Skocz do zawartości

[trasy downhill] z wyciagiem krzesełkowym

patryks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, a wiec planuje zrobić wycieczkę w lecie i objechać pociągiem większość tras downhillowych, znalazlem pare -

-Myślenice

-Park Rowerowy Czarna Góra

- Rymanów (kiczera)

- Stożek (wisła)

- Czantoria (ustroń)

- Wierchomla

czy mogł by ktos dodac jakies jeszcze fajne miesca do downhillu, tylko zeby mialy wyciag krzeselkowwy.

Dzieki,

Patryk

Napisano

Skrzyczne jeszcze. Mosorny Groń także ale tam nie ma trasy, a wyciąg chodzi chyba tylko w weekendy.

A na Czantorię ci nie pozwolą z rowerem.

Napisano

Skrzyczne jeszcze. Mosorny Groń także ale tam nie ma trasy, a wyciąg chodzi chyba tylko w weekendy.

A na Czantorię ci nie pozwolą z rowerem.

na Czantorie da rade podjechać :thumbsup:

Góra Kamieńsk pod Bełchatowem, tam downhill latem kwitnie.

Napisano

Jak już będziesz w Myślenicach to możesz uderzyć kawałek (tylko 70 km :)) dalej na południe - na Harendzie w Zakopanem też jest trasa downhillowa.

Napisano

Mogły ktoś który był w tych miejscach powiedzieć jak jest, odnosząc się roweru i zjazdów, jak dobre są i czy warto jechać w dane miejsce czy nie.

dzieki

• 10 miesięcy temu...
Napisano

Cześć Kolego!

Wjechać jeszcze możesz na Górę Żar. Nie wiem jak tam wygląda sprawa zjazdu bo downhill to "nie moja bajka". Wiem, że jest wjazd na górę. Masz jeszcze w Wiśle Soszów.

Pozdrawiam i udanych zjazdów Marcin

Napisano

Masz rację Kolego! Tam jest wagonik, który "śmiga" po ziemi. :-)

Jeszcze mi się przypomniało, że na Jaworzynę Krynicką też możesz wjechać.

Napisano

Na Górze Żar jest wagonik i w mojej opinii to rozwiązanie jest lepsze. Wygoda znacznie większa.

Jest tylko jeden minus. Wagonik jeździ co 30 minut, a w weekendu co 15-20. Jednak z tego co mówią kumple traska jest na tyle fajna, że jest na niej co robić tyle czasu :) Coś słyszałem, że jakieś nowe warianty na niej zrobili na ten sezon, ale to nie moja działka. Możesz obczaić jak wygląda trasa, bo na necie jest mnóstwo filmików z Contestu.

Do tego w zakopcu masz jeszcze

.

Na Czantorię tylko bez bike`a? :wallbash: Co za geniusz to wymyślił...

• 2 miesiące temu...
Napisano

Spis polskich wyciągów które działają latem

http://www.gory-late...agi-linowe.html

A co do Czantorii, to cytując za ich stroną www:

"Już od 18 czerwca każdy miłośnik rowerowych zjazdów i podjazdów będzie mógł wywieźć swoje dwa kółka kolejką linową na Czantorię!

To Wielki COME BACK rowerów na Czantorię! Akcja ma na celu propagowanie górskich wycieczek rowerowych po Beskidzie Śląskim. Każdy z Was od 18 czerwca będzie mógł wyjechać z rowerem kolejką, obsługa wyciągu pomoże zawiesić rower i już w 7 minut startujecie z górnej stacji kolei linowej na trasę:

UWAGA!!! ZAKAZ zjazdu trasą czerwoną, niebieską innymi niż wyznaczone ścieżkami rowerowymi! Prosimy o dostosowanie sie do regulaminu tras; najważniejsze jest bezpieczeństwo!

TRASA ZJAZDOWA NIEBIESKA – trasa zostanie przygotowana do zjazdów w lipcu tego roku, niestety ze względów technicznych nie zostanie oddana do użytku w czerwcu."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...