eldek Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Witam, Czy rura sterowa 17cm będzie wystarczająca jeśli wysokość główki ramy, sterów i mostka wynosi 19.5cm? Czy mostek będzie za słabo trzymać sterówkę? Sam mostek ma 5cm wysokości więc tylko w połowie będzie łapać rurę. Pozdrawiam
n4k5 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Zrób mądrze i odpuść sobie takie pomysły, nie ryzykuj.
RATM Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Jak wyżej, jest to możliwe, ale NIEBEZPIECZNE. Chyba, że zastosowałbyś inny mostek. Mam tu na myśli Dartmoor Funky. Jednak po pierwsze - są to dodatkowe niemałe koszta, a po drugie - leci geometria (jest krótki), po trzecie - jest przeznaczony do czego innego, no ale mostek to mostek. Choć z drugiej strony jest to mostek znacznie wytrzymalszy od tradycyjnych i potrzebuje znacznie mniej rury sterowej. Mam go, więc jeśli się 'nakręcisz' to podam Ci dokładniejsze wymiary. Od razu mówię, że jak do zwykłego rowerku to pomysł dosyć 'szalony' ;p ale poza trochę inną pozycją nic innego nie odczujesz, a i wygląda ładnie! (jest on chyba tylko pod kierownice o rozmiarze 25,4) edit: sprawdziłem - jest w obu rozmiarach edit2: mogę Ci odsprzedać taki mostek za 100. pod kierownice 25,4, kolor fioletowy.
eldek Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Raczej odpuszczę ten pomysł i poszukam innego amortyzatora Za 100 za ten mostek pewnie coś znajdę. Dzięki za pomoc. Pzdr.
Schwefel Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 A co to za stery? Może da się wymienić je na niższy model?
eldek Napisano 31 Maja 2010 Autor Napisano 31 Maja 2010 Stery to jakieś neco - 2.5cm wysokości, tylko rozchodzi się o to ze amorek używany i dość tanio więc perspektywa kupowania nowych sterów też mnie nie urządza za bardzo. Pzdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.