Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

a po ile haki kupujecie ? ja do tej pory kupowałem w sklepie za 30 ! zł

troche dużo. Teraz zamówiłem 3 sztuki na allegro (20 za sztuke) razem z przesyłką 70 zł, czyli jestem 2 dychy do przodu :(

no niestety muszą się łamać. Lepiej hak niż przerzutka.

jak na razie hak okazał się mocniejszy od Acery, Sram 3.0 wytrzymała już 4 ! haki :confused:))

Ja kupowałem na allegro - za tyle co ty chyba - pewnie od tej samej osoby nawet :blink:

To jak na razie moja acera pokonała 1 hak :D Wogle teraz mam ciekawie ten tył (prawie od początku tak był, a po pogięciu i prostowaniu to już wogle) - sam się rozregulowywuje, a potem się potrafi z powrotem "naregulować" :P Np: siedzę w domu i męczę się z regulacją - wsio chodzi idealnie. Wyjezdzam na miasto, po kilkunastu minutach już np. na 3 wchodzi mi 4 albo coś w tym rodzaju... trudno... jade dalej i po jakimś czasie patrzę i już OK. Potem znowy np 5 nie chce wejść.- jest tylko 4 i 6 ... znowu po kilkunastu minutach jest już dobrze. Dlatego nie chce mi się już męczyć w dokładne regulowanie, bo i tak ani hak, ani Acera nie jest na 100% prosta... ważne że jako-tako spełnia swoją rolę :P Najgorsze tylko jak ma napad zsuwania się łańcucha z zębatek tylnich :/ i sobie korba łup robi i poedał ucieka spod nogi... czasami prawie glebe można zaliczyć jak się mocno naciśnie... :/

A mój rowerek otrzymał hamulec na przód i jest to hayes hfx9 (do kompletu, do tylnego) :D

Troche miałem zmagań ze skracaniem przewodu i potem z odpowietrzaniem, ale jakoś sie udało...

A tak wygląda na dzień dzisiejszy http://img156.imageshack.us/my.php?image=s4032298tt0.jpg

A co do amora to moim zdaniem 100mm do cocaine to za mało, bo będzie geometria do kitu.

A kiedyś tuningowałem swojego duro poprzez zmiane oleju i usunięcie elastometra/elastomera i działał troszkę lepiej.

Pozdro

Ja mam w Cocaine 130 mm i wydaje mi się ze to troche mało jest. Tak 140-150 byłoby akurat. Kumpel ma w Dragu 130 mm i niby jest ok, zresztą geo praktycznie ta sama co u mnie.

mane -> no no, sprzęcik fajny. Po mojej ostatniej wizycie w górach (świętokrzyskie, małe bo małe ale zjazdy ho ho) zdecydowałem, że jak tylko będe miał pieniążki to zainwestuje w tarcze.

Co do Duro -> po "bogatym" przesmarowaniu na miekkosc jest jak najbardziej ok, tylko słabo tłumi :|

Elastometru nie powinno sie wyciągac! najlepiej zmienic sam olej, zobaczyc jak wtedy bedzie działal i dopiero wtedy ewentualnie minimalnie przyciąć. Zeby sie nie okazało, że na niewielkich dropkach amorek bedzie dobijał...

też ma ten poradnik. Wyciągnięcie tej czarnej uszczelki nic nie dało. Jak dla mnie troche głupi tuning polegający na "ograbieniu" amora z uszczelki. Jak dla mnie powinno się wlać dużo rzadszy olej. Nie wiecie jakiej gęstości tam jest ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...