Spider Napisano 18 Marca 2006 Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 dzisiaj-tymczasowo założyłem Liskowi do przodu koło z semi slickiem ,a do tyłu Dębicę tygrys ,aby móc wyjść i pojeździć ,bo pogoda jest przednia. . W dalszym ciągu czekam na nowe IRC'E mythos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ja rozgladam sie za byle jakim hamulcem tarczowym na przod w gre wchodza wszystkie rst promaxy i inne tego typu wynalazki - lepsze to niz "hamuj piętą" :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 19 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 A ile masz kasy na hamulec ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 z opisu wynika że niewiele a nie masz v-ki z tyłu ? Żeby tak piętą hamować to eee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Poruszcie intrygujący mnie od dawna temat dlaczego sie montuje predzej tarcze przód niż tył ?? bo piasta jest tańsza czy co :| Jabym wolał tarcze na tył a z przodu to v moge mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Bo zeby zahamowac przednie kolo potrzebna jest duzo wieksza sila - masa przy hamowaniu idzie na przod, kolo jest dociązane i trzeba sporej sily zeby wyhamowac. A na tyle dociązenie jest niewielkie, potrzebna jest niewielka sila zeby zblokowac kolo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Nie mam obrecz pod vki, jak skladalem rower to mialem takie plany ze najpierw kupie hamulce a pozniej kola a wyszlo odwrotnie i smigam bez hampli :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 19 Marca 2006 Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 bo przedni hamulec wydajniej hamuje, i cześciej używa się przedniego. Więc dlatego dąży się do uzyskania jak najlepszej wydajności tegoż hamulca Ale jeżeli używasz głównie tylnego, to nikt nie broni Ci założyć tarczy najpierw na tył. Indywidualna sprawa raczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Siła chamowania z przodu jest to ok 75%wydajności a z tyłu 25% a więc chyba wiadomo czym lepiej się hamuje Dzisiaj jak wróciłem ze szkoły, zobaczyłem w skrzynce dużą koperte i zobaczyłem na niej pieczątke Amigo-bike i dostałem: -katalog Leader Foxa na 2006 (bardzo fajny) -2 małe naklejki shaman racing -3 duże i 4 małe naklejki Vetty -szmysz AMIGO-bike Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 Siła chamowania z przodu jest to ok 75%wydajności a z tyłu 25% a więc chyba wiadomo czym lepiej się hamuje Dzisiaj jak wróciłem ze szkoły, zobaczyłem w skrzynce dużą koperte i zobaczyłem na niej pieczątke Amigo-bike i dostałem: -katalog Leader Foxa na 2006 (bardzo fajny) -2 małe naklejki shaman racing -3 duże i 4 małe naklejki Vetty -szmysz AMIGO-bike a wysyłałeś do nich jakiegos maila z prośbą o ten staff? Ja tez chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 wysłałem z prośbą i dostałem po jakimś miesiącu dużą koperte w skrzynce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 hm noip troszke mnie przekonaliście ej ja na katalog tez sie pisze z cześci została mi tylko kaseta dzisiaj zakupiłem obejme no i doszedł moj deorek na tył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 20 Marca 2006 Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 no ,no ,no Amigo-bike się spisuję ,ja też dzisiaj dostałem kilka naklejek Vetty i .......czapkę z daszkiem -Vetta ,cena u nich 31zł SZOK ...a raczej pozytywne zaskoczenie ,nie myślałem że jakakolwiek Polska firma ,tak zadba o potencjalnego klienta...no w zasadzie sie o nich "otarłem" bo mam ramkę LF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja im napisałem że mam LF-a i myśle nad zakupem kolejnej ramy tej firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 jak zatytułowaliście maila ? Chodzi mi o to żeby go odrazu nie wywalili A i czy odpisali coś ? Coś w stylu "spoko, wyślemy" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 ja nie dostałem żadnej odpowiedzi tylko po miesiącu list w skrzynce, a zatytułowałem jak dobrze pamiętam "Witam" nawet nie musiałem się rozpisywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 no ja wysłałem maila pare godzin temu, i zobaczymy co będzie. a tak btw, co sądzicie o takim napędzie : http://forumrowerowe.jgc.pl/naped-9rzedowy...-53-t11173.html założyłem temat w dziale "napęd" ale nikt tam jakoś nie raczył odpowiedzieć. Może pomożecie coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 21 Marca 2006 Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 po dłuższej nieobecnosci powracam, a moim dalej nic nie przybyło, a tu sie taka ładna pogoda robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ralf śpiesz się bo ja już czuje powiewy wiosny dzisiaj już się nie powstrzymam musze się przejechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a u mnie za oknem zima, wiec sie nie spiesze na razie, ale nie ma juz hamulców Avid SD 5 + klamki FR5 chyba bede musiał kupic SD7 i klamki Dial cos tam za 198zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 22 Marca 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ja dzisiaj pierwszy dzień w kasku iiiii.... najfajnieszy zakup w moim życiu, nigdy nie miałem niczego lepszego na głowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Chłopaki ,jakiej długości macie suporty w swoich LF'kach? Pyta ,gdyż coś zaczęło mi krzypieć przy korbie..podejrzani-suport ,pedały ,ramiona.-coś lewej strony przy pedałowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 a u mnie za oknem zima, wiec sie nie spiesze na razie, ale nie ma juz hamulców Avid SD 5 + klamki FR5 chyba bede musiał kupic SD7 i klamki Dial cos tam za 198zł Są SD5 ale w chorej cenie Ja za swoje dałem 55zł Chyba jedna z ostatnich sztuk po posezonowej cenie. Suport: 68mm, długość ośki 122mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 tzn. sa, ale tylko SD5 za 97zł bez klamek, a wczesniej były z klamkami za 155zł , nie wiem czy juz nie robia klamek FR 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 22 Marca 2006 Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Ralf ,a Ty jaki masz suport? Chodzi mi o długość osi. :030: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.