Skocz do zawartości

[przerzutka tył] deore XT, osłona tulejki

davidoff

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Powitać:thumbsup:. Mój problem wygląda następująco: rozbierałem ostatnio do przeczyszczenia tylną przerzutkę. Po odkręceniu śrubek imbusowych które trzymają zębatki w wózku(zapomniałem przytrzymać tej części połączonej z korpusem) osłonka tulejki na dolnej zębatce, po prostu 'przykleiła' się do tej części sprężynującej i wystrzeliła... jak z procy i oczywiście już tej osłony nie znalazłem. Potrzebuje kupić coś takiego, na razie zrobiłem tzw. atrapę tej osłonki z podkłądki, ale ona długo nie posłuży. Byłem w dwóch sklepach rowerowych w okolicy, bo tylko tyle mam w promieniu 20 km i oczywiście nigdzie nie ma. Na stronach shimano-polska, allegro.pl, tez nie ma. Zastanawiam się czy w ogóle można gdzieś to dokupić. Proszę o pomoc.

Napisano

Powitać:). Mój problem wygląda następująco: rozbierałem ostatnio do przeczyszczenia tylną przerzutkę. Po odkręceniu śrubek imbusowych które trzymają zębatki w wózku(zapomniałem przytrzymać tej części połączonej z korpusem) osłonka tulejki na dolnej zębatce, po prostu 'przykleiła' się do tej części sprężynującej i wystrzeliła... jak z procy i oczywiście już tej osłony nie znalazłem. Potrzebuje kupić coś takiego, na razie zrobiłem tzw. atrapę tej osłonki z podkłądki, ale ona długo nie posłuży. Byłem w dwóch sklepach rowerowych w okolicy, bo tylko tyle mam w promieniu 20 km i oczywiście nigdzie nie ma. Na stronach shimano-polska, allegro.pl, tez nie ma. Zastanawiam się czy w ogóle można gdzieś to dokupić. Proszę o pomoc.

Powitał również,

Jeśli dobrze cię zrozumiałem, chodzi ci o ten metalowy kawałek z małym kołnierzem który trzyma tulejkę ślizgową zębatek przerzutki (tych w wózku)? Jeśli tak, to nigdzie tego nie kupisz. Trza nowe kółeczka zapodać. Chyba, że w jakimś serwisie z tajemnej skrzynki serwisant ci wygrzebie z jakiejś zajechanej. Jeśli to Shimano, to ja mam zajechanego Altusa, mogę ci te zębatki podesłać.

Pozdrowił

Janek

Napisano

Tak właśnie, dobrze mnie zrozumiałeś. Chciałem kupić te nowe zębatki ale nie moge tego znaleźć.. moja okolica, to niezłe zadupie. Na allegro tez nie widze.. Muszę się wybrać do jakiegoś miasta większego, może będą mieli. W każdym razie, możesz mi powiedzieć(napisać) jak powinienem to nazwać fachowo żeby znaleźć to na google? Zębatki w wózku? Niewiedza jest frustrująca...

Napisano

Witaj,

Kółko zębate przerzutki, zębatka przerzutki, coś w tym stylu. Przejrzyj dokładnie Allegro, kategoria części/przerzutki. Pamiętaj o tuym, aby policzyć ILE zębów mają te zębatki! Kosztują od 10 zł wzwyż.

Pozdrawiam,

Janek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...