Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu zjezdzilem caly Krakow zeby znalezc cos takiego (45km :)) znalazlem w koncu tyle ze znowu plastik.

Bylo kiedys cos o szukaniu wlasnie tej czesci. Nie wiecie gdzie dorwac takie aluminiowe bo nie ufam temu plastikowi juz :)

Poszukuje takich przejsciowek, gdzie to mozna dostac w kraku?

No i teraz w końcu mogę dołączyć do klubu Leader Foxa. Dzisiaj stałem się posiadaczem maszyny, której config wrzucam poniżej:

Rama: Leader Fox Classic '18

Stery: VP

Widelec: sztywniak

Koło przód:

Obręcz Mavic X221, piasta Shimano Deore LX, opona Kenda Koyote

Koło tył:

Obręcz Mavic X139, piasta Shimano Deore LX, opona Kenda Koyote

Hamulce: Shimano Alivio

Klamki: Sram 9.0

Manetki: Sram 9.0

Przerzutka przód/tył: Sram 3.0/4.0

Korba: Shimano Deore LX

Sztyca: Hawk Tooling

Siodło: Velo

Mostek: Ritchey Pro

Kierownica: Bontrager Crowbar + rogi

Pedały: VP

Dzisiaj Foxik przeszedł test bojowy i spisał się bardzo dzielnie, co prawda tylna przerzutka w odległości ok. 25km od domu w lesie zaczęła strajkować, ale udało mi się z nią dojść do porozumienia. A na podjazdach to po prostu poezja - waży ok. 12kg, i to czuć, a właściwie nic nie czuć z tej masy na podjazdach. Jutro czeka go solidna regulacja, a mnie zakup kasku.

Fotek na razie nie mam jak zrobić, bo nie posiadam cyfrówki (wszystkie pieniądze idą w bike'a :-), jak dorwę cyfrówkę to zdjęcia będą.

Co do amorka to wraz z przypływem kasy - może na wakacje, jak znajdę sobie robotę jakąś :-) - planuję wsadzić Manitou Axela Elite. Na razie na sztywniaku całkiem fajnie się jeździ - co prawda nierówności w terenie to istna masakra, ale na szosie spisuje się ok.

EDIT: Ralf, z których Jankowic/z jakiego województwa jesteś? Miejscowości o takiej nazwie w Polsce jest kilkanaście, a pod Rybnikiem też są właśnie Jankowice, swoją drogą świetny teren do upalania bike'a ;)

mój fox wkońcu nie pyka;) Dzisiaj po wielu trudach bólach i przeciwnościach losu zamontowałem suport 68x113. Poezja !:P Nasmarowałem też łańcuch, i znów się mogę rozkoszować tylko i wyłącznie szumem opon.

pozdrower!!

A mi dziś poległ hak od przerzutki... :/ Ledwo wjechaliśmy z kolegami do lasu i nic nie wyszło ... Zero kluczy czy chociażby rozkuwacza... Tak więc byłem zmuszony wrócić do domu kolejką...

O tak... To było ładnych kilka kilosów. W sumie i tak kawałek (ze 3km)jechałem bez napędu bo było z górki, ale wcześniej poświęciłem sznurowadło, żeby przywiązać do ramy przerzutkę i łańcuch ;-)

A ja tam na rstka nie narzekam wybiera całkiem dobrze, luzy o dziwo po miesiącu jazdy są minimalne wręcz niezauważalne w trakcie jazdy, za 150 zł jak dla mnie to super się sprawuje. A obręcze to Alex Rims Supra MT .

Obręcz ma 6 komór. Po miesiącu jazdy tył szprychy DT Champion Przód Mach zero centry, a dropy to codzienność. Jeszcze jak na v-kach jeździłem to zero problemu z regulacją itp. bo przy takich wysokich bokach to tylko formalność. Obręcz jest bardzo szeroka co przy Kendzie Kinetics na drucie wymaga troche nagimnastykowania się i nie tylko śrubokręta, żeby nie pokaleczyć obręczy, ale z czasem dochodzi się do wprawy. Obrecz jest dość ciężka, ale waga dla mnie nie gra roli tylko wytrzymałość. Powiem tak polecam wszystkich, którzy mocno katują swoje bike. Dobre szprychy + supra mt= zestaw prawie niezniszczalny. W tym wypadku prawie nie robi dużej różnicy :) Pozdro

To moge miec troche problemu bo na razie kupywałbym kółko tylko na tył (zastanawiam sie nad configiem ale pewnie piasta Novateca, szprychy DT Champion i własnie nad felą mysle) ale mam dość wąską opone :) bodajże 2.1. Na poczatek działałoby to jakos? niedługo i tak zmienie gumki :)

Ja mam z tyłu dartmoor-a x-forrca zastanawiałem się też właśnie nad novatec-iem ale postanowiłem troszke zaeksperymentować. Wąska opona ? Jak nie miałem kasy na oponke to włożyłem 1.95 i też dawalo radę. Taki zestaw spokojnie Cię powinien zadowolić

Weekend był naprawdę ciekawy zaliczyłem wyprawke do nekli i z powrotem czyli jakies 90km ale jeszcze tam 2 razy po 15 klocków po prowiant oczywiście w przerwie na grilka :]

w drodze powrotnej złapałem laczka na 15 km przed domkiem :/ stanałem przed kosciołem w tulcach zaczałem łatać tym co miałem a kumple poszedł pompki szukac i żadnej nie znalazł ;/

przeszlismy 3km i znleźlismy jkaiegos dobrego człowieka z kompresorem w domu :] ale przejechałem 1-2km i znowu bach nie wiem czemu chyba coś źle zakleiłem

po kolejnym klilometrze z buta zauważyłem szyld elektromechanika tam miły pan papakował mi 4 bary w oponke i w 15minutek byłem w chacie bo sie bałem że znowu coś sie spieprzy :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...