Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

witaj :( Ile masz wzrostu? Masz fotki swojego bike'a ? Chętnie pooglądamy

pzdr

Hej,

niestety jeszcze nie mam fotek-nie dorobiłem się cyfrówki.

Wzrost 184cm - rama 20'' jest idealna. W sam raz na mnie :)

Pozdrawiam

a ja dzisiaj dostałem kase na dokonczenie roweru, zamówiłem juz klamki Avid FR-5, hamulce Avid SD5 i przerzutke tylna Shimano Deore XT, jutro jade po przednia przerzutke Shimano Deore LX, potem w srode chyba po kasete i moze w tym tygodniu jeszcze posmigam :angry2:

bardzo fajny rowerek, jak to wszystkie Maxx'y :)

ja dzisiaj swojego Maxxa uzbroiłem w klamki AVID FR-5, kasete SRAM 5.0, łańcuch SRAM PC-48, pancerze pozakładałem i linki, mam nadzieje ze jutro dojdzie XT na tył i hamulce i bedzie mozna smigać i jakies lepsze fotki porobić :D

nie ma sprawy ,zaprosiłem bo chcę nas "LF-owców" zrzeszyć :) ...jest jeszcze sporo osób które maja LF do XC a nie są tutaj wpisane. No widzę ralf ,że kolejny Leader na Xt z tyłu i klamki FR5 ,kaseta 5.0. To wynika chyba z podobnego budżetu teamowców LeaderFoxa :wink: ,patrząc na wyposażenie naszych lisków-sa one bardzo podobne.

hmmm no moze i z tego to wynika, ale:

kupiłem XT na tył bo to chyba najlepsza dostepna dzis na allegro przerzutka shimano po wzgledem cena / jakosc, klamki to samo nic lepszego nie ma, a kaseta to w sumie poza nia jest tylko Alivio i Acera, a SRAM 5.0 wyglada zarąbiście i mysle ze wystarczy mi do konca sezonu.

ale w sumie to rower mi sie staje coraz drozszy niz zakładałem, ale:

- nie uwzgledniłem ceny narzędzi, na razie klucz do kasety czyli + 21.5zł

- za przerzutke na przód zapłaciłem o 17zł wiecej niz zakładałem

- za przerzutke na tył o 34zł wiecej

- za linki i pancerze 6zł wiecej

- kaseta i łancuch 23zł wiecej

no i tak tu troche tam troche i sie nazbiera, ale zostanie mi jeszcze 51zł na dętke, pompke, bidon i koszyk, a reszta kask i cos do ubrania moze za 2 tygodnie, byle by juz śmigać :)

fajowy rowerek "Leader Fox Maxx Pro" Amorek dla mnie to marzenie na razie katuje XCM`a ale jestem zadowolony bo to mój pierwszy :)

Ralf nie moge sie doczekać fotek nastepnego jeżdźacego LF maxx pro :)

CST -tylnia zaczeła sie drzeć dosłownie(rozerwane klocki) a nie zaliczyłem kilka ostrych chamowań ale nie na asphalcie ale jeszcze pociągną po pierwszych 500km zrobiłem mały przeglądzik i smarowanko łańcucha. ramke zostawiłem brudną bo kozacko wygląda :]

Ja jezdze ostatnio na starym kole ale za to fajnie tricki wychodzą ;]

Teraz juz porzadnie sie nauczylem bunny hopa (przedtem jakis taki niski wychodzil) a teraz moge juz atakowac wyższe przeszkody. Trick pt "kangaroo" też zaczał cos tam wychodzic - ostatnio po 7 podskoków robie nom i sidehop juz ładnie wychodzi. Ucze sie tez pedalkicka i manuala troche z marnym skutkiem ale co tam :) jak zakupie nowe kolo (tydzien a moze i mniej :D) to bedzie wieksza motywacja do nauki :)

A te wasze LF do XC całkiem fajne.

Dzisiaj czyscilem rower po sobotnim maratonie w Jeleniej Górze (moj pierwszy maraton :-) i na pewno nie ostatni) . Dopiero co niedawno wrocilem bo bylem pojezdzic porobilem foty sprzetu :-)

nowa fota => http://www.bikefoto.pl/nowe_show_img.php?id=15142

ogolnie moj XC jest zaopatrzony w :

- Rama = Maxx Pro

- AMor = Rock Shox Pilot C

- SUport = jak na razie Shimano AAlivio ale zmieniam niedlugo na LX'a + spd

- przerzutka tył = Deore tez mam zamiar zmienic na XT

- przerzutka przod = LX

- hamulce = Hayes HFX 9 XC

- obrecze = SunRims DS2-XC

- Piasty = Nort SHore Extreme

- oponki = IRC Mythos Kevlar

- lancuch i kaseta = Deore - HG cos tam tongue.gif

- akcesoria = Author

- siodło = San Marco SKN

OPISZCZE swoj sprzet PZDR 4aLL :-)

P.S. Był ktoś w sobote w Jeleniej Górze na Eska Fujifilm BIkemaraton ??

Paviarotti mi właśnie coś bunny nie idzie. No jak bym się nie trudził to ni Ch*** nie idzie masz jakiś swój sposób? Kangaroo mi wychodzi całkiem nieźle, manual też. Poświęciłem jeden dzień i jeździłem na tylnim kole aż udało mi się na manualu przejechać 100 m.

a ja sie dzisiaj wku*****, koles od przerzutki XT mi napisał maila ze nie dostał potwierdzenia złożenia oferty i mam mu napisać jaka ma byc przesyłka, tak wiec w tym tygodniu nie pojeżdże, jak koles od hamulców mi napisze to samo, to ich pozabijam wszystkich :angry: :angry: :angry:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...