Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ja mam w starym rowerze z przodu jakis hamulec Tektro, a z tyłu jakies nie wiadomo co, jeszcze mi sie nigdy nie zdarzyło, czy deszcz, snieg zeby nie było z przodu hamulca, z tyłu co innego, dośc czesto nie hamuje, wiec ja bym wolał hamulec tarczowy do tyłu, pozatym podoba mi sie jak z tyłu jest hamulec tarczowy <_<

Napisano

Mam pytanko :D co do mojego liska polecacie ?:D

Rower ogolnie bedzie mocno meczony bo bede sie uczyl na nim wszystkiego :D prawie :)

Teraz mam zamiar kupic kierownice i nie wiem czy ALU czy CRMO mam 7 propozycje do 100zł :D

Kierownica gięta Dartmoor Dirrterr 2006' --->66zł

# Wykonana ze stali Cro-Mo

# W centralnej części średnica 25,4 mm.

# Grubość ścianki 1,6mm.

# Bardzo wytrzymała

# Wzniesienie ku górze: 80 mm.

# Szerokość 700 mm.

# Waga: 760g.

http://crazysport.home.pl/catalog/product_...roducts_id=2060

Da Bomb P6 ----->69zł

Aluminium 6061.

> Szerokość: 640mm.

> Wysokość: 30mm.

> Kolor: czarny.

> Waga: 355g.

NS PURE 4130 --->95

Stalowa kierownica do dirtu i streetu.

> Stal Cr-Mo.

> Szerokość 700mm.

> Wznios 70mm.

> Waga: 700g.

Ktora wybrac za stalowymi kierkami przemawia na pewno wytrzymalosc a za da bombem lekkos i marka :-)

Tak jak powiedzial mi Arnik "rower ma nie tylko zjezdzac ale ma jezdzic" - chodzilo o to aby nie byl za ciezki :)

ps

Nie wiem jak wklejac linki z Arnik'a ;)

Napisano

Oto moja specka roweru na ramci EVO , do cięższych zastosowań:

kiera - X-UP-XL - w miarę lekka i zajefajnie mocna

koła - DM-24 , DT champion , NS Roller/Nova Tec

przerzutki - XT przednia , Deore tylnia

korby - Alivio MC-20 42/32/22

pakiet - FSA power-pro

To elementy o których należy pomyślec przed katowaniem roweru , reszta to już mniej ważna jest , bo podlega okresowej wymianie/modyfikacji.

roweru nie oszczędzam , niektórzy z was widzieli , wiec doświadczenie posiadam.

Niestety taka specka odbije się na wadze bika , ale coś za coś.

Napisano

Zaba bede miec podobna kofiguracje do ciebei

koła - DM-24, albo Single Track , DT champion , Nova Tec

przerzutki - przednia jakas szosowka :) , SRAM 4.0 tylnia

korbe mam takze Alivio 22-32-rockring

wole sobie odjac wagi niz rowerkowi ;D ile wazy sredni rower na ramie draga :D 14cali :) ?

Napisano

no do skakania to chyba lepiej jak cięższy, bardziej pancerny, ostatnio sobie w excelu zrobiłem z jakich czesc bym składał rower do DH, to mi wyszło ze bedzie ważył jakies 21kg :)

Napisano

Ja swojego postawiłem na wadze w pralni , takiej wielkiej z wielkim "zegarem" wskazówkowym i wyszło 15,5kg.

Napisano

wydaje mi sie ze kilogram w tą czy w tamtą przy amatorskim używaniu roweru nie jest istotny. Ja mam DM24 z tyłu, kiere do DH, mostek tez raczej nie z lekkich, korba prowheel lekkością na pewno tez nie grzeszy. Cały bike wazy ok 14kg

Napisano

oczytwiscie ze full tyle waży, ale jak mi sie np. beda koła krzywiły, albo kiera złamie, to bede kupował jakies pancerne.

A o ramce Colapse nic nie wiem, widziałem ja w sklepie gdzie kupowałem swoja ramke.

Napisano

na mój gust to colapse jest do xc z elementami DH, FR? Wydaje mi sie ze to jest takie hardcorowe xc + jeszcze czasem jakies skoki itp..

Ale to tylko moje zdanie :)

Napisano

hmmm elementy FR i DH to moze nie, ale takie agresywne XC to tak, choc ta ramka to prawie to samo co Maxx Pro, kształt tylniego trójkąta wydawał sie takie sam,tylko reszta rurek troche grubsza :)

Napisano

a no rzeczywiscie, może da sie przykleic jakims klejem :lol: , nie no moze koles chce tarczówki, wiec nie bedzie problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...