Skocz do zawartości

[Tarczowe] Zjechana śrubka mocująca tarcze

Cerber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, temat właściwie mało związany z hamulcami ale chyba odpowiedni dział. Mam problem z odkręceniem tarczy od koła. Kupiłem nową tarczę, zabrałem się za odkręcanie starej odkręciłem 5 śrubek (tych gwiazdek chyba Torx fachowo) i przy 6 zaczęły się schody. W miejscu gdzie się wkłada "gwiazdkę" zrobiło się "kółko" ;) Teraz kluczem moge sobie pokręcic a śrubka ani drgnie, do tego jest bardzo mocno przykręcona. Próbowałem kombinerkami ruszyć ale jest to dosyć płaska śrubka i nie da się dobrze chwycić. Macie jakiś patent na to? Co z tym zrobić? Nie uśmiecha mi się wymieniać piasty z powodu głupiej śrubki albo co gorsze jeździć cały czas na tarczy promaxa.... :)

Jesli masz jakies narzedzia,np wiertla,to wez sobie jakies wieksze wiertlo i normalnie ja rozwierc.To co zostanie z lba znow rozwierc odpowiednio mniejszym wiertlem,tak aby nie uszkodzic tarczy,ale zlikwidowac resztki samego lba.Reszte wykrecisz palcami ,badz jesli bylo na kleju to kombinerkami.

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź i fachową pomoc, zabieram się do roboty. Jak skończę poinformuje o efektach.

Ok już sobie poradziłem, napiłowałem duży otwór i płaski śrubokręt dał rade. Wielkie dzięki.

Sry z post pod postem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...