Spider Napisano 11 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Moja aerosa już po serwisie ,tata załatwił u mechanika jakis olej amortyzatorowy 5w -koleś nie chciał nawet go troche odlać ,ale sie zgodził po dłuższej rozmowie. Podobno to 40zł za litr kosztuje i jakieś super właściwości ma...a co będzie to czas pokaże. Ucierpiała ramka , przybyły dwie ok 2mm odbicia farby grrrrr no i oczywiście korek od amora (tak to jest bez oryginalnego klucza rst) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 11 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Prędzej czy później musiało się to stać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiq Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ładnie się prezentuje Twój rowerek spider, mam takie pytanko co to za sztyca (ile koszuje??), bo fajnie jest odsunięta do tyłu a ja mam siodełko przesunięte na maxa w tył i coś takiego mogłoby mi sie przydać a olej do amora dostaniesz taniej np na stacji benzynowej (najtańszy motoryzol kosztuje ok 15zł za litr) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Olej już kupiony jakiś tram 5w do amortyzatorów motocyklowych. Sztyca to Truvativ XR ,kupiona od użytkownika Davnia na allegro cena 50zł. Bardzo fajnie wygląda i jest dobrze wykonana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 a ja bede musiał kupic chyba jakas tania sztyce, ZOOM'a w mbike za 29zł 400mm, bardzo bym chciał Truvativa, bo mam kiere i mostek, zobacze jak bede stał z kasa, moze uda sie cos taniej kupic to kupie Truvativa, a jak ona długa jest 350mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Witam wszytskich posiadaczy foxów! ;] Z tego co widze jestem 13 członkiem Od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem ramki LF MAxx Pro ;] Dla kumpla kupiłem drugą mam pytanko czy do tej ramki bede potrzebował boostera ?? bo sie naczytałem troszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 a witamy witamy, coraz wiecej posiadaczy Maxx Pro. ja nie przewiduje kupna boostera, choc moze by sie przydał, zobacze jak bede stał z kasą, ale wydaje mi sie ze nie jest konieczne mocowanie do tej ramki takiego czegoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Czekam na fundusze i kupuje kółka i napęd :] Chyba jako jedyny mam XCM 100mm LO ponoc odradzaja ale ma 24miechy gwarancji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 ja tez miałem go kupować, ale taniej kupiłem uzywanego XCP 75LO, fakt ze bez gwarancji, ale chyba powinien byc dobry, nawet dosc duzo tej gwarancji masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 13 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Ja czekam aż w Polsce będzie dostępna lista części 2006 bo katalogu do dzisiaj nie dostałem i czekam aż będzie na stronie ale jestem teraz za Maxx Pro 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Niop pozyjemy zobaczymy na żóltej naklejce mojego amorka pisze że leisure cross country ;] żadnych wielkich hop nie mam zamiaru na nim pokonywać U mnie właśnie pada śnieg ale chyba nie zdarze złożyc bika ; czekam na wypłate i załatwiam jakies kółka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominiq Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 myśle że booster nie jest potrzebny, teraz jednak będe monował magure julie na tył ,bo nie miałem przejściówek do mocowania pancerza na górnej rurze ramy (nie dostałem ich wraz z ramą) i musiałem puścić pancerz na całej długośći od sterów do sztycy i przez to rower gorzej hamował bo pancerz wyginał się na boki mimo dobrego umocowania do rury co do amorków suntora z serii xcp to miałem xcp75LO i zepsuł mi się tłumik i bardzo często musiałem go czyścić ,bo zaczynał mulić i nie był czuły może lepij wziąć axona lub starszą judy xc albo macocha ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Takie pytanko ile mam uciąć rurke sterową bo zostało mi po przymierzeniu wsyztskiego 7.5 cm wolnego. Tak mi sie wydaje zeby zostawić 3-4 cm ; czym sie kierować przy dobieraniu tej wysokosci zanim utne?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 13 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Najlepiej przymierzyć czyli założyć amortyzator i założyć mostek, wtedy można sobie bardziej dopasować długość rury. Poszukaj jeszcze na forum bo był jeden taki temat nie jest to rzecz trudna, wystarczy przymieżyć odrydować ile rury jest zbędne, wziąć dobry brzeszczot i do pracy, później wszystko wyrównać np. pilniczkiem do paznokci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 a do pzanokci pilniczkiem to bys chyba troche sie namachał :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Oj nieźle by sie namachał takim pilniczkiem, o ile by go wczesniej nie połamał pozdro Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Troszke sie nie zrozumieliśmy; wiem jak uciąć rurke ale nie wiem ile mam uciąć tak aby mi sie dobrze jeździło ;] kupiłem sobie dzisiaj 3 podkładki 10mm a wiec uciąć musze 45mm i właśnie chodiz mi o to czy to ile utne tej rury sie przekłada na jazdę czy jej komfort ?? pilniczkiem do paznokci nieee ale taki do metalu to spoko mam kilka w chacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbike Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Załóż wszystko (stery, podkladki) i zaznacz jakims pisakiem, potem utnij troszke niżej 2-3mm, tak żeby gwiazdka spokojnie wchodziła(znaczy zeby grzybek można było spokojnie dokręcic). A pilnik do metalu się przyda pozdro Adi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaelo Napisano 13 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 NO taaak ale wła.snie chodiz mi oto ile tych podkładek mam dac :] żeby mi sie dobrze jeździło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 zaloz 3 na pod mostek i sprawdz potem 2 pod mostek i 1 nad mostek i sprwdz znowu... jak porownasz wszystkie kombinacje to mozesz uciac wiecej rury albo jezdzic z podkladkami nad mostkiem. Tylko wtedy pasuje sobie nalozyc jakas oslonke na nie, zeby sie nie nabic przy ew. glebie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Musisz to dostosować pod twój wzrost długość rąk, najlepiej jak byś miał sztyce i siodełko, wtedy możesz zobaczyć jak będzie Ci wygodnie wkońcu jak będziesz miał jechać jakieś 100km i żebyś miał wtedy jakiś komfort A co do pilniczka pomyliło mi się z kierownicą jak ją przycinałem to pilniczek w łape żeby wyrównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 oczywiscie mialem na mysli testowanie w formie jezdzenia zeby nie bylo watpliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 Dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 NO taaak ale wła.snie chodiz mi oto ile tych podkładek mam dac :] żeby mi sie dobrze jeździło Jak nie dasz podkładek a masz małą ramę (np 14" do dirtu etc...) to przy jeździe na stojąco bedzie Ci troche nie wygodnie bo bedziesz za bardzo "zgarbiony" Trzeba to sobie dopasować do stylu jazdy i wzrostu (jak dasz wiecej podkładek to bedziesz mial wygodniej ale pozycja bedzie mniej sportowa ) Co do ucinania rury sterowej -> zakładasz wszystko co powinno byc (dobrze tez ze 1-2 podkladeczki dac jakby trzeba bylo sprzedac widelec itd) i odmierz tyle zeby po nałożeniu mostka rura była powyżej górnej śruby mocującej mostek (czyli zaraz pod jego górną krawędzią), brzeszczot/Bosch w dłoń i jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 14 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2006 a ja do swojego w ciemno kupiłem mostek i dałem 3 podkładki, zobaczymy jak sie bedzie jezdziło, najwyzej bede kombinował z podkładkami i obracaniem mostka. a jak sie przyglądałem kolesiowi w sklepie jak mi zakładał stery i amora, to banalna rzecz w sumie, fajny sprzet miał do wbijania gwizdek, taka jakby mniejsza rułka, dwa razy młotkiem uderzył i juz było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.