michaelo Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Ja mam sztyce bodajże Kalin ma 35cm i spokojnie mi wystarczy nawet w sumie dużo bedzie w środku bo mam 175cm wzrostu i tez jest wysunięta prawie jak turativ a najfajniejsze jest to ze dałem za nią 16zł nówke
Spider Napisano 2 Marca 2006 Napisano 2 Marca 2006 Poglądowe foto. Rama LF factor 18" ,sztyca Truvativ XR 350mm wysunięta "do kreski". Jest tak wysoko ,ze ja przy moim wzroście 178cm nie sięgam stopami do ziemi-jest jeszcze z 10cm.
michaelo Napisano 3 Marca 2006 Napisano 3 Marca 2006 Mam okazje kupić Korbe truvativa x flow z suportem na maszynach za 82 złota ale czytałem na forum że są miekkie czy coś w tym stylu :/ CO robic lepiej kupować altusa czy acere zamiast tego ??
Robert Napisano 3 Marca 2006 Autor Napisano 3 Marca 2006 michaelo cięzki wybór ja jestem bardziej zwolennikiem Truvativa ale pogrzeb na forum na pewno się znajdzie trochę na ten temat i zawsze istnieją inne fora
sali Napisano 3 Marca 2006 Napisano 3 Marca 2006 Witam Dawno mnie nie było na tym forum. Jednak znalazł się jeszcze jeden użytkownik LF. Niestety po wypadku a tamtym roku jest w modernizacji (głupie cieżarówki) ale już może na to lato będzie gotowy i znowu będzie można śmigać
ralf Napisano 3 Marca 2006 Napisano 3 Marca 2006 Spider dzieki za fotke, zobacze ile kasy dostane, jak wiecej to kupie Truvativa, a jak nie to później go kupie michaelo ja bym brał tego Truvativa, lepiej wyglada od konkurencji i chyba bedzie trwalszy
sali Napisano 4 Marca 2006 Napisano 4 Marca 2006 Zjezdzając z kumplami w dól po ulicy z podporządkowanej wyjechała mi cieżarówka, taki transit no i nie dało się już wychamować. Niestety ucierpiał rowerek, ale przypominając sobie tamte czasy jednak uśmiech sie pojawia na twarzy
ralf Napisano 5 Marca 2006 Napisano 5 Marca 2006 on chyba bez szwanku wyszedł, bo pisał ze "niestety ucierpiał rowerek" wiec chyba sie to dla jego zdrowia dobrze skonczyło
ralf Napisano 8 Marca 2006 Napisano 8 Marca 2006 no nikt tu juz nic nie pisze, wczoraj zamontowałem manetki na odległosci takiej mniej wiecej, i tak wizualnie kierownica zrobiła sie jakas bardzo wąska :lol: obróciłem mostek i rower odrazu lepiej wyglada, dalej stoje z dalsza budowa roweru, moze za tydzien kupie hamulce i nie wiem co by z ta sztyca zrobic, bo moze tata mi da kase na nia pod koniec tygodnia
Robert Napisano 8 Marca 2006 Autor Napisano 8 Marca 2006 Jak pojawia się sponsor to warto poczekać Ja czekam aż poczta przyniesie mi gotówke i będe miał kask i przednie koło, chociaż zaczynam się zastanawiać czy nie lepiej nowy napęd walnąć
michaelo Napisano 8 Marca 2006 Napisano 8 Marca 2006 Ja dzisiaj zakupiłem Alivio(25zł) na przód oraz fajniutkie STEFy29(55zł) W piatek jade po łańcuch SRAM PC38(22zł) i peiwnie po korbe bo zdecydowałem sie na tego altusa bo jest z 75 na 45 złota :025: (mysle ze go nie zajade szybko jak tak sie stanie to truvativa lajsne juz sie ślą v tektro naprawde fajne ralf polecam sa za 28 komplet http://www.allegro.pl/item89381484_hamulce...super_cena.html zostały 2 komplety a schodza równo oponki tez sie skołuja chyba w piatek u Pawlaka wiec pewnie zostanie mi kaseta i tylnia przerzutka no i jakies oblinkowanie i zobacze jak pójdzie z tym tyłem to za 2 tygodnie pewnie rusze jak zakupie oponosy to foty posle -------------------------------------------------------------- myślicieze jest sensowne kupno uzywanego deora na tył ?? i to samo z kaseta np SRAM 5.0 i kto tu mówi ze pusto
ralf Napisano 8 Marca 2006 Napisano 8 Marca 2006 no hamulce Tektro według mnie sa bardzo dobre, mam w starym rowerku z przodu i juz wiele razy mnie zaskakiwały, chyba nawet takie same jak na tej aukcji mam, tylko ze do nowego chce cos lepszego i tu nie chodzi o to ze nie mam kasy, teraz nie mam, ale dostane tyle ile bede potrzebował, wiec mama nie wie ze tata mi teraz da na sztyce i obejme i juz bede ok.50zł do przodu a 600zł i tak od mamy dostane, wiec poczekam sobie
michaelo Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 Moim skromnym zdaniem poźnej tzn wyzej cenowo v sie nie różnią wiec jak sie ma dużo sianka to tylko tarcze Kto potrafi podac różnice miedzy XTR a deore :|oprócz ceny:]
ralf Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 no moze i masz racje ale Avidy SD 5 kosztuja komplet 90zł wiec nie tak dużo, moze i w dobrych warunkach niewiele lepiej bede hamowały od Tektro ale na pewno bedą lżej chodziły i ogólnie lepiej pracowały, no i cos takiego bardziej markowego sie ma w rowerze
Robert Napisano 9 Marca 2006 Autor Napisano 9 Marca 2006 Ja mam wrażenie że poczta leci ze mną w kulki... do dziś nie mam gotówki, a najprawdopodonbniej jutro zamawiam piste na przód patrze przyszłościowo odrazu pod tarcze
Puma [JFK] Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 Kto potrafi podac różnice miedzy XTR a deore :|oprócz ceny:] Waga :wink:
Spider Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 Kto potrafi podac różnice miedzy XTR a deore :|oprócz ceny:] prestiż dokładnosć działania szpanerski wygląd podejrzewam ,że opory przy przełączniu będą rówierz ciut mniejsze -wszystko powyżej oczywiście odnośnie XTR'a
Paviarotti Napisano 9 Marca 2006 Napisano 9 Marca 2006 Zamowilem sobie suport, sztyce, linki z pancerzami i kilka malych drobnostek do roweru w następnym tygodniu powinienem złozyć maszyne na ramce Leader Fox Cocaine życzcie powodzenia.
Robert Napisano 9 Marca 2006 Autor Napisano 9 Marca 2006 jak skończysz to zarzuć jakieś foty jak możesz
michaelo Napisano 10 Marca 2006 Napisano 10 Marca 2006 Trzymam kciuki trzymam !! Zakupiłem dsbie dzisiaj Oponki CSTC104ON nawet kozackie sa jak za 18zł do tego deteczki a tak pozatym to gripy no i wcześniej wspomniana korbe Altusa i łańcuch sram38 ---------------------- prestiż kilka gram mniej ; praktycznie nieodczuwalne różnice i to wszystko za duuuzo wiecej :| O nie ja na takie coś nie lece
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.