnie podobają mi się koła i hamulce (centerlock). Ramka widać że jest sporo zmieniona , tak jak mówisz przy główce ramy dodatkowe wzmocnienia , tylne widełki "ala" TREK Ja w zasadzie sprzedałbym swoją ramę Maxx Pro , koła i hamulce V-brakee. I kupiłbym ramkę w wadzę 1,6 kilo 17-18 cali za niedużą kwotę, koła tylko pod tarczę. Dzisiaj znowu będę musiał remontować rower, dodam fotki po południu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matys601 Napisano 27 Maja 2007 Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 masz bardzo fajne plany selektor ale jak bedziesz chcial zmienic rame na wage ok. 1.6, to chyba juz nie leader fox'a , no chyba ze <leader fox zero> ta ramka wazy cos w tej granicy.... co do hamulców i kół to nawet się nie zastanawiaj jak jezdzisz sporo w terenie, a szczególnie w górach:) ja zmieniłem wczoraj pedały na SPD, kupiłem też buciki i jestem w SZOKU!! jaka to różnica jazda z zupełnie innej bajki (szkoda tylko, że zamiast jeździć muszę zaQwać) tak wiec powodzenia w planach modernizacji.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gardor Napisano 29 Maja 2007 Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Mam pytanie do foxowcow będę miał xcr amorka i ramę cocaine mam już czy bede dał rade obkrecic kiere czy będzie mi chaczyl i ramę amor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gardor Napisano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Hehe złożyłem baja faza pierwsza oto foty ;] Mojej Cocosi http://Gardor.fotosik.pl/albumy/167553.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chaz Napisano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 No, ja już jeżdze na Dragu 3 miesiąc i zaczynam zbierać kase na koła 24" Jeździ ktoś na Dragu z 24" kołami? dobrze się jeździ czy lepiej zostac przy 26"? Jeżdzę głownie w streecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Assasinator Napisano 17 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Rama - Leader Fox Dragstar, 14", czerwona, aluminium 7005, rocznik 2004 Widelec - Amortyzator Suntour NS Duro, 130mm, 2005 olejowo-sprężynowy, po tuningu (wymieniony olej i przycięty lastomer, idealne tłumienie, jakiego nie ma w seryjnym Duro), (czarny) Środek suportu - Truvativ Korba - RPM, 32z (czarna) Pedały - Wellgo, z wymiennymi pinami, (czerwone) Napęd - Reborn Bloodline singlespeed+ Reborn Whiteline 16z, napinacz i pakiet z zębatką Łańcuch - Nowy Sram PCII Dźwignie hamulcowe p/t - Tektro Eclipse/Avid FR 5 Hamulce p/t - Tektro Quartz/Winzip MAX z tarcza 183mm Piasty p/t - Shimano Alivio/Specialized NX Obręcze p/t - Weinmann stożkowa/Sun Ditch Witch Opony - Kenda Flame streetowe + zestaw na góry i błoto Kenda Nevegal + Kenda Blue Groove Stery - Zintegrowane VP-A41AC Mostek - Northshore Jump Kierownica - Amoeba Borla 680mm, profilowana Chwyty - Specialized, wygodne, (czerwone) Siodło - Velo Sztyca - Zoom alu (z wymienioną śrubą, nie odkręca się i nie gnie ;]) Inne - założone są 2 rockringi Sugino i RPM, także guma na tylnim trójkącie przeciw obijaniu łańcucha... ogólnie... CZERWONY KAPTUREK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Rower mi śmiga aż miło, do wymiany idą pedały na całkowicie aluminiowe (nie SPD, bo nie mam kasy) Pozatym chyba mam skrzywiony hak przerzutki, ponieważ przy dobrze wyregulowanej przerzutce po wrzuceniu "1 biegu" łańcuch mi wpada między szprychy a koronkę jedynki. Oprócz tego dosyć mocno mam zarysowany prawy róg do opierania o ścianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ma ktoś LF Zero ? Na 168cm 18" będzie dobra ? Maratony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 4 Listopada 2007 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Jaka tu cisza... Panowie jak wasze sprzęty? Jakieś upgready? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Skądże, nie zapomnieliśmy U mnie na razie idą do wymiany hamulce na Avid SD7, opony na Continental Leader PRO, pancerze i linki hamulcowe i do przerzutek na Shimano XTR i dętki po raz kolejny na Maxxis Ultralight. Nie mam zbytnio pieniędzy Gdzie jest stara gwardia teamu - ciastkorz, katsumoto i inni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Zgłasza się podporucznik Ciastkorz^^ Upgrejdy? Avid sd7, koła mavic xm317 +deore lx + dt. W tym już roku^^ jak kasa dopisze to mam chrapkę na napęd x7/lx/deore Dzisiaj Fox'em śmigałem w ciężkich warunkach Myślałem że mi go będzie szkoda a on sam się rwał do lasu i śniegu Katsumoto ujeżdża KTM'a ale ma w planach reaktywacje ramki LFa Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2008 Też już na lf'ie nie śmigam, ale ramka cały czas stoi w pokoju A podsumowując rok 2007 - amor junior t, praktycznie cały napęd (korba truvativ ruktion, suport truvativ howitzer, przerzutka deore, kaseta altus i łańcuch sram pc48), opona tioga blue dragon i nawet licznik cat eye velo5 aktualne zdjecie - http://www.pinkbike.com/photo/1667729/ Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 3 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Pavlitto, stara gwardia jak ją nazwałeś czuwa więc nie masz co się o to martwić Co prawda w teamie (przynajmniej na razie ) jestem chyba tylko gościnnie. Bo rama wciąż zdobi pokój. Jak możesz to daj zdjęcie swojego leader fox-a Chętnie pooglądam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 ee Robert, w końcu Ty założyłeś ten klub to możemy uznać wyższość KTMa ale u Nas zawsze będziesz prezesem^^ Ja gdzieś mam fotkę od Pavlitta bika ale nie wiem czy mogę zamiescić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pyros Napisano 23 Lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 A oto moja piękna maszyna: Rama: LederFox Cocaine 16" Czarna (Kąt główki przy takim secie 63 stopnie) Amor: Marzocchi 2005 66 VF 170mm Hamulce: T- Avid BB5 203 P- Avid Juicy 3 203 Obrecz: Dartmoor Crusher (Rozstaw osi 1170mm) Szprychy: Dt champion Piasta: P - Reborn Fat Join T- sh*tmano Deore 525 Kaseta: sh*tmano Lańcuh: Sram Suport Truvativ Howitzer Korba: Truvativ Howitzer 36 T (W najblizszym czasie bedzie 42T) Sztyca: Czarna zamała o 2 mm, ale jest i się trzyma Siodło: Trzyma sie na tasme izolacyjną ale jest Mostek: Zoom Kiera: NS Japaleno Gripy: Prodigy A tu foty roweru z kwietnia 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S1HEINA Napisano 1 Marca 2008 Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Witam To mój pierwszy post, ale od czegoś trzeba zacząć Też śmigam na LF classicu przejechałem nim jakieś 7 tyś i jestem bardzo zadowolony. Wymieniłem tylko kasetę i korbę, dorzuciłem dziś pedałki 520 i zaliczyłem już podparcie ściany Generalnie jestem zadowolony z LF i jego dobrej relacji ceny do jakości Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 2 Marca 2008 Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Bo ramy LFa maja w sobie to coś :] Witamy witami Kto teraz prezesem klubu? jakies glosowanie by trzeba... Robert [Katsumoto] nas olał i zmienił barwy klubowe ;S:S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 30 Marca 2008 Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 Pyros, Twój rower na fotach z kwietnia 2007 przypomina mi mój z jesieni 2005 : Jak teraz patrze na te zdjecia to aż dziwie się sobie, że wtedy mi sie podobał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Ciastkorz! Nie mów że opuszczam ;] Jak długo mam ramkę domagam się prezesa Nie no joke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Aha, prezio, a może odtworzymy Twojego LF'a? Mam do niego taki sentyment, poza tym, ładny jest (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Spox, 3m sobie prezesa =) Ja aktualnie odkładam na spd.... potem dętki + oponki dla LFa :] Cicho tu jakoś =( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Gev, ależ trzeba nad tym pomyśleć W sumie to myślałem, i nadal myślę Nie tylko Ty masz do niego sentyment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavlitto Napisano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Bujamy temat w górę Prawie dobiłem Gilę T6, ale ogólnie rower śmiga, że aż miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.