maczan Napisano 25 Maja 2006 Napisano 25 Maja 2006 A ja mam dragstarka...i jezdzi się super.. Nie mam fotek ale moge podac jego "skład": Ramka: DRAGSTAR 16' Amor:duro (moje ukochane, jak ono pieknie chodzi....ahhhh) Korba: truvativ hussefelt przutka tył: deorka Kaseta: sram 5.0 łańcuch: pc 48 bodajże.;D koło tył: mammuth, bloodline kolo przód: dm18, deore kiera i mostek: hussefelt hamulce: avidy single digit 3chyba tak. to tyle. A fotek nie mam bo nie chche mi sie zrobić>D
ralf Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 witamy maczan, szkoda ze nie ma fotek, ale może kiedys się zrobią dzisiaj przyszła listonoszka, taki ucieszony byłem ze juz bede miał hamulce, otwieram paczke i wszystko ok, ide na góre zakładam a tu lipa, dostałem 3 ramiona takie gdzie sie wsadza fajke i 1 gdzie sie mocuje linke, jak sie wkur****, jak to można tak zapakować, zaraz pisałem do Bikestacji i koles powiedział ze zaraz wyśle odpowiednie ramie, tak wiec poczekam az dojdzie to odpowiednie i odeśle to złe z powrotem, zeby mnie koles w konia nie zrobił, założyłem na przód i działa pieknie, tak wiec w poniedziałek dostane moze przrerzutke na tył i odpowiednie ramię i bedzie mozna śmigać a pozatym kupiłem rozkuwacz do łańcucha za całe 14zł, moze mi to ułatwi serwisowanie roweru a i moze sie kiedys przyda na trasie nie wiem za bardzo czym poobcinać linki, bo sporo mi zostało a nie mam nic takie ostrego, a kombinerki sa za słabe, chyba pojade na pierwsza jazde testową to rowerowego zeby mi to poobcinali
ErIxOn Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 Ralf ja też ostatnio miałem podobny problem z linkami. Ale znalazłem jakieś stare obcęgi popróbowałem na starych linkach ucinało nie równo, słabo. To wziełem młotek i poprostu zaciskałem obcęgi i dobijałem młotkiem ucieło mi równiutko. Może spróbuj tak z kombinerkami ;]
ralf Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 a no musze cos pomysleć, bo przy przednim hamulcu to mi zostało chyba z 1,5 metra linki :lol: musze znaleźć jakies najlepsze kombinerki w domu, naostrzyć i moze pójdzie
Leader Fox Maxx Pro Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 A ja trenowałem troche na basenie wlasnie wrocilem CO do linek to proponuje zakupić obcegi boczne bedziesz mial na przyszlosc, ja musze sie zaopatrzyc ogolnie w troche narzedzi bo jak na razie to mam same imbusy i wkretaki a przydalby sie klucz do sciagania suportu i kasety no i rozkuwacz tez sie przyda czasem na trase P.S. Po niedzili moze dostane wyplate to kupie albo XT na tył albo SPD....musze sie przespac z tematem
ralf Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 a i obyło sie ucinanie linek bez szczypców, wziąłem kombinerki mocno scisnąłem i trzymałem cały czas, a z drugiej strony okręcałem linke tak az wszystkie zwoje pękną, kilka obrotów i wsyztskie pękały, a przytrzymanie zapobiegło szczerbieniu się linki z drugiej strony, i jest fajnie równiutko ucieta linka a juz patrzałem ile kosztują jakies szczypce, bede przynajmniej kilka złotych do przodu które przeznacze jutro na bidon i torebke pod siodło
Leader Fox Maxx Pro Napisano 26 Maja 2006 Napisano 26 Maja 2006 Widze Ralf ze rowerek bedzie super :-) Hmmm szkoda ze ja nie porobiłem fotek jak skladalem swojego Maxx'a, myslisz w przyszlosci przejsc z tego Sountora na jakis rock shox albo moze manitou ?? Widzicie uzywane przeze Mnie zdjecie w profilu tak odchodzac troche od tematu ?? :/
Spider Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 Ralf ,gratulacje to piękne uczucie kiedy się jedzie 1 raz na własnoręcznie poskładanym rowerze . Wczoraj nieziemsko wkurzyłem się na moje tylne XT i wystawiłem je na allegro-niech je kupią ,bo ja już nie mam do niego siły. Tymczasowo zamontowałem pancerne alivio 05 ,co potem....zobczymy :028:
ralf Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 Spider, ale ten rowerek jeszcze nie jeździ, ale w poniedziałek juz chyba bedzie, ale dzieki może wywnioskowałes tak bo napisałem ze hamulec działa pieknie, sprawdzałem go w pokoju i do maksymalnego sciśnięcia spokojnie jednym palec mi wystarczy, i prawie wogóle siły nie trzeba w to wkładać, nie ma to jak dobre hamulce, klamki i nowe linki i pancerze, powiem bratu zeby na poniedziałek przywiózł aparat cyfrowy i porobie jakies zdjęcia dzisiaj byłem po torebke pod siedzenie, za 18zł dostałem całkiem fajną torbkę z mocowaniem jakiegos tam typu nie pamietam jak to sie nayzwa, chyba quick shift czy jakos tak, moze jest troszke duza, ale zawsze bedzie mozna cos wiecej wsadzic, i w dalszym ciagu nie moge nigdzie kupic odpowiedniego bidona, musze gdzies po innych miastach pojeździc moze sie uda cos kupic Leader Fox Maxx Pro, jak bedzie wiecej kasy to chciałbym na przyszły sezon przejśc moze na Bombera MX Comp Air, bo mi sie bardzo podoba tegoroczny model, tylko zależy jak bedzie z kasa, a ten amorek jest pierwszym w moim zyciu wiec powinieniem byc zadowolony na jakis czas a zdjęcia w profilu nie widze
Spider Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 Ralf ,wiem że jeszcze nie jezdzi ...ale gratuluje za wczasu ,bo to już finish Ja dzisiaj zrobiłem 50,65km...po obiedzie jade krecić dalej.
Leader Fox Maxx Pro Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 [/b]Ralf a no mi tez sie podoba tegoroczny model :-) Bomber MX Comp Air z systemem ETA jest wporzo warto dołożyc :-) A moj pierwszy amor to był ballistic ktory stukał i miał luzy po miesiacu jezdzenia a dalem za niego cale 90zł :-) A moj Rock Shox Pilot jest drugi i jestem zadowlony :-) Ten sezon jeszcze na nim posmigam pozniej tez planuje zmiane...PZDR Teraz pisze zeby sprawdzic czy działą zdjecie :-) P.S. Tez ide dzisiaj pokrecic... :-) Qrde napiszcie co zrobic zeby wyswietlane było zdjecie w profilu bo mi cos nie ładzia a rozmiar mam OK
ralf Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 no tylko ze ten Bomber z ETA jest strasznie drogi, chyba 1200zł teraz, ale chyba jak dojde do kasy to bede zbierał na nowego amorka, chciałbym cos lekkiego też, ale lekkie w rozsądnej cenie to nie bardzo idzie cos dostać. no finisz, gdyby nie to ze źle hamulce były wysłane i ze koles od przerzurtki nie dostał maila to bym juz jeździł pewnie wczoraj, ale i tak pogoda niebardzo na rower, zimno i co chwile deszcz pada, moze od przyszłego tygodnia sie wypogodzi
michaelo Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 piękne uczucie kiedy się jedzie 1 raz na własnoręcznie poskładanym rowerze zgadzam sie w 100% , dla mnie samo składanie było frajda bo uwielbiem śrubki i majsterkowanie ; a nowy bike to jak mercedes w porównaniu do starego , po przekreceniu paru kilometrów z licznikiem widze że mam lepsze osiagi na nim chyba ze wzgledu na mniejsze opory w czesciach albo pozycja inna nie wiem dokładnie ale gotowy bike to zupełnie co innego
ralf Napisano 27 Maja 2006 Napisano 27 Maja 2006 mmmmmm juz sie nie moge doczekac, choc wydaje mi sie ze nieco przyjemność z jazdy popsuja mi oponki CST po około 1000g sztuka, ale chyba jakos da rade na jakis czas
Robert Napisano 28 Maja 2006 Autor Napisano 28 Maja 2006 rower gotowy do jazdy mam nadzieję zabrać go dzisiaj na dłuuuuuugą wycieczke tylko jest kłopot z pogodą, zrobiłem coś co dzieje się rzadko rama i każdy element roweru jest czysty
michaelo Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 mmmmmm juz sie nie moge doczekac, choc wydaje mi sie ze nieco przyjemność z jazdy popsuja mi oponki CST po około 1000g sztuka, ale chyba jakos da rade na jakis czas Na moje oko mi oponki starcza na 1-1,5 sezonu góra wiec Tobie na krócej jak sie dorwiesz do bika A przyczepnosc maja całkiem całkiem gorzej z oporami no ale...
ralf Napisano 28 Maja 2006 Napisano 28 Maja 2006 nie no postaram sie ten sezon objeździć jakos i przez zime kupie jakies lżejsze, a jeździ mi sie na nich bardzo dobrze, tanie są, ale jak sie tak troche hamuje na asfalcie to sie zdzierają teraz po złożeniu roweru musze szybko nazbierac kase na kask i cos do ubrania sensownego, ale moze tata mnie zasponsoruje bo cos tak gadał
Spider Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 ostatnio odkryłem rewelację cena-jakość-waga. Opona Dębica Gt600 2.0 -na ten rok ma nawet malowane napisy z boku ,jak moje irce! Oponka waży 790g (realna) cena 18zł/szt. :030: Kumpel potestuje to zdam relację.
Leader Fox Maxx Pro Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 Ja mialem wczesniej oponki Continetal Pro 2.35' zaiaszcze jesli chodzi gleboki piach i bloto ale ciezko sie toczyly a teraz mam IRC'e Mythos II i wole IRC przod 1.95 i tyl 2.1 niz te continentale ... w tym tygodniu wyplata i bierze mnie ochota na mala modernizacje poza SPD :-) Moze XT na tyl hMmMm moze chce ktos z Was kupic Deore ?? <=>rzuce fote pozniej.... PZDR 4aLL
Spider Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 Leader Fox Maxx Pro kolejny rider który w swoim LF ma Irce mythos Xc II-rewelka opony ,tylko ja mam 2x1,95.
ralf Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 no to pieknie, wkur***** na maxa, przyszła listonoszka niesie jakąs paczke ucieszony byłem ze cos do roweru, nie trzeba było płacic więc odpowiednie brakujace ramię hamulca AVID SD5, ucieszony ide do pokoju zakładać, otwieram a tu AVID SD7 gdyby nie to ze musze to odesłać to bym to młotem najwiekszymn jaki mam w domu rozwalił, nigdy wiecej zakupów w Bikestacji, jutro pewnie dojdzie przerzutka XT na tył i bede dalej stał, a gdyby nie głupie pomyłki to bym juz w weekend śmigał, i ogólnie nigdy wiecej zakupów w dużych firmach, bo to i przesyłka długo trwa, klamki AVID FR-5 kupiłem u jakiegos zwykłego gostka i na drugi dzien były
mrpawel Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 to ładnie ralf ja tam póki co odpukać problemów nie miałem z zakupami przez neta. Napisz o Bikestacji w temacie o sprawdzonych sklepach internetowych, i wystaw 'odpowiedni' komentaż tam... Ku przestrodze dla innych
ralf Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 juz tam napisałem co miałem napisać, a ja głupi zamiast sie po okolicznych sklepach porozglądac to w Bikestacji kupiłem z przesyłką za 107zł, a na miejscu miałbym za 118zł i przynajmniej juz bym jeździł i spokojne nerwy, jak jeszcze raz mi to źle zapakują to chyba ich pozabijam, mogłem odrazu powiedziec zeby wysłał cały hamulec SD 5 na jedno koło i by chyba nie było problemu, no ale zobaczymy, mam nadzieje ze w środe dojdzie a macie w swoich roweruch boostery, bo nie wiem czy inwestowac w taki bajer i czy do czegos on sie wogóle przyda
memal Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 Witam to pierwszy mój post i proszę przy okazji o kartę członkowską klubu LF forum przeglądam od około 2 miesięcy, dowiedziałem się sporo dzięki wam o rowerach i w końcu po bardzoooo długich namysłach postawiłem na LF rowerek mam dopiero od około 2 tygodni i jak na razie sprawuje się super, przeszedł juz kilka testów, dzisiaj np zaliczyłem pierwszą wywrotkę (trochę przesadziłem z przednim hamulcem) maszyna lekka, wręcz sama jedzie, nie to co mój poprzedni KANDS kilka fotek: pzdr znad morza
mrpawel Napisano 29 Maja 2006 Napisano 29 Maja 2006 welcome Składałeś prawda? Opisz specyfikację, napisz jak się sprawuje, ile km już natłukłeś. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.