Linus Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam, moje gacie mareto umarły śmiercią naturalna a gacie z decathlonu średnio nadają się na długie trasy, tak więc musze nabyć nowe obciskacze i tu moje wymagania: - krótkie z szelkami - bardzo dobra wkładka (najlepiej COOLMAX ale jakaś sensowna alternatywa też może być) - kolor czarny - cena ca 100zl (mogę dołożyć z dwie, trzy dychy jak będzie trzeba) Co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 http://www.mikesport.pl/p/pl/4605/mimo-hilo---meskie-spodenki-rowerowe-na-szelkach--coolmax-gel.html Świetne, dobrze leżą, szelki przewiewne, wkładka super. Warte dołożenia do twojego budżetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Go23 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 od siebie dodam spodenki w których ja jeżdżę, bardzo wygodne, godne polecenia ROGELLI MONDOVI praktycznie to samo co wyżej wymienione MIMO tylko trochę tańsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipps Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 A jak to jest z tą żelową wkładką? Czy nie "parzy" ona w tyłek przy długich przejażdżkach w upalne dni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 30 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Mam trzecie gacie z żelową wkładką i uważam że komfort jest super. Lato, zima zawsze tak samo.Wkładka obszyta jest miłym w dotyku materiałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saovine Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 W Rogelli jest składa z coolmaxu i jest naprawdę fajna i nie parzy w tyłek :-) W tyłek to parzy taki accent za 70 zł ze zwykłą gąbką wyrwana z kanapy Coolmax dobrze przepuszcza powietrze i bardzo komfortowo się jeździ z taka wkładką. Poza tym solidnie wykonane gacie to są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keramp Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Tak się wkleję z zapytaniem. A takie coś jak się prezentuje-sprawuje http://www.sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/spodnie_na_szelkach_z1.html Czy ciuchami z bcm warto zawracać sobie głowę, czy lepiej innymi? A jeśli warto to którą serią? Dziękuję Zdrówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ciuchy z BCM nowatex sa super, kupuj smiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 31 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Tak się wkleję z zapytaniem. A takie coś jak się prezentuje-sprawuje http://www.sklep.bcm...zelkach_z1.html Czy ciuchami z bcm warto zawracać sobie głowę, czy lepiej innymi? A jeśli warto to którą serią? Dziękuję Zdrówka Mam gacie z serii vesuvio i jestem bardzo zadowolony. Na forum jest wielu użytkowników którzy bardzo chwalą ciuchy z nowatexu. Cena/jakość dobra relacja chociaż nie powala cenowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Ja Ci polecę to w czym jeżdżę czyli Rogelli Basic de lux. Jak dla mnie bomba za tą cenę. Dobre wykonanie wkładka również bardzo dobra. 2 dni temu zrobiłem w nich 218 km i komfort cały czas taki sam. Nic nie parzy, gacie suche. Mogę szczerze polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Podepne się pod temat. Które spodenki maja lepsza wkładkę http://www.mikesport.pl/p/pl/4605/mimo-hilo---meskie-spodenki-rowerowe-na-szelkach--coolmax-gel.html lub http://www.mikesport.pl/p/pl/4895/mimo-monti---spodenki-rowerowe-z-wkladka-team-pro.html Jeszcze jedno pytanie, jaki rozmiar polecacie (najlepiej z doświadczenia) mam 185cm i 72kg wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Go23 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 rozmiar rozmiarowi nie równy, ale polecałbym Ci raczej M-kę, ja jeżdżę w L-ce, przy większej wadze niż Twoja i jest dobra, choć mogłaby być odrobinę mniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bloom Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Mam gacie z serii vesuvio i jestem bardzo zadowolony. Na forum jest wielu użytkowników którzy bardzo chwalą ciuchy z nowatexu. Cena/jakość dobra relacja chociaż nie powala cenowo. W bcmie teraz jest jakaś promocja i sprzedają gacie ok 30-40 złotych taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zymelka Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Ja mam spodenki Rogelli z wkładką COOLMAX (ta niebieska) i trochę jestem zdegustowany. Fakt, faktem jeżdżę w nich już 2 miesiące i przejechałem ponad 500km ale liczyłem na coś innego kupując je jako pierwsze spodenki z wkładką. Komfort oczywiście się poprawił ale wkładka jest trochę jakby przykrótka, jadąc na rowerze mtb końcówka wkładki nie sięga do końca styku pośladka z siodełkiem i dlatego w tym miejscu trochę obciera. Teraz kupuję te z wkładką żelową i porównam je. Może to zależy od modelu wkładki. Ktoś miał taki przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.