Skocz do zawartości

[amortyzator] rura sterowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Czy rura sterowa 17cm będzie wystarczająca jeśli wysokość główki ramy, sterów i mostka wynosi 19.5cm? Czy mostek będzie za słabo trzymać sterówkę? Sam mostek ma 5cm wysokości więc tylko w połowie będzie łapać rurę.

Pozdrawiam

Napisano

Jak wyżej, jest to możliwe, ale NIEBEZPIECZNE.

Chyba, że zastosowałbyś inny mostek. Mam tu na myśli Dartmoor Funky. Jednak po pierwsze - są to dodatkowe niemałe koszta, a po drugie - leci geometria (jest krótki), po trzecie - jest przeznaczony do czego innego, no ale mostek to mostek. Choć z drugiej strony jest to mostek znacznie wytrzymalszy od tradycyjnych i potrzebuje znacznie mniej rury sterowej. Mam go, więc jeśli się 'nakręcisz' to podam Ci dokładniejsze wymiary. Od razu mówię, że jak do zwykłego rowerku to pomysł dosyć 'szalony' ;p ale poza trochę inną pozycją nic innego nie odczujesz, a i wygląda ładnie!

(jest on chyba tylko pod kierownice o rozmiarze 25,4)

edit: sprawdziłem - jest w obu rozmiarach

edit2: mogę Ci odsprzedać taki mostek za 100. pod kierownice 25,4, kolor fioletowy.

Napisano

Raczej odpuszczę ten pomysł i poszukam innego amortyzatora ;) Za 100 za ten mostek pewnie coś znajdę.

Dzięki za pomoc.

Pzdr.

Napisano

Stery to jakieś neco - 2.5cm wysokości, tylko rozchodzi się o to ze amorek używany i dość tanio więc perspektywa kupowania nowych sterów też mnie nie urządza za bardzo.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...