Skocz do zawartości

Leader Fox Team !!

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

chetnie bym sobie sprawił sztyce Truvativa, ale razem z przesyłką by wyszło jakieś 60zł, chyba zostane przy sztycy zoom za 29zł, a przynajmniej bedzie 400mm, moze sie kiedys przyda :D

Ja wyrwalem sztyce Kalloy'a do mojego draga za 23zł (33cm, 290g) :)

dzisiaj byłem na dłuższej jeździe za miastem. Ujawnił się nienasmarowany napęd ( skrzypi.... ) Co ciekawe nie skrzypi na blacie z przodu, za to na pozstałych przełożeniach - tak.Do smarowania :) Siodełko mi sie poluzowało coś, i skrzypi, a także coś mi zaczęło pykać w manetce lewej podczas momentu jazdy bez trzymanki... Śnieg który sie topi robi swoje, ale rach ciach i wszystko bedzie cichutko. Pozytywnie zaskoczyli mnie driverzy samochodów, ale o tym tu a 2 zimowe foty zza miasta ( zachmurzone, ale trudno ... ) tu

Możecie mnie zlinczować i macie do tego prawo bo zdradziłem :)

Poddałem się pokusie i kupiłem używaną Meride Kalahari 575 ze sterami i sztycą za 260 zł od Odi'ego z forum.

Cóż, ta Merida ma wzmocnienie główki i jest tańsza więc zostanie więcej kasy na inne rzeczy(może kupie marcoka od razu).

Przykro mi że nie dołącze do waszego team'u, przenosze sie do meridziarzy :wink:

• Mod Team

Też kiedyś trochę bolało mnie, że Kalahari nie ma mocowania pod tarcze, ale z czasem mi przeszło. Na tarcze i tak mnie nie stać. Teraz w Mattsie mocowanie jest a tarczy i tak nie będzie bo jest dużo poważniejszych wydatków przy rowerze.

to tak sobie zartowałem z tym mocowaniem, ja tez raczej nie kupie tarczówek, bo:

1. Za duzo kasy potrzeba.

2. Dobre v'ki mi wystarczą.

3. Tarczówki sa cięższe.

4. Tarczówki sa drozsze w eksploatacji.

Ale tak ogólenie to ramki bez mocowania do tarczówek mi sie jakos mniej podobaja.

moim zdaniem jedna tarcza w rowerze by sie przydała. Choćby dlatego że tarcza nie traci skuteczności w deszczu, śniegu, błocie itp. Vki niestety nie działają jak nalezy w błocie. Dlatego jak będę zmieniał przednie koło kiedyś, to piasta pod tarczę obowiązkowo :blink: Nie odrazu Kraków zbudowano - stopniowo się trzeba dorabiać wszystkiego <_<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...