Robertjeden Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Chciałbym abyście mi doradzili jaki mam kupić rower. Moje ograniczenia to: Rower górski (MTB) Kapitał: 2000zł (no najwyżej 2100) Hamulce: przednie i tylne muszą być tarczowe. Rama: 20'-21' Przepraszam jeśli coś źle napisałem, ale nie jestem jakimś znawcą ;p Z góry dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RATM Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Przemyślałeś to dobrze? Muszą być tarczowe? Szczerze Ci powiem, że to może być błąd. Domyślając się do jakiej jazdy będzie Ci potrzebny, V-ki by Ci wystarczyły. Rezygnując z hamulców tarczowych podnosisz jakość reszty komponentów przy zachowaniu tej samej ceny. Mam rowerek do XC, którym jeżdzę dosyć agresywnie. Hamulce to V-brake Avid Single Digit 5 i spisują się naprawdę świetnie. Dopiero, kiedy robię sobie wypad FR/DH (oczywiście na innym rowerze) odczuwam potrzebę tarczówek (Avid Juicy 7). Naprawdę przemyśl to dobrze. Nie wiem kto i co Ci powiedział, ale za rower w tej cenie to hamulce tarczowe będą raczej bez szału. Nie mówię, że tarczówki to zło, bo DOBRE hamulce tarczowe są o niebo lepsze jeśli chodzi o modulację czy efektywność hamowania, ale w tej cenie i przy takiej jeździe można naprawdę je sobie odpuścić. Odnośnie - 'tej jazdy'. Mógłbyś się bardziej określić ? Jak chcesz jeździć? Może jakiś Scott Aspect? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Zły dział forum Tematów o rowerze do 2000 zł jest pełno. Poszukaj, wyciągnij wnioski i napisz temat o konkretnych już modelach jeżeli nie będziesz miał wyjaśnionej sprawy do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.