Lukasz3018 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam. Wczoraj przejechałem z kolegą po asfalcie 114km ze średnia prędkością 32km/h (dużo podjazdów i zjazdów, większośc z bocznym wiatrem) , dodam że mamy rowery mtb i opony kenda karma 2.0. Jak to oceniacie? Jakie robicie treningi wytrzymałościowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 jestem zdumiony, wrecz smiem watpic w poprawnosc wyniku, no ale sa ludzie i maszyny jedno jest pewne, trening wytrzymalosciowy to to nie byl... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dun Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 proponuje ustawic licznik pod 26'' skad stwierdzenie iz byl to trening wytrzymalosciowy? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozdzu5 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Ja też mocno wątpię w poprawność pomiaru. Chociaż z drugiej strony - zwycięzca BikeMaratonu we Wrocławiu na dystansie 84 km też miał średnią prędkość 32 km/h. Więc może też takie z Was przecinaki. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz3018 Napisano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 staraliśmy się jechac maksymalnie do 75% HR max, więc chyba wytrzymałościowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RFI Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 wtrzymałościowy na 100 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 no to chlopaki nic tylko na mistrzostwa polski smigac, tylko nie jechac za szybko, bo zazdrosnicy moga wam zniszczyc kariere wychodzi na to, ze jakbyscie pojechali na zajob, to srednia wyszlaby wam 36-40km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz3018 Napisano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 ostatnio w grupie (5osó na trasie 70km z czego ok 10 to teren średnia wyszła ponad 35, więc tak wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 max 75% czyli i bylo mniej, ponad 114km srednia 32km/h, podjazdy zjazdy i walka z wiatrem ale jaka tam walka do 75%, wyslijcie te dane do JBG-2 zapewne wymienia sklad, chyba nie sprawia wam to roznicy ze to mtb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz3018 Napisano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Jechaliśmy na zmianach więc kiedy byłem z przodu miałem przeciętnie 77, a z tyłu poniżej 70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Nie no, to jak dla mnie Ty i koledzy po prostu wymiatacie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 I z przodu miales 77% hrmax? Ja bym uderzal od razu do grupy zawodowej, nie ma sie co szczypac, sukcesy czekaja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 ... albo poprawne ustawienie licznika i hr monitora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 łiiiiiiii tam, po prostu malo widzielismy, a kazdy ocenia po sobie gdzie takie talenty? moze na slasku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 no tak nabial szczegolnie z przerostem miesni na 'sikorniku' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorek321 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Sam nie dawno pisałem podobny temat ale uświadomomiony przez was potwierdzam ,że podobne temu tematy nie są zbyt mądre. Co do trasy to tak jak Łukasz pisał chociaż z tym tętnem to trochę przeholowane, przez 2/3 drogi max 75% z przodu było ale później gdy już zaczynaliśmy troche śr gonić było pod 85%. Co do miejsca to nie śląsk a wielkopolska, a jednak na trasie sporo górek było( jechaliśmy tą samą trasą w tą i z powrotem ,więc suma górek i z górek po równo ). Dla ludzi z wlkp dodam ,że byłą to trasa Margonin-Wągrowiec-Skoki-Murowana Goślina-Skoki-Wągrowiec-Margonin ,więc może ktoś sie oriętuje jak to wygląda. Wiatr był przez całą drogę boczny chyba ,że na niektórych odcinkach gdy droga skręcała wychodził bardziej pod lub z. Dziwie się troche ,że dziwią was te wyniki z traski skoro jest dużo ludzi z dużo lepszym sprzętem na tym forum dla których nie powinno być to nic niezwykłego czy tak jak dla powyższych śmiesznego. Jeśli ktoś jest zainteresowany to możemy sie wspólnie przejechać ,żeby rozwiać wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeCoR Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 No jak te wyniki są poprawne no to pogratulować kondycji. Osobiście nie podołałbym takiego dystansu z taką średnią prędkością (mam za duże opory toczenia na oponkach i ogólnie rowerek do skakania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 pamiec masz dobra chris...jakies wspomnienia utrwalajace? nikt sie nie smieje, po prostu jestescie lepsi od 99% ludzi bawiacych sie w amatorskie kolarstwo, nie ma sensu dalej tracic czas - zacznijcie startowac, pare wyscigow i ktos sie zainteresuje, da wam lepsze rowery i bedzie dopiero odejscie, bo nie czarujmy sie, jesli na meridzie sub i krosie a4 robicie takie rzeczy, to na topowym sprzecie byloby i z 4-5km/h szybciej, jak nie wiecej, wiec na 60km lecielibyscie z srednia 40km/h jesli zarowno tetno jak i predkosc nie sa naciagane, to jestescie przekozaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buchanodozol Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Hej ja nie z Wlkp. lecz Kujawiok i znam tą trase,będę w BożeCiało w Margoninie (oczywiście rowerem) ale rękawicy się niepodejme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorek321 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Buchanodozol, jeśli będzie w okolicy w czwartek to możemy sie jakoś dogadać i Cię odprowadzić w stronę Nakła ( jeśli wracasz tego dnia ). Co do zawodów to kilka razy startowaliśmy chociaż los cały czas nam pod nogi coś rzuca, najpierw założyliśmy złe opony (1,35 bo miało być płasko )a były to nasze pierwsze zawody i jednak trochę za mało treningu - od początku za mocno daliśmy i było słabo - 7,8 miesce w M1 mini, następnym razem zgubiło nas złe ustawienie ( prawie ostatni sektor na Skandi w chdozieży), tym razem 4,5 M1 mini, tydzień później family cup , poziom mniejszy 1,3 w kat. Z perspektywy miesiąca od tamtych zwodów widzę jednak dość duże postępy, zaczęliśmy też treningi z pulsometrem. Jak na razie nie mamy pieniędzy na opłacenie dalszych zawodów, rowery też nie są za dobre - chociaż w miarę możliwości staramy sięo ten sprzęt dbać i dorónaćnim lepszym. W przyszłym roku za zaoszczędzone pieniądze planujemy opłacenie XC Thule Cup na które będzie nas stać - dość niskie wpisowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 no i mnie troche przytkaliscie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dun Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 heh czyzby nastepcy Induraina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz3018 Napisano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 co do zawodów to jak na razie mieliśmy dosyc dużego pecha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spootnick Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 W jaki sposób mierzycie prędkość? Jeśli tradycyjnym licznikiem to jaki macie obwód koła ustawiony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gorek321 Napisano 31 Maja 2010 Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Mierzone licznikiem Sigma BC 906 ustawienia wg. instrukcji na koło 26x2.0, po za tym wg. mapy odległośćtaka sama wychodzi, liczniki były też sprawdzane z innymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.