Robert Napisano 30 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Niestety nadal nie mam nowej sztycy więc ciężko mi wjechać w teren i zrezygnowałem z Truvativa XR mój brat ją pogiął w niejscu zacisku co niezabardzo mi odpowiada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Ja wykryłem błąd w skręcaniu roweru ;/. Da sie jezdzic ale musze jechac z nim do sklepu gdzie go zakupilem . U nas znowu pada. Dzisiaj tylko do kolezanki po film pojechalem Pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 Znowu zjezdzilem caly Krakow zeby znalezc cos takiego (45km ) znalazlem w koncu tyle ze znowu plastik. Bylo kiedys cos o szukaniu wlasnie tej czesci. Nie wiecie gdzie dorwac takie aluminiowe bo nie ufam temu plastikowi juz Poszukuje takich przejsciowek, gdzie to mozna dostac w kraku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 1 Maja 2006 Udostępnij Napisano 1 Maja 2006 plastikowe sa w Cyklo-Centrum naprzeciwko AR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin131 Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 No i teraz w końcu mogę dołączyć do klubu Leader Foxa. Dzisiaj stałem się posiadaczem maszyny, której config wrzucam poniżej: Rama: Leader Fox Classic '18 Stery: VP Widelec: sztywniak Koło przód: Obręcz Mavic X221, piasta Shimano Deore LX, opona Kenda Koyote Koło tył: Obręcz Mavic X139, piasta Shimano Deore LX, opona Kenda Koyote Hamulce: Shimano Alivio Klamki: Sram 9.0 Manetki: Sram 9.0 Przerzutka przód/tył: Sram 3.0/4.0 Korba: Shimano Deore LX Sztyca: Hawk Tooling Siodło: Velo Mostek: Ritchey Pro Kierownica: Bontrager Crowbar + rogi Pedały: VP Dzisiaj Foxik przeszedł test bojowy i spisał się bardzo dzielnie, co prawda tylna przerzutka w odległości ok. 25km od domu w lesie zaczęła strajkować, ale udało mi się z nią dojść do porozumienia. A na podjazdach to po prostu poezja - waży ok. 12kg, i to czuć, a właściwie nic nie czuć z tej masy na podjazdach. Jutro czeka go solidna regulacja, a mnie zakup kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 fajnie by było jakbys jakies fotki wrzucił, bo chyba jestes pierwszym posiadaczem LF Classic a amorka masz jakiegos w planach, czy na sztywniaku bedziesz jeźdźił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin131 Napisano 3 Maja 2006 Udostępnij Napisano 3 Maja 2006 Fotek na razie nie mam jak zrobić, bo nie posiadam cyfrówki (wszystkie pieniądze idą w bike'a :-), jak dorwę cyfrówkę to zdjęcia będą. Co do amorka to wraz z przypływem kasy - może na wakacje, jak znajdę sobie robotę jakąś :-) - planuję wsadzić Manitou Axela Elite. Na razie na sztywniaku całkiem fajnie się jeździ - co prawda nierówności w terenie to istna masakra, ale na szosie spisuje się ok. EDIT: Ralf, z których Jankowic/z jakiego województwa jesteś? Miejscowości o takiej nazwie w Polsce jest kilkanaście, a pod Rybnikiem też są właśnie Jankowice, swoją drogą świetny teren do upalania bike'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 a ja z tych koło Pszczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 6 Maja 2006 Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 mój fox wkońcu nie pyka;) Dzisiaj po wielu trudach bólach i przeciwnościach losu zamontowałem suport 68x113. Poezja ! Nasmarowałem też łańcuch, i znów się mogę rozkoszować tylko i wyłącznie szumem opon. pozdrower!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 A mi dziś poległ hak od przerzutki... :/ Ledwo wjechaliśmy z kolegami do lasu i nic nie wyszło ... Zero kluczy czy chociażby rozkuwacza... Tak więc byłem zmuszony wrócić do domu kolejką... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 dobrze że kolejką a nie z buta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 O tak... To było ładnych kilka kilosów. W sumie i tak kawałek (ze 3km)jechałem bez napędu bo było z górki, ale wcześniej poświęciłem sznurowadło, żeby przywiązać do ramy przerzutkę i łańcuch ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 cykloza ... Ja kiedyś mając wentle rowerowe, pojechałem na stację żeby napompować koła. A że sie tak nie dało, to przez skarpetkę pompowałem ... Nie zdejmując jej z nogi. Troche dało rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 7 Maja 2006 Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 No to mane musisz szykować 30 zeta na nowy hak :025: ,ja ostatnio rowerek prowadziłem 600m-guma z tyłu....miałem szczęście że tak blisko domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 A mój LF cały czas żyje niedługo dostanie nową sztyce i zaqwioze go na maraton do Kielc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mane Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Hak już od razu wczoraj zamówiłem... i przy okazji manetkę (alivio) bo grip shift doprowadzał mnie do białej gorączki... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErIxOn Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 To o to moja maszyna http://erixonek.republika.pl/DSCF2103.JPG Do wymiany idzie amortyzator jak się rozleci, czyli przy tarczy 203 już niedługo i jeszcze suport & korba. Przejechane i przeskakane ok. 300 km. Pozdrawiam wszystkich szczęśliwych posiadaczy leader fox-ów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 no az dziwne ze amorek wogole sie jeszcze trzyma, sadzac po tym co sie słyszy o amorkach RST a co to za obrecze, jakos dziwnie duzo powierzchni na klocki od v-brake ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErIxOn Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 A ja tam na rstka nie narzekam wybiera całkiem dobrze, luzy o dziwo po miesiącu jazdy są minimalne wręcz niezauważalne w trakcie jazdy, za 150 zł jak dla mnie to super się sprawuje. A obręcze to Alex Rims Supra MT . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Co mozesz powiedziec o tych obręczach (Supra MT) - bo cena nawet atrakcyjna a wytrzymałościowo wyglądają nieźle. One są pod v-ki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErIxOn Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Obręcz ma 6 komór. Po miesiącu jazdy tył szprychy DT Champion Przód Mach zero centry, a dropy to codzienność. Jeszcze jak na v-kach jeździłem to zero problemu z regulacją itp. bo przy takich wysokich bokach to tylko formalność. Obręcz jest bardzo szeroka co przy Kendzie Kinetics na drucie wymaga troche nagimnastykowania się i nie tylko śrubokręta, żeby nie pokaleczyć obręczy, ale z czasem dochodzi się do wprawy. Obrecz jest dość ciężka, ale waga dla mnie nie gra roli tylko wytrzymałość. Powiem tak polecam wszystkich, którzy mocno katują swoje bike. Dobre szprychy + supra mt= zestaw prawie niezniszczalny. W tym wypadku prawie nie robi dużej różnicy Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 To moge miec troche problemu bo na razie kupywałbym kółko tylko na tył (zastanawiam sie nad configiem ale pewnie piasta Novateca, szprychy DT Champion i własnie nad felą mysle) ale mam dość wąską opone bodajże 2.1. Na poczatek działałoby to jakos? niedługo i tak zmienie gumki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErIxOn Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Ja mam z tyłu dartmoor-a x-forrca zastanawiałem się też właśnie nad novatec-iem ale postanowiłem troszke zaeksperymentować. Wąska opona ? Jak nie miałem kasy na oponke to włożyłem 1.95 i też dawalo radę. Taki zestaw spokojnie Cię powinien zadowolić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 OK wielkie dzięki za porady. Zastanowie się nad Suprą do mojej Cocainki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 8 Maja 2006 Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Weekend był naprawdę ciekawy zaliczyłem wyprawke do nekli i z powrotem czyli jakies 90km ale jeszcze tam 2 razy po 15 klocków po prowiant oczywiście w przerwie na grilka :] w drodze powrotnej złapałem laczka na 15 km przed domkiem :/ stanałem przed kosciołem w tulcach zaczałem łatać tym co miałem a kumple poszedł pompki szukac i żadnej nie znalazł ;/ przeszlismy 3km i znleźlismy jkaiegos dobrego człowieka z kompresorem w domu :] ale przejechałem 1-2km i znowu bach nie wiem czemu chyba coś źle zakleiłem po kolejnym klilometrze z buta zauważyłem szyld elektromechanika tam miły pan papakował mi 4 bary w oponke i w 15minutek byłem w chacie bo sie bałem że znowu coś sie spieprzy :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.