patryks Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Witam, a wiec planuje zrobić wycieczkę w lecie i objechać pociągiem większość tras downhillowych, znalazlem pare - -Myślenice -Park Rowerowy Czarna Góra - Rymanów (kiczera) - Stożek (wisła) - Czantoria (ustroń) - Wierchomla czy mogł by ktos dodac jakies jeszcze fajne miesca do downhillu, tylko zeby mialy wyciag krzeselkowwy. Dzieki, Patryk
bodziekk Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Skrzyczne jeszcze. Mosorny Groń także ale tam nie ma trasy, a wyciąg chodzi chyba tylko w weekendy. A na Czantorię ci nie pozwolą z rowerem.
Ulf Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Skrzyczne jeszcze. Mosorny Groń także ale tam nie ma trasy, a wyciąg chodzi chyba tylko w weekendy. A na Czantorię ci nie pozwolą z rowerem. na Czantorie da rade podjechać Góra Kamieńsk pod Bełchatowem, tam downhill latem kwitnie.
patryks Napisano 30 Maja 2010 Autor Napisano 30 Maja 2010 dzieki za informacje, prawdopodobnie sam planuje jedzic wiec jak ktos jest chetny to pisac
Ros Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Jak już będziesz w Myślenicach to możesz uderzyć kawałek (tylko 70 km ) dalej na południe - na Harendzie w Zakopanem też jest trasa downhillowa.
blair7 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 Po drodze (jadac przez Nowy Sącz) masz jeszcze Kluszkowce. W zeszlym roku kolejke wlączano nawet dla jednej osoby.
patryks Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Napisano 3 Czerwca 2010 Mogły ktoś który był w tych miejscach powiedzieć jak jest, odnosząc się roweru i zjazdów, jak dobre są i czy warto jechać w dane miejsce czy nie. dzieki
Cymmes Napisano 22 Kwietnia 2011 Napisano 22 Kwietnia 2011 Cześć Kolego! Wjechać jeszcze możesz na Górę Żar. Nie wiem jak tam wygląda sprawa zjazdu bo downhill to "nie moja bajka". Wiem, że jest wjazd na górę. Masz jeszcze w Wiśle Soszów. Pozdrawiam i udanych zjazdów Marcin
NitroS Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Jeszcze masz niedawno otwarty Gravity Park Koninki http://www.facebook.com/event.php?eid=193997663973185#!/album.php?aid=50037&id=100000287965443 - fotki i inne [ dla fejsbókowców ] @Edit: Ale archeologa mamy na forum
Sonix Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Góra żar o ile się nie mylę tylko zamiast wyciągu krzesełkowego masz wagonik.
Cymmes Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Masz rację Kolego! Tam jest wagonik, który "śmiga" po ziemi. :-) Jeszcze mi się przypomniało, że na Jaworzynę Krynicką też możesz wjechać.
Slash0r Napisano 24 Kwietnia 2011 Napisano 24 Kwietnia 2011 Na Górze Żar jest wagonik i w mojej opinii to rozwiązanie jest lepsze. Wygoda znacznie większa. Jest tylko jeden minus. Wagonik jeździ co 30 minut, a w weekendu co 15-20. Jednak z tego co mówią kumple traska jest na tyle fajna, że jest na niej co robić tyle czasu Coś słyszałem, że jakieś nowe warianty na niej zrobili na ten sezon, ale to nie moja działka. Możesz obczaić jak wygląda trasa, bo na necie jest mnóstwo filmików z Contestu. Do tego w zakopcu masz jeszcze . Na Czantorię tylko bez bike`a? Co za geniusz to wymyślił...
jarko Napisano 8 Lipca 2011 Napisano 8 Lipca 2011 Spis polskich wyciągów które działają latem http://www.gory-late...agi-linowe.html A co do Czantorii, to cytując za ich stroną www: "Już od 18 czerwca każdy miłośnik rowerowych zjazdów i podjazdów będzie mógł wywieźć swoje dwa kółka kolejką linową na Czantorię! To Wielki COME BACK rowerów na Czantorię! Akcja ma na celu propagowanie górskich wycieczek rowerowych po Beskidzie Śląskim. Każdy z Was od 18 czerwca będzie mógł wyjechać z rowerem kolejką, obsługa wyciągu pomoże zawiesić rower i już w 7 minut startujecie z górnej stacji kolei linowej na trasę: UWAGA!!! ZAKAZ zjazdu trasą czerwoną, niebieską innymi niż wyznaczone ścieżkami rowerowymi! Prosimy o dostosowanie sie do regulaminu tras; najważniejsze jest bezpieczeństwo! TRASA ZJAZDOWA NIEBIESKA – trasa zostanie przygotowana do zjazdów w lipcu tego roku, niestety ze względów technicznych nie zostanie oddana do użytku w czerwcu."
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.