ralf Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 no oczywiście ze się zmieszcza, nawet jeszcze miejsce na pompke jest, tylko trzeba ją teraz w inny sposób troche zakładać, ale ten kto opracował rozmieszczenie tych otworów na bidon był niesamowicie głupi, jakby nie mógł troche tego głównego koszyka umieścić 2 cm dalej w strone głowki ramy, to by bardzo wiele ułatwiło i tak samo by sie wyciagało. a kaszlak stoi i stoi juz rok i nie mozna z nim nic niestety zrobić, ale jak sie wkurze to lubie sobie w niego porządnego kopa zasadzić kilka razy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 oni chyba we wszystkich rowerach 2 bidonowych tak marnie to robią, że są zawsze jakieś problemy z miejscem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 no może tak, ale kolega ma Kone Kule i wydaje mi się ze ma to lepiej rozmieszczone, dobrze że nie kupiłem przerzutki przód typu downswing bo to juz wogóle by mi nie spasowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 27 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Z dwoma koszykami trzeba się pomęczyć złaszcza kiedy ma się właśnie downsing'a Ale zawsze jakoś się da Wymieniłem kasete i łańcuch i już myśle skąd wziąć na korbę bo przy agresywnym przyśpieszaniu skacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Czas zabrać Leader Foxa w góry Ciekwe czy się spisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Dzisiaj rano koło 9 widziałem jakiegos Leader Fox'a Rovera przewożonego na dachu - może Twój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 30 Lipca 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Nie mój jutro będzie siedział na dachu przez długą drogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 To mu TV postaw.... abo chociaż ksiażke jakąś... nudzić mu sie nie będzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kos Napisano 30 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 katsumoto w jakie góry ? : > ja jade we wtorek z wczeesnego rana . i siedze sobie w beskidzie sądeckim <krynica górska. nowy sacz, łabowa> do konca sierpnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Jak tam wasze Leader Foxy ? Mojemu trzeba bedzie zrobic myju myju bo troszke zmazany juz jest Jaka kiera lepsza wedlug was gieta czy prosta ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 W leaderze lepiej pasowała mi prosta ,teraz mam Sunna z giętą kierą Truvativ team oversized 640mm i jezdzi się też bdb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Spider a co sadzisz o kierze GID Rise Light ?? Mam okazje kupic od kolegi bo on wymienil na prosta w swoim Ghoscie. Jak myslisz bedzie to dobry zakup ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Ja mam giętą... w dualówce by dziwnie prosta wyglądała I jak na znajomych XC jeździłem to mi było bardziej swojsko na giętej... ja bym giętą brał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 31 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Noo to chyba wezme ta gieta.. brat w Scocie Reflex 40 tez ma gieta i mu sie ładnie jezdzi ;]. Ta kiera ktora ja chce kumpel wymontowal z Ghosta Se 5002 wiec to chyba dobra kiera jest bo ten rower kosztuje 3000 zł Dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Siemacie. Jak tam wasze Lisy ?? Moj sie doczekal gietej kiery Dzisiaj bedzie montaż tylko mam pewne watpliwosci. Jaka jest roznica w jezdzie miedzy prosto a gieta bo na tej prostej mi sie ladnie jezdzi a teraz niewiem jak na tej gietej bedzie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatMax Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Wygodniej trochę chyba... jest się trochę wyżej. Mój rower to niskosiodłowiec, więc kiera gięta i to mocno Kilka razy jezdziłem na rowerach znajomych. I tak: Na rowerze Level A4 Krossa właśnie z giętą jezdziło mi się sporo łatwiej niż na Meridzie Matts Sport 300, która ma prostą kierę. Tak bardziej normalnaie (normalniej dla mnie, czyli zapewne nienormalniej dla 60% społeczeństwa ) było mi skręcać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 a ja kilka razy rozbierałem pedały, bo uznałem ze to one mi skrzypią, smarowałem, czyściłem i dalej nic, szczególnie lewa pedała, no i przy sciagnietym pedale nacisnąłem na ramie i też cos zaskrzypiało :glare: se mysle co jest grane, a to szkrzypiało nie w pedale tylko mocowanie korby do suportu, nie wiem czemu, sciagłem korbe, dałem w innym położeniu i nasmarowałem i juz nie skrzypi, a tyle sie meczyłem z rozkręcaniem pedał :lol: dzisiaj troche posmigałem po deszczu i detka zamocowana do sztycy była cała brudna, wyciągłem ją, wyczysciłem i sprawqdziłem czy jest dobra (nowa nigdy nie uzywana była) pompie pompie i nic, patrze a tu dwie dziury cały czas jeździłem z przebita dętką :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Natomiast ja w niedziele przebiłem dętkę (patyczek wbił mi sie w oponę i przebił dętke) i postanowiłem zmienić oponę na coś z grubszej gumy. Tak więc kupiłem Schwalbe space 2.35" (zaniżony rozmiar - na oko ma tyle samo co 2.50 :035: ), do tego dętkę schwalbe dh. Oczywiście przy moim szczęściu okazało się, ze dętka ma fabryczną wadę - dziurka na łączeniu... ale w rowerowym facet w porządku i wymienił A dziś z rana również pojeździłem z godzinkę w deszczu po lekkim błotku Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 a ja od rana pracowalem zbakany jestem a zaraz na kort tenisowy jade poszpilac troszke Niewiem czy dzisiaj zdolam wymienic ta kiera bo po korcie zaraz na bike chce isc a jak wracam to strasznie zmeczony jestem i ide spac . Wczoraj sie ładnie jezdzilo 46 km z srednio 16 bo jechalismy w 5 w tym dwie dziewczyny i spacerowym tempem ogolnie super. Ja w zadnym rowerze nie mialem zadnego kapcia moze przez to ze taki lekki jestem. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 mane - ona ma naprawde 2,35. Przyrównywałem do Schwalbe King Jim 2,35 i Kendy Kinetics. Są jednakowe, tylko tak sie wydaje. Mój lisek za to dostał nowe koło na przód. Alexrims DX32 + Novatec pod tarcze na dwóch maszynach i szpryszki DT Champion. A wszystko za niebotycznie niską kwote 120 zł opylało się co? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Zmieniłem kende kinetics na tą schwalbe i mam takie wrażenie cały czas, że jest grubsza. Prawie jak tioga 2.5", którą mam na tyle A co do koła to dobry interes widzę... sama piasta pewnie około 100zł kosztuje... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Czy sie opylalo ?? .... No pewnie a gdzie to kupiles ?? Ja mam opone KEnde jakas I jak jade na rowerku kumpla ( on ma 2.1) to moja mi sie wydaje identyczna a moja jest 1.95 Niewiem moze jakas wade wzroku mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 2 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Na allegro wylicytałem kulturalnie A co do Schwalbe to ona ma takie grube kostki boczne i daje takie złudzenie - przystaw starą Kende i zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 3 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2006 Moj Lisek doczekal sie wakacyjnych prezentow po wyplacie teraz to jest Leader Fox Evo II Kółka przerzutki na łożyskach maszynowych - BBB (wreszcie SH LX chodzi jak powinien ) Siodełko San Marco SKN Musialem zmazac napisy bo mi brudzilo spodnie, ale mysle ze wyglada lepiej niz z nimi Pedały - Crank Brothers Egg Beater C Buty - Specialized Comp MTB 2006 Zestawik swoje kosztowal, ale jak kupowac to pozadne rzeczy :wink: Jestem po przejazdzce 30km, jazda zupelnie rewelacyjna myslalem ze zrobilem 15-20km a tu 30 jak sie okazalo. Roznica w podjazdach i przyspieszneiach z SPD'ami jest poprostu niesamowita roznica do poprzedniego zestawienia ktore zaprezentowalem tutaj ->KLIK<- to komplet opon Shwable Black Shark (zwijane) Stare fotki tutaj -> #1 #2 Nowe fotki Fox'a Evo II zaprezentuje jak dorwe kogos z cyfrowka, bo z komorki to nie najlepsze beda pozdrawiam wszystkich klubowiczow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Mój przetrwał pierwszą wyprawe w góry !! Tylko chyba uszczelki w amortyzatorze siadają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.