Skocz do zawartości

[pedaly] platformy na maszynowkach, wasze opinie

woodu16

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wnerwilo mnie juz pstrykanie i ciagle rozkladanie moich pedalow. Poniewaz sa na zwyklych lozyskach lapia caly syf i piasek. Po wizycie w zaprzyjaznionym rowerowym planuje kupic nowe na maszynowkach. Tutaj Nowe pedaly znalazlem bardzo podobne z wygladu i parametrow. Te w moim sklepie tez maja maszynowki, oski ze stali CrMo i maja juz wkrecone piny. A, ze to nie Tioga kosztuja 80 zeta. A teraz pytanko czy macie jakies doswiadczenia z podobnymi konstrukcjami jak sie na nich kreci bo sa troche szersze niz te, ktore mam teraz. Link do moich obecnych : Aktualne pedaly. Prosze o porady czy odczuje cos na jakosci krecenia i kulturze pracy.

Pozdrower

Napisano

A do czego chcesz te pedały? Jak do jakiegoś cięższego zastosowania to ok. ale do zwykłej jazdy to nie ma sensu kupować takich kloców. Co do samych łożysk maszynowych to podobno lepiej pracują od normalnych(raz jeździłem na maszynowych NS'ach ale szczerze mówiąc nie odczułem znaczącej różnicy) ale są cięższe i droższe ;) .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...