tompoe Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Bez zbędnych wstępów. Napotkałem się dzisiaj z następującym materiałem na wykopie, którego bohaterem jest Cancellara. Co o tym sądzicie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4ngus Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Zaciekawiło mnie to. Czy sędziowie wiedzą, że coś było nie tak z jego przyśpieszeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Trzeba przyznać, że w obu przypadkach przyspieszenie jakie zaprezentował Cancellara jest mocno kontrowersyjne, przecież żeby się urwać z peletonu czy z ucieczki trzeba mocno spiąć się, a tu wyglądało to tak jakby wszyscy naraz wcisnęli hamulec, tylko on dalej speedował, a i tak wysiłku po nim nie było widać. A co do tego czy sędziowie wiedzą, że coś było nie tak, to przecież wstecz im to nic nie da, nie wiem jak mogłoby dojść do odebrania mu tych zwycięstw, może jedynie zwrócić uwagę na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dun Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 smiem twierdzic, iz jesli rzeczywiscie uzylby jakiegos silnika wyprzedzany kolarz pewnie by zwrocil uwage na dziwny odglos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oxalis Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Raczej by nie usłyszał, z jednej strony słuchawka w uchu do komunikacji z dyrektorem ekipy, z drugiej wrzeszczący kibice, po trzecie rower sam w sobie wydaje dźwięki które by tuszowały odgłos silniczka, po czwarte, jeżeli ktoś zadał sobie tyle trudu żeby ukryć tam takie ustrojstwo, to raczej zatroszczyłby się także o jego maksymalne wyciszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 A na przyszłość zaprzyjaźnij się z regulaminem w punkcie 2b. Coś w tym może być bo przecież z amatorami się nie ściga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 jaaa zwolennicy teorii spiskowych Macie problem pewnie przedawkowal makaron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Taa i pewnie to był przeterminowany makaron i spieszył się do WC. Dzięki morganfriman za wyjaśnienie zagadki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Interesujace, byl kiedys juz watek o tego typu silnikach, przy maszynie o takiej malej mocy jaka jest czlowiek takie wspomaganie faktycznie moze sporo dawac. Przyspieszenia Cancellary wygladaja faktycznie bardzo nienaturalnie, nawet nie podnosil tylka z siodelka a szedl w niektorych momentach jak rakieta. Nikt nic by nie uslyszal, nawet jak nie wrzeszcza kibice, to w peletonie wiatr i szum opon i napedow sa tak glosne, ze nawet porozumiewac sie czasem trzeba krzykiem. Zreszta o ile mial zamontowany jakis silniczek, to uzywal go tylko w czasie kluczowych atakow. Zastanawia mnie jedno - czy rowery zawodowcow nie sa sprawdzane? Przeciez jednak otwory montazowe i przerobiona manetke wykryje nawet pobiezna kontrola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tompoe Napisano 31 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Sam jestem daleki od ocen, ale filmiki budzą wątpliwości. Rzeczywiście hałas generowany przez silniczek jest znikomy przy tumulcie kibiców,wietrze i towarzyszących motocyklach. Pytanie tylko czy przeczulone na punkcie dopingu UCI mogłoby aż tak się dać nabrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroxd Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Wydaje mi się, że przed wyścigiem każdy rower jest sprawdzany, ważony itd., więc to jest chyba raczej nie możliwe ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biker91 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 zatkało mnie. normalnie az sie odechciewa rowerem jezdzic jak sie widzi takie rzeczy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Zastanawiające jest czy ktoś w kolarstwie MTB z tego korzysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Wątpię, bo co by było jakby troszkę błotka się tam dostało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 fajneeeee dobry kolarz to 0,35kW, czyli tak na oko 0,5km, wiec dopalacz powinien miec w granicach 0,1-0,15km, a silniczek generujacy taka moc bardzo latwo i wyciszyc i upchnac w rurki, genialne! tylko czekac az na allegro beda sprzedawac upgrady do h2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszm94 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Już przy około 25 km/h wiatr zaczyna mocno szumieć w uszach, to ciekawe co by z tego silnika było słychać przy ich 40. Taki silnik to tak jakby ktoś nas pchał do przodu+nasze pedałowanie=niezłe odejście. PS. pewnie jak tak uciekał z grupy to serducho mu musiało nieźle pikać ze stresu, ja jak oszukuję gdzieś czy coś podobnego to tak mam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Generalnie moim zdaniem takie cos moze dzialac najwyzej sezon. Caly problem bardzo latwo wyeliminowac przez albo proste wyjecie siodelka i zajrzenie do rury podsiodlowej, albo przez wprowadzenie obligatoryjnych ram karbonowych, przenikliwych dla promieni rtg. To jest nowosc, w kilku wyscigach faktycznie moze sie sprawdzic, potem juz nie. Niepokoi mnie tylko mozliwosc wykorzystania czegos takiego w amatorskich wyscigach, dopalacze tego typu faktycznie moga zabic amatorski sport, jezeli ludzie wydaja 10 tys euro na rower, to na pewno sa w stanie wydac 2 tys na odpowiedni silniczek :/. No ale kontrole roweru kazdego zawodnika stajacego na podium powinny wyeliminowac problem, bo 120kg grubaska wyprzedzajacego na podjazdach w gorach 70kg zawodnikow raczej kazdy zapamieta i wskaze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Aż trudno w to uwierzyć, żeby na oczach kamer Cancellara zrobił coś takiego... więc co dopiero w amatorskim sporcie, kiedy nikt nie widzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 BTW, ten gadżet nazywa sie Gruber Assist: http://gadzetomania.pl/2009/05/11/gruber-assist-pomocnik-zmeczonych-rowerzystow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 W tak poważnym wyścigu rowerki są pewnie "przetrzepane" co do śrubki Jeśli w ciele kolarza wykrywane są śladowe ilości koksu to pewnie numerek z dodatkowymi zębatkami nieprzeszedł by Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Dobra zamykamy temat, bo sprawa staje sie zbyt publiczna, a ja ma swoje plany startowe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Heheh, już to widzę, jak wrzucasz 900g do swojego na maxa odchudzonego sprzętu Na szczęście cena jest wysoka i łatwo takie coś wypatrzyć / usłyszeć w rowerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Heheh, już to widzę, jak wrzucasz 900g do swojego na maxa odchudzonego sprzętu :) Na szczęście cena jest wysoka i łatwo takie coś wypatrzyć / usłyszeć w rowerze. Obawiam się, że cena nie gra roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Moze byc 2x wiecej, jak mi takie odejscie zagwarantuje, to faktycznie cena nie gra roli Kobiety maja botox, silikon a ja bede mial 'top secret silniczek' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 1 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 1. Niewyraźny film z YT jako dowód? 2. Któremu kolarzowi opłacałoby się wozić dodatkowy kilogram dla tych kilku minut? 3. Za łatwo wykryć i wpaść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.