Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

witamy :) tez mi sie cos tak wydaje ze ta ramka troche za duza, bo siodełko tylko troche dzwigniete,.no chyba ze kolega jeszcze rośnie albo jakis zjazd pokonywał :)

coraz wiecej tych Maxx Pro sie pojawia :D

no nawet bardzo fajne, ale to tez zalezy kto jak lubi kolory, ja uwielbiam czarny sie nie zastanawiałem, i kazda moja ramka bedzie najprawdopodobniej czarne.

a jak z tym boosterem, warto go montowac, zaraz przeglądne fotki Waszych LF-ów

dobra nikt nie ma to i ja nie montuje :)

a ja sie tym połamanym Maxxem wogóle nie przejmuje, i wcale mnie to nie dziwi.

dzisiaj mój Maxxik dostał przerzutke na tył Shimano XT RD-M750, pogoda kijowa zimno i mokro wiec tylko po pokojach posmigałem, ale on pieknie smiga po kasecie :)

no i rowerek tak stał w pokoju i nie mogłem wytrzymac, krótka traska 7.93km :)

wrażenia: hamulce AVID SD 5 z przodu na razie rewelacja, jednym palcem hamowałem cały czas i kilka razy mi sie tylne koło uniosło do góry.

przerzutki rewelacja, choc tył XT musze podregulować, bo raz mi spadł łańcuch miedzy kasete a rame bo szybko wrzuciłem 8, ale potem jak wolniej to juz było normalnie.

bardzo szybko rowerek przyspiesza, nie to co ten stary złom.

ogólnie nie żałuje ani jednej złotówki wydanej na ten rowerek, ale chyba jeszcze zainwestuje w oponki IRC Mythos XC II, bo te oponki cos nie tego, ale to zobacze jak troche wiecej pośmigam, i jak dopisze pogoda bo dzisiaj tylko 11*C i troche za zimno na rower, w spodenkach niby spoko ale po palcach zimno.

Podam specyfikacje całą, bo hamulec na tył i tak bedzie taki sam:

Rama: LF Maxx Pro 18"

Amortyzator: SR Suntour XCP 75LO

Koła:

piasty: Novatec

obrecze: AlexRims DH-19

szprychy: Richman

opony: CST 1,95.

Dętki: Rubena

Przerzutka przód: Shimano Deore LX FD-M580

Przerzutka tył: Shimano Deore XT RD-M 750 SGS

Korba: Truvativ FiveD

Suport: Truvativ Square LE

Manetki: SRAM MRX 3x8

Pedały: VELO

Kaseta: SRAM 5.0 11-30

Łańcuch: SRAM PC-48

Hamulce: AVID SD 5

Klamki: AVID FR-5

Stery: ACCENT AC-N.11

Mostek: Truvativ XR

Kierownica: Truvativ XR

Chwyty: Author

Rogi: Zoom

Sztyca: Kross

Siodełko: jakis no name ze starego roweru, ale dość wygodne i ładne

Ogólnie rowerek według moich obliczen waży ok. 13,2 kg, ale jak zmienie oponki to bede jakiś 1kg do przodu, pedały sa tez cieżkie wiec jak wymienie te rzeczy to bedzie nieco ponad 12kg i jestem z tego bardzo zadowolony :)

powiem jutro bratu zeby przywiózł aparat to popstrykam jakies fotki, i wtedy juz bedzie założony mam nadzieje hamulec na tył :)

to wdze nastepny rowerek na IRC Mythos II :D tak 3mać :-) a ja wczoraj troche pojezdilem i sie przeziebilem, dzis mnie katar meczy i gardło ale dzisiaj Mnie nosi i zaraz ide pojezdzic chociaz chwile....ZASTANAWIAM sie czy jechac 10go czerwca do Boguszow-Gorce na Eska Fujifilm po Jeleniej Górze czuje niedosyt tylko w kieszeni juz dość :/ PZDR

P.S. QRDE ale szmaty dzisiaj Boruc i ten drugi K...... wpuscili

witamy, wszystkie LF sa piekne :)

a ja juz nie moge wytrzymac w domu, wiedziałem ze tak bedzie ze jak skoncze składać to bedzie pogoda do d***, 11*C i deszcz, w środku zimy była lepsza pogoda czasami :angry:

czekam na listonszke, i mam nadzieje ze przyniesie odpowiednie ramie hamulca AVID SD 5

Dzisiaj robiłem porządek i tak sobie pomyślałem, że mam do sprzedania:

- Mostek ACCENT =>czarny

- koła przód + tył pod V-ki na piastach DEORE i obręczach stożkowych Vuelta => koła są czarne !!! UWAGA tylna felga jest troche uderzona i jest małe bicie (wpadłem kiedyś na kamień :/)

- klamki hamulcowe DEORE => też czarne

Jak ktoś chcecie fotki to na @, z cenąmusze pomysleć.... jakies 180zł

P.S. Wszystkie te części miałem jeszcze z miesiąc temu w rowerze ale zmieniałem całe koła bo tarcze zakładałem.

Kupiłem w końcu koło.

Config myśle, że jest ładny (Supra MT, Novatec na 4 maszynach, DT Champion) w końcu będę mógł troche mocniej pojeździć. Do Liska trafi też kaseta ~Alivio z Salamanderka oraz łańcuch także z Kelly'sa. Na dniach także zamówię mu parę oponek Schwalbe King Jim. Na takim configu już będę mógł pojeździć - niestety dopiero wtorek/sroda, bo Arnik ma duzo zamowien :D Potem ewentualnie w wakację zmienię mu napędzik na nowy wraz z pancerniejszą korbą.

Aporpo korby - teraz mam trójblatową a że jeżdze tylko na jednym (drugim) to postanowiłem coś wykombinować ]:-> że ostatnio wkurza mnie trzeci blat i przeszkadza to wziąłem Boscha i raz dwa zciąłem wszystkie zęby, wygładziłem powierzchnie z każdej strony i takim oto sposobem mam rockring - home made :D Fajnie się po murkach jeździ :)

Myślę jeszcze żeby założyć jakiś neopren (home made) na widły z lewej strony (ostatnio jak jeżdzę troche po murkach to widły ucierpiały) i jakoś "podkuć" dolną rurę ramy jakąś blachą bo jak dorwę koło to nie będe sie cackał i boje się o ewentualne wgniecenie ramy :) musze pokombinować coś.

dzieki Spider, no to jest cos, własnoręcxznie złozony rower, dzisiaj 26.82km o ile dobrze pamietam, mokre drogi wiec rower cały ubrudzony, ale juz wyczyszczony, i musiałem dobrze wyczyscic przednia przerzutke, bo na niej było pełno brudu, jutro powinien dojść hamulec na tył i bedzie kompletny, i w piatek lub sobote wrzuce fotki jak brat przywiezie aparat, jutro jak rano bedzie pogoda to znowu gdzies jade, i tak bede systematycznie zwiekszał dystansy.

a te hamulce AVID SD 5 mnie normalnie zaskakuja, wyskoczyła dzisiaj babka na przejscie dla pieszych i sobie dałem jeden palec na klamke no i jak ona weszła no to hamuje i tylne koło do góry, jedno co mnie wkurza to amor, jak sie wyjedzie z domu to tak 5-10km jest spoko, a potem staje sie twardy, taki mułowaty, ale to przez niska temperature wiec jak sie ociepli to bedzie ok, kolega ma Bombera i chodzi jak marzenie, nic tylko kase zbierac :)

Jutro jade po bidon i moze po smar do łańcucha jak bedzie cos ciekawego, tylko to musze gdzies dalej jechac :D

Paviarotti, świetnie to wykombinowałes z ta korbą, fajnie to musi wygladac, jakbys mógł jakies fotki, bo ciekaw jestem efektów Twojej pracy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...