Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pojeździłem dziś trochę po mieście i coś jest nie tak. Nosi tył lekko na boki (szczególnie przy skręcie w prawo tył znosi na lewo) a na ostrzejszych zakrętach trzeszczy z tyłu (myslę, że rama). Przejrzałem dziś ramę dokładnie dwu-krotnie. Oprócz wgnieconej górnej rury zauważyłem, że koło nie jest idealnie prosto względem ramy (pewnie przez to mam wrażenie, że mnie znosi na zakrętach). Szukałem peknięć, ale nic nie znalazłem. Wydaje mi się, że trójkąt lekko sie przestawił z prawej strony (jakby do przodu został 'przyciagnięty' przez ten wgniot).

Zmiana ramy się szykuje, tyle, że funduszy brak... Zainwestowałem 'trochę' kasy kilka dni temu w koło i z oszczędności zostało niewiele...

Napisano

Jak trzeszczy to może być pęknięta... spawy mogłu zacząć puszczać od wewnątrz i tego jak na razie nie widzisz...

Napisano

Juz dwie ramki LF oberwały ;) wyrazu smutku.

Ja na swojej Cocaine ostatnio zaliczyłem dropa 1,5 m na płaskie z murku :] ale wyżej już się boje jednak żeby się jej coś nie stało - mimo iż skacze idealnie na tył, potem przód i amortyzacja ciałem. A wy jakie najwieksze zaliczacie?

Napisano

Ja na moim jak jeszcze żył skoczyłem z ok 40cm ;) wtedy nic się jej nie stało :) Ale więcej razy chyba tego nie zrobie :) chyba że będe miał coś bardziej pancernego ;)

Napisano

dzisiaj oddałem lisa na obowiązkowy przegląd gwarancyjny w celu usunięcia ew usterek

dokupiłem koszyk na bidon, rękawiczki i zastanawiam sie nad licznikeim czy vetta czy sigma

rower odbieram w poniedziałek

Napisano

zastanawiam sie nad licznikeim czy vetta czy sigma

Oczywiscie ze Sigma.. sam mialem do wyboru Sigme czy Vette i wzialem sigme.. i w pelni zadowolony jestem ;]

Napisano

Czytając test jednej vetty bardzo ją chwialili, ale i tak wziął bym sigme :) ewentualnie vdo, sam mam i jestem zadowolony :excl:

Napisano

Jak trzeszczy to może być pęknięta... spawy mogłu zacząć puszczać od wewnątrz i tego jak na razie nie widzisz...

Całkiem możliwe, że tak właśnie jest. Dziś chwilę pojeździłem i ciągle trzeszczy...

Cóż... zmiana ramy zbliża się wielkimi krokami...

Pozdro

Napisano

no dość sporo, widac to mocno po dolnej rurze tylnego trójkata, ta z lewej strony na fotce (gdzie hak przerzutki) jest pod nieco innym katem niż z drugiej strony :)

Napisano

A tam za niedlugo przybedzie nowy czlonek :) Kumpel kupuje Leader Foxa Evolution :) Oczywiscie mu doradzilem :P SIWYEX DEZERTERZE !! A meridka niech sie dobrze spisuje :)

Napisano

Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy LF. Ja stałem się takim szczęśliwcem w środę :). Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie i mojego maxxa do swojego grona :D Niestety dużo na nim nie mogłem pojeździć, bo egzaminy i inne rzeczy :D zrobiłem dopiero 80 km w tym 40 dzisiaj. Po drodze złapał nas drobny deszczyk (nasz pierwszy wspólny deszczyk :P) A od jutra zaczynają się studia i też nie będzie zbytnio czasu poszaleć :D na razie rower spisuje się świetnie, trzeba tylko troszkę podregulować tylną przerzutkę i będzie wszystko ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...