mane Napisano 22 Września 2006 Napisano 22 Września 2006 Pojeździłem dziś trochę po mieście i coś jest nie tak. Nosi tył lekko na boki (szczególnie przy skręcie w prawo tył znosi na lewo) a na ostrzejszych zakrętach trzeszczy z tyłu (myslę, że rama). Przejrzałem dziś ramę dokładnie dwu-krotnie. Oprócz wgnieconej górnej rury zauważyłem, że koło nie jest idealnie prosto względem ramy (pewnie przez to mam wrażenie, że mnie znosi na zakrętach). Szukałem peknięć, ale nic nie znalazłem. Wydaje mi się, że trójkąt lekko sie przestawił z prawej strony (jakby do przodu został 'przyciagnięty' przez ten wgniot). Zmiana ramy się szykuje, tyle, że funduszy brak... Zainwestowałem 'trochę' kasy kilka dni temu w koło i z oszczędności zostało niewiele...
Robert Napisano 23 Września 2006 Autor Napisano 23 Września 2006 Jak trzeszczy to może być pęknięta... spawy mogłu zacząć puszczać od wewnątrz i tego jak na razie nie widzisz...
Paviarotti Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Juz dwie ramki LF oberwały wyrazu smutku. Ja na swojej Cocaine ostatnio zaliczyłem dropa 1,5 m na płaskie z murku :] ale wyżej już się boje jednak żeby się jej coś nie stało - mimo iż skacze idealnie na tył, potem przód i amortyzacja ciałem. A wy jakie najwieksze zaliczacie?
Robert Napisano 23 Września 2006 Autor Napisano 23 Września 2006 Ja na moim jak jeszcze żył skoczyłem z ok 40cm wtedy nic się jej nie stało Ale więcej razy chyba tego nie zrobie chyba że będe miał coś bardziej pancernego
pavlitto Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 dzisiaj oddałem lisa na obowiązkowy przegląd gwarancyjny w celu usunięcia ew usterek dokupiłem koszyk na bidon, rękawiczki i zastanawiam sie nad licznikeim czy vetta czy sigma rower odbieram w poniedziałek
Ciastkorz Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 zastanawiam sie nad licznikeim czy vetta czy sigma Oczywiscie ze Sigma.. sam mialem do wyboru Sigme czy Vette i wzialem sigme.. i w pelni zadowolony jestem ;]
Robert Napisano 23 Września 2006 Autor Napisano 23 Września 2006 Czytając test jednej vetty bardzo ją chwialili, ale i tak wziął bym sigme ewentualnie vdo, sam mam i jestem zadowolony
mane Napisano 23 Września 2006 Napisano 23 Września 2006 Jak trzeszczy to może być pęknięta... spawy mogłu zacząć puszczać od wewnątrz i tego jak na razie nie widzisz... Całkiem możliwe, że tak właśnie jest. Dziś chwilę pojeździłem i ciągle trzeszczy... Cóż... zmiana ramy zbliża się wielkimi krokami... Pozdro
Robert Napisano 24 Września 2006 Autor Napisano 24 Września 2006 niczego nie nada ? Nadała się, dumnie zdobi biurko w moim pokoju Mane współczuje, znam ten ból...
pavlitto Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 dzwoniłem dzisiaj i okazało sie że odbiór dopiero jutro jednak wziąłem sigme model bc906
Ciastkorz Napisano 25 Września 2006 Napisano 25 Września 2006 Kiedy beda Leader Foxy na 2007 r. ?? moze juz sa ? Scotty sa Kellysy tez Wiec czas na LF
homik Napisano 27 Września 2006 Napisano 27 Września 2006 Witam zakupiłem sobie ramke Leaderka Dragstera 16" Kameleon-a jak złoże wszystko do kupy to dodam zdjęcia
Ciastkorz Napisano 28 Września 2006 Napisano 28 Września 2006 Kolejny Liskowy maniak Mojemu liskowi wybilo 2k km i dzis wyczyscilem na cycus glancus
Robert Napisano 28 Września 2006 Autor Napisano 28 Września 2006 Ja dzisiaj sprawdziłem jak mocno przesunoł się tylni trójkąt i nie jest wesoło http://img144.imageshack.us/img144/3950/image1mw2.jpg to chyba dość dobrze wszystko obrazuje
ralf Napisano 29 Września 2006 Napisano 29 Września 2006 no dość sporo, widac to mocno po dolnej rurze tylnego trójkata, ta z lewej strony na fotce (gdzie hak przerzutki) jest pod nieco innym katem niż z drugiej strony
siwyex Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 Mój lisek dziś został zmieniony na meride ...
Robert Napisano 30 Września 2006 Autor Napisano 30 Września 2006 Dezerter!! Oby nowy sprzęt się dobrze spisywał
Ciastkorz Napisano 30 Września 2006 Napisano 30 Września 2006 A tam za niedlugo przybedzie nowy czlonek Kumpel kupuje Leader Foxa Evolution Oczywiscie mu doradzilem SIWYEX DEZERTERZE !! A meridka niech sie dobrze spisuje
YeLLow Napisano 1 Października 2006 Napisano 1 Października 2006 Witam wszystkich szczęśliwych posiadaczy LF. Ja stałem się takim szczęśliwcem w środę . Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie i mojego maxxa do swojego grona Niestety dużo na nim nie mogłem pojeździć, bo egzaminy i inne rzeczy zrobiłem dopiero 80 km w tym 40 dzisiaj. Po drodze złapał nas drobny deszczyk (nasz pierwszy wspólny deszczyk ) A od jutra zaczynają się studia i też nie będzie zbytnio czasu poszaleć na razie rower spisuje się świetnie, trzeba tylko troszkę podregulować tylną przerzutkę i będzie wszystko ok.
siwyex Napisano 1 Października 2006 Napisano 1 Października 2006 Jeden przybył drugi odszedł więc się wyrównało niech wam liski służą !!!
Robert Napisano 1 Października 2006 Autor Napisano 1 Października 2006 YeLLow witamy Powodzenia na studiach , tak na marginesie co studiujesz ?
Paviarotti Napisano 1 Października 2006 Napisano 1 Października 2006 Paviarotti wymiata na manualu http://www.freewebtown.com/pawel1/MVI_4322.avi
siwyex Napisano 1 Października 2006 Napisano 1 Października 2006 Piękny manual, jak ja kiedyś marzyłem żeby takie coś umieć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.