Robert Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Ja czekam tylko na odwilż i wracam do ostrych treningów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 ja tez zamierzam zacząć regularne treningi, 2-3 razy w tyg, stopniowo zwiększajac dystans. Regularność przynosi efekty + oczywiśćie rekreacyjne wyjazdy 'o tak o' z znajomymi jak dotychczas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 ja mam sobie taka trase około 20km nie pamietam dokładnie, bede ja sobie jeździł codziennie wieczorem jak sie zrobi troszku cieplej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RzemieN Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 chetnie bym sobie sprawił sztyce Truvativa, ale razem z przesyłką by wyszło jakieś 60zł, chyba zostane przy sztycy zoom za 29zł, a przynajmniej bedzie 400mm, moze sie kiedys przyda Ja wyrwalem sztyce Kalloy'a do mojego draga za 23zł (33cm, 290g) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 są na allegro sztyce kalloya po 24zł, ale 33cm, nie wiem czy mi to starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 15 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Te Kalloy'e po 24zł mają dokładnie 30cm mierząd do prętów siodła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 no to jestem zmuszony kupic tego zooma, kiedys moze cos lepszego sobie sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 zoom nie zoom - póki co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 przeciez zoom to bardzo znana firma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 ja mam mostek uno kierownicę ART I jakoś żyję.... Nie wiem jak Wy, ale ja sie takimi bzdetami jak znaczek na sztycy czy kierze nie przejmuję. Funkcjonalne są, parametrami mi pasują, a waga - jakoś się nią specjalnie póki co nie przejmuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 16 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 Ja też się za bardzo nie przejmuje, zaczynam zwracać uwagę na wage A co do treningów przymierzam się do regularnej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 dzisiaj byłem na dłuższej jeździe za miastem. Ujawnił się nienasmarowany napęd ( skrzypi.... ) Co ciekawe nie skrzypi na blacie z przodu, za to na pozstałych przełożeniach - tak.Do smarowania Siodełko mi sie poluzowało coś, i skrzypi, a także coś mi zaczęło pykać w manetce lewej podczas momentu jazdy bez trzymanki... Śnieg który sie topi robi swoje, ale rach ciach i wszystko bedzie cichutko. Pozytywnie zaskoczyli mnie driverzy samochodów, ale o tym tu a 2 zimowe foty zza miasta ( zachmurzone, ale trudno ... ) tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2006 ale duzo sniegu jeszcze macie, u mnie na drogach to juz ani śladu po sniegu, na koniec stycznie lub poczatek lutego dostane reszte kasy na rower, wiec moze przez fereie sobie juz troche posmigam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 17 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2006 U mnie też jest tyle śniegu a mam wielką ochotę pośmigać, ale nie mam ochoty na jazde po lodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Możecie mnie zlinczować i macie do tego prawo bo zdradziłem Poddałem się pokusie i kupiłem używaną Meride Kalahari 575 ze sterami i sztycą za 260 zł od Odi'ego z forum. Cóż, ta Merida ma wzmocnienie główki i jest tańsza więc zostanie więcej kasy na inne rzeczy(może kupie marcoka od razu). Przykro mi że nie dołącze do waszego team'u, przenosze sie do meridziarzy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 no co płakac nie bedziemy , ważne zeby Tobie sie ramka podobała i dobrze sie jeździło, a jak sie trafiło taniej kupic, ja tez polowałem na jakaś Meridke, ale nic ciekawego nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 dezerter!! No nic, ale jeszcze kiedyś zapłaczesz za foxem Ale życze Ci zadowolenia z zakupu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 dezerter!! No nic, ale jeszcze kiedyś zapłaczesz za foxem Ale życze Ci zadowolenia z zakupu pozdro hehe zapłacze jak bedzie chciał załozyc tarczówke na tył, bo Kalahari chyba nie ma mocowania :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 hehe zapłacze jak bedzie chciał załozyc tarczówke na tył Nie mam w planach kupowania tarcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Z tym , że apetyt rośnie w miarę jedzenia.Mnie dwa lata wystarczyły do przetarczowienia roweru z vałek , a też "nie miałem w planach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 tez mysle ze za jakis czas bede chciał tarczówki, szkoda ze nie kupiłem kół z piastami pod tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Stycznia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Też kiedyś trochę bolało mnie, że Kalahari nie ma mocowania pod tarcze, ale z czasem mi przeszło. Na tarcze i tak mnie nie stać. Teraz w Mattsie mocowanie jest a tarczy i tak nie będzie bo jest dużo poważniejszych wydatków przy rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 20 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 Ale jeżeli planujesz dalszą rozbudowę bike'a to Cie trochę hamuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 to tak sobie zartowałem z tym mocowaniem, ja tez raczej nie kupie tarczówek, bo: 1. Za duzo kasy potrzeba. 2. Dobre v'ki mi wystarczą. 3. Tarczówki sa cięższe. 4. Tarczówki sa drozsze w eksploatacji. Ale tak ogólenie to ramki bez mocowania do tarczówek mi sie jakos mniej podobaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2006 moim zdaniem jedna tarcza w rowerze by sie przydała. Choćby dlatego że tarcza nie traci skuteczności w deszczu, śniegu, błocie itp. Vki niestety nie działają jak nalezy w błocie. Dlatego jak będę zmieniał przednie koło kiedyś, to piasta pod tarczę obowiązkowo Nie odrazu Kraków zbudowano - stopniowo się trzeba dorabiać wszystkiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.