lena9415 Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Witam, 23.05.2010r. miałam wypadek na rowerze zderzając się z samochodem Po prześwietleniu na szpitalu okazało się, że mam złamany obojczyk, bez żadnych przesunięć etc., założyli mi gips Dessaulta i powiedzieli, że mam go nosić od 4 do 6 tygodni, więc z moich obliczeń wynika, że gdyby to jednak było tylko 4 tygodnie to na koniec roku szkolnego (a akurat kończę 3-cią gimn.) byłabym już bez gipsu. Wizytę kontrolną u ortopedy mam w poniedziałek, więc dopiero wtedy dowiem się czy się to zrasta prawidłowo czy nie. Ale mimo wszystko boję się, że coś będzie nie tak i trzeba będzie zrobić operację, czy wy przechodziliście coś takiego, jak długo po takiej operacji dochodzi się do siebie?
RastaPastor Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Witaj też miałem w tymtym roku złamany obojczyk na snowboardzie a w tym operacje na nadgarstek ale wracając do tematy nie miałem poważnego złamania obojczyka dostałem tzw;"ósemkę" którą nosiłem przez 6-8 tygodni i szczerze mówiąc nie mam żadnych problemów z ręką już zapomniałem o tym złamaniu i w niczym ni nie przeszkadza.myślę , że w lipcu już o tym zapomnisz
Lextalionis Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 No ja też jestem zainteresowany tematem bo złamałem obojczyk wczoraj(oponie zabrakło przyczepności i się położyłem w zakręcie) i jak wyżej dostałem ósemkę... Miejsce złamania jest opuchnięte, tak samo jak prawa dłoń... Smaruje altacetem i opuchlizna z barku trochę zeszła... Czy teraz będę musiał chodzić z tą ósemką przez te dwa miesiące czy może wcześniej mi to zdejmą i zrobią coś innego? Czy powinienem na coś szczególnie uważać?
lena9415 Napisano 30 Maja 2010 Autor Napisano 30 Maja 2010 Witaj też miałem w tymtym roku złamany obojczyk na snowboardzie a w tym operacje na nadgarstek ale wracając do tematy nie miałem poważnego złamania obojczyka dostałem tzw;"ósemkę" którą nosiłem przez 6-8 tygodni i szczerze mówiąc nie mam żadnych problemów z ręką już zapomniałem o tym złamaniu i w niczym ni nie przeszkadza.myślę , że w lipcu już o tym zapomnisz no ale tak zaraz po ściągnięciu tej ósemki normalnie ci ręka funkcjonowała?
sender Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Ja też się zapisuje do klubu złamanych obojczyków. U mnie jest to prawy. Pierwszy tydzień miałem ósemkę, teraz od tygodnia noszę Dessaulta. O dziwo ten drugi, jest bardziej wygodny, pomijając niedogodności z łokciem, który będzie trzeba pewnie rozruszać. W moim przypadku kości po tygodniu trochę się rozeszły, jednak pani doktor jest dobrej myśli. Na wszelki wypadek idę do innego lekarze, co by podtrzymał mnie bardziej na duchu. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Edit: w środę mają mi zdjąć gips i dać jakąś kamizelkę będącą jego odpowiednikiem.
biker91 Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 wrociłem na rower po 42 dniach. niby mam krzywo zrosniety ale w niczym to nieprzeszkadza.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.