michaelo Napisano 30 Marca 2006 Napisano 30 Marca 2006 Eeyyyooo :/ w amigo mi odpisali ze rama jest standardowo przystosowana do tarcz i dlatego ich nie otrzymałem oraz ze aktualnie im nie zostało zadnych i mi nie przyślą no to ide na zakupy :]
Wyrox Napisano 30 Marca 2006 Napisano 30 Marca 2006 dzisiaj idealna pogoda na rowerek ktos sie wybiera:D?
Spider Napisano 30 Marca 2006 Napisano 30 Marca 2006 właśnie wróciłem ,20km po drodze jazda na wariata (trzymałem się kumpla Yamahy tzr50 i jazdaaaa)....wiem głupota ,ale cóż taki wiek
Robert Napisano 30 Marca 2006 Autor Napisano 30 Marca 2006 A ja dzisiał musiałem ciągnąć rower na pieszo 13km ...
ralf Napisano 30 Marca 2006 Napisano 30 Marca 2006 Eeyyyooo :/ w amigo mi odpisali ze rama jest standardowo przystosowana do tarcz i dlatego ich nie otrzymałem oraz ze aktualnie im nie zostało zadnych i mi nie przyślą no to ide na zakupy :] hmmm a to ciekawe, ze do tarcz, ja dostałem przelotki ja dzisiaj pojezdziłem na rowerze od brata, jakies 29km po szosie, połowa dystansu pod cholernie silny wiatr
Robert Napisano 31 Marca 2006 Autor Napisano 31 Marca 2006 Niestety strzeliła dętka dzisiaj się z tego powodu wkurzyłem i zamówiłem dwie opony a dzisiaj jade po dętki
Wyrox Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 sa takie specialne wkladki tzw: poduszki wklada je sie miedzy opone a detke bardzo duzo daja i duzo mniejsze ryzyko przebicia jest
Spider Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Czy Ty przypadkiem nie mówisz o taśmie na obręcz ,pierwszy raz spotykam się z czymś takim jak "poduszki" do opon.
Wyrox Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 tasma swoja droga:D ale sa takie i poduszeczki niewiem jak to sie fachowo nazywa:D
ralf Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 a to ja bym w takie cos nie inwestował, z zapasową dętką zawsze czuje sie spokojniejszy, bo przeciez co jak najedziesz na jakis duży gwóźdź, to wtedy chyba Ci nic nie pomoze
Mod Team Odi Napisano 31 Marca 2006 Mod Team Napisano 31 Marca 2006 Dostałem dziś katalog LF i przeraziły mnie ceny. Prawie 1500zł za rower na osprzęcie Sh. Acera i komponentach Zoom
ralf Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 no mi tez sie wydaje ze rowerki LF są drogie, ale za jakosc zawsze sie słono płaciło
Spider Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Powiedzmy szczerze : nigdy bym nie kupił całego Leader Foxa ...rama TAK ale cały rowerek nie ,gdyż są zbyt drogie jak na to co oferują. Jak dla mnie w grę wchodzi "składak" ,za nieco większą kasę (niezawsze) masz to co dokładnie chcesz.
mrpawel Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 jaką macie odległość ramion korby od rur ramy tylnego trójkąta w ułozeniu w poziomie ? Założyłem korbę Alivio, i w najbliższym punkcie korba mija się z ramą o około 12mm. Jednak same zebatki są bardzo daleko, do tego stopnia że nie mogę wyregulować przerzutki przedniej tak, aby wrzucała na blat ... Mozliwe że to wina długiego suportu (122mm) ale jak skrócę suport, to automatycznie korby zbliżą sie do ramy dużo bardziej, i nie wiem czy to jest dobre
ralf Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 ja mam ok 7mm, suport 113mm, i wydaje mi sie tak w miare idealnie
michaelo Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Nie wiem co jest grane ale łańcuch strasznie mi wisi nie wiem czy jest to wina przerzutki czy jej złe zamocowanie obwis
Paviarotti Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Wydaje mi sie ze trzeba lancuch skrócic A jak nie to sprawdz sprezyne w przerzutce czy dobrze naciąga.
mrpawel Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 no coś przerzutka Ci wisi też Pewnie dlatego. Albo łańcuch za długi ?
michaelo Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Wydaje mi sie ze trzeba lancuch skrócic A jak nie to sprawdz sprezyne w przerzutce czy dobrze naciąga. No to jest niby na 1:1 ustawione o którą spreżyne chodzi tą ze śrubkami - jesli o tę chodzi to jest OK a jak nie o tę to o tą co wózek napina do tyłu ?? Jak ona źle naciąga to co da sie wyregulować ??Bo wydaje mi sie ze to chyba jej wina Łańcuch to PC 38 jest opcja ze trzeba go skrócić ??
ralf Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 no łańcuch jest na pewno za długi, a ta przerzutka tez mi sie cos nie podoba ze tak opadła cała, powinna trzymac poziom chyba
michaelo Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 od tego kolesia ją kupiłem myslicie ze moze byc walnieta ?? czy ja coś skopałem przy instalacji ??
ralf Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 hmmm no nie wiem co z nia robiłes, ale to chyba cos z przerzutka, bo przeciez sprężyna powinna ciągnąć cała przerzutke ku górze, przynajmniej wszystkie jakie rozkrecałem tak miały
michaelo Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 Srategiczne pytanie o którą sprężyne chodzi ?? A i czy da sie to naprawić jeśli faktycznie ta spreżyna do końca nie trzyma raczej doszedłem to na 60% jest łańcuch ; bo wziałem ścisnąłem tak z 10 ogniw i sie nawet troszke przerzutka naprostowała Jak precyzyjnie odmierzyć jak długośc łańcucha jest wymagana na jakiś specjalnych zebatkach Sorki za ogólne zamieszanie ale nie maiłaem pojecia ze teraz też jest potrzeba skracania łańcuchów
ralf Napisano 31 Marca 2006 Napisano 31 Marca 2006 hmmm no chodzi o ta sprezyne, ktora działa jak przerzutka chodzi góra dół np. na dziurach, a nie o ta która napręża łancuch, ale to wtedy jak mówisz ze jak skrócisz łancuch to jest ok, ale to wtedy łancuch trzyma przerzutke a nie przerzutka łancuch, wydaje mi sie ze to przez ta spręzyne, normalnie przerzutka powinna byc tak złozona jak na tej aukcji: http://www.allegro.pl/item93851314__shiman...wa_okazja_.html i ogólnie cała przerzutka powinna trzymac poziom nawet bez linek i łancucha, tak mi sie wydaje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.