Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Eeyyyooo :/

w amigo mi odpisali ze rama jest standardowo przystosowana do tarcz i dlatego ich nie otrzymałem oraz ze aktualnie im nie zostało zadnych i mi nie przyślą

no to ide na zakupy :]

Napisano

właśnie wróciłem ,20km po drodze jazda na wariata (trzymałem się kumpla Yamahy tzr50 i jazdaaaa)....wiem głupota ,ale cóż taki wiek :P

Napisano

Eeyyyooo :/

w amigo mi odpisali ze rama jest standardowo przystosowana do tarcz i dlatego ich nie otrzymałem oraz ze aktualnie im nie zostało zadnych i mi nie przyślą

no to ide na zakupy :]

hmmm a to ciekawe, ze do tarcz, ja dostałem przelotki

ja dzisiaj pojezdziłem na rowerze od brata, jakies 29km po szosie, połowa dystansu pod cholernie silny wiatr

Napisano

Niestety strzeliła dętka B) dzisiaj się z tego powodu wkurzyłem i zamówiłem dwie opony a dzisiaj jade po dętki :D

Napisano

sa takie specialne wkladki tzw: poduszki wklada je sie miedzy opone a detke bardzo duzo daja i duzo mniejsze ryzyko przebicia jest

Napisano

a to ja bym w takie cos nie inwestował, z zapasową dętką zawsze czuje sie spokojniejszy, bo przeciez co jak najedziesz na jakis duży gwóźdź, to wtedy chyba Ci nic nie pomoze :)

• Mod Team
Napisano

Dostałem dziś katalog LF i przeraziły mnie ceny. Prawie 1500zł za rower na osprzęcie Sh. Acera i komponentach Zoom :blink:

Napisano

Powiedzmy szczerze : nigdy bym nie kupił całego Leader Foxa ...rama TAK ale cały rowerek nie ,gdyż są zbyt drogie jak na to co oferują. Jak dla mnie w grę wchodzi "składak" ,za nieco większą kasę (niezawsze) masz to co dokładnie chcesz. :)

Napisano

jaką macie odległość ramion korby od rur ramy tylnego trójkąta w ułozeniu w poziomie ?

Założyłem korbę Alivio, i w najbliższym punkcie korba mija się z ramą o około 12mm. Jednak same zebatki są bardzo daleko, do tego stopnia że nie mogę wyregulować przerzutki przedniej tak, aby wrzucała na blat ... Mozliwe że to wina długiego suportu (122mm) ale jak skrócę suport, to automatycznie korby zbliżą sie do ramy dużo bardziej, i nie wiem czy to jest dobre

Napisano

Wydaje mi sie ze trzeba lancuch skrócic :D

A jak nie to sprawdz sprezyne w przerzutce czy dobrze naciąga.

No to jest niby na 1:1 ustawione

o którą spreżyne chodzi tą ze śrubkami - jesli o tę chodzi to jest OK

a jak nie o tę to o tą co wózek napina do tyłu ?? Jak ona źle naciąga to co da sie wyregulować ??Bo wydaje mi sie ze to chyba jej wina

Łańcuch to PC 38 jest opcja ze trzeba go skrócić ??

Napisano

no łańcuch jest na pewno za długi, a ta przerzutka tez mi sie cos nie podoba ze tak opadła cała, powinna trzymac poziom chyba

Napisano

hmmm no nie wiem co z nia robiłes, ale to chyba cos z przerzutka, bo przeciez sprężyna powinna ciągnąć cała przerzutke ku górze, przynajmniej wszystkie jakie rozkrecałem tak miały

Napisano

Srategiczne

pytanie o którą sprężyne chodzi ?? A i czy da sie to naprawić jeśli faktycznie ta spreżyna do końca nie trzyma

raczej doszedłem to na 60% jest łańcuch ; bo wziałem ścisnąłem tak z 10 ogniw i sie nawet troszke przerzutka naprostowała

Jak precyzyjnie odmierzyć jak długośc łańcucha jest wymagana na jakiś specjalnych zebatkach

Sorki za ogólne zamieszanie ale nie maiłaem pojecia ze teraz też jest potrzeba skracania łańcuchów

Napisano

hmmm no chodzi o ta sprezyne, ktora działa jak przerzutka chodzi góra dół np. na dziurach, a nie o ta która napręża łancuch, ale to wtedy jak mówisz ze jak skrócisz łancuch to jest ok, ale to wtedy łancuch trzyma przerzutke a nie przerzutka łancuch, wydaje mi sie ze to przez ta spręzyne, normalnie przerzutka powinna byc tak złozona jak na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item93851314__shiman...wa_okazja_.html

i ogólnie cała przerzutka powinna trzymac poziom nawet bez linek i łancucha, tak mi sie wydaje :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...