Puma [JFK] Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Dobra, kupuje maxxa jak tylko kasa będzie. W sumie dość dużo kasy mi sie uzbierało bo 770 zł... Wydam około 500 więc potem będę zbierał na amora nowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrpawel Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 no, męska decyzja a reszte komponentów póki co ze starego bajka ? czy będziesz czekał na przypływ gotówki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 a mi zostało jakieś 120zł, nie wiem kiedy reszta dostane od mamy, za te 120zł chyba kupie obejme, sztyce, pedały, chwyty i jak starczy to jakieś rogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Ja jak sprzedam starą remę będe miał 200zł więc troszkę mi brakuje, jak na razie wsadze wszystko ze starego bike'a a tego będe sukcesywnie ulepszał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 a reszte komponentów póki co ze starego bajka ? Taa, nie widze sensu w zmienianiu osprzętu STX i STX RC to bym musiał kupic minimum XT :wink: kupuje nowe pedały(zwykłe na razie, może potem spd). Jedyne co jest niskiej jakości(w sumie mi pasuje) to kiera, mostek i rogi Zoom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ja bede kupował sztyce, rogi i obejme zooma, bo jakies lepsze sztyce to to drogie jak cholera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 bo jakies lepsze sztyce to to drogie jak cholera Hmm Kalloy- 40 zł, Ritchey - 34 zł, Truvativ - 50 zł Czy ja wiem czy takie drogie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ja mam w planach powoli zmiane na Truvativa zaraz po ramie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 a no rzeczywiscie nie takie drogie , do tego przesyłka to bedzie coś koło 45-50zł, musze sie jeszcze zastanowic, bo mostek i kiere mam Truvativ, to sztyce tez może Truvativa kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Ja też myślałem nad Truvativem ale mostki mają drogie... Bo kiera 39 zł a mostek 55 rogów z Truvativa nie widziałem więc bym i tak musiał zostać przy swoich lub inne kupić. Jak zważe ile moja kiera i mostek ważą to sie wtedy będę zastanawiał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 12 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 na allegro nie można dostać wszystkich wyrobów truvativa a dystrybucją od tego roku zajmuje się harfa-harryson ale nie ma jeszcze tego na stronie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ja kupiłem kiere i mostek Truvativ za 85zł, i w sumie taniej to nie ma nic sensownego, kiery jakies po 25zł i mostki zooma albo jakies inne kalloy'e Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 No a pozatym Truvativ jest jedną z tych lepszych firm na rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 jak dla mnie to mostek czy sztyca to sa takie elementy, ktore ciezko jakos zle wyprodukowac . Dla mnie marka nie ma tu wielkiego znaczenia. no ale moze sie myle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 no ale moze sie myle Lepsza firma = lepszy proces produkcji = niższa waga Tak więc firma ma poniekąd znaczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Pewnie że firma ma znacznie ,jakość produktów truvativa jest naprawde wysoka mam sztyce ,oraz kierownicę XR (miałem takze mostek) ,wszystko porządnei wykonane. Truvativa mogę polecić z czystym sumieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 13 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 jak dla mnie to mostek czy sztyca to sa takie elementy, ktore ciezko jakos zle wyprodukowac . Dla mnie marka nie ma tu wielkiego znaczenia. no ale moze sie myle Ma znaczenie mogę wziąć pręt a nie rurke i sztyca będzie ważyła ok 2kg, wiele zależy od firmy bo wiele firm nie ma możliwości zrobienia sztycy np z karbonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spike Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 No ok, ale ja nie mowie o roznicy materialow bo to inna kwestia wiadomo ze to ma znaczenie. Ja mowie o porownywalnych produktach pod tym wzgledem ale wykonanymi przez inne firmy. Dalej uwazam ze nie ma za bardzo co tam spieprzyc przy produkcji, przeciez wiadomo ze nie produkuja tego w garazu kolo domu, tylko jakies tam zaplecze technologiczne maja. To nie jest tak spomplikowane jak np produkcja ramy. Jezeli chodzi o nizsza mase to raczej znikomy zysk przy tym samym materiale jest (wogole jest niewielki przy tych elementach ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 Dowiedziałem sie dzisiaj że jest możliwe zepsucie pedałów :lol: Sam nie wiem w jaki sposób to zrobiłem bo gdybym wiedział to bym je naprawił... może jeszcze z nimi powalcze ale po 5 zbieraniu łożysk na razie mi sie odechciało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 13 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2006 chetnie bym sobie sprawił sztyce Truvativa, ale razem z przesyłką by wyszło jakieś 60zł, chyba zostane przy sztycy zoom za 29zł, a przynajmniej bedzie 400mm, moze sie kiedys przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ja jak na razie mam sztyce, kierownice, moste i rogi zooma jak na razie nie nażekam ale wydają mi się ciężkie Który model masz na myśli ralf ? Spike jest też coś takiego jak jakość materiałów nie każde aluminium jest takie same. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 Ja bede miec tez zoom'a bo wole przeznaczyc kase na amor marcoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2006 mam 130zł to tak prawie mi starczy na: kasete SRAM 5.0: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=123 sztyce: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=227 obejme: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=219 i klucz do kasety: http://www.mbike.pl/product_info.php?cPath...products_id=179 Jak sie troche lepiej zrobi na drogach to sobie zrobie wycieczke, i bede miał odbiór osobisty, jakies 36km w obie strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 Niestety na poprawe na drogach się nie zapowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2006 no a do tego głoszą w pogodzie duzy mróz, jak ja bede do szkoły jeździł :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.