Skocz do zawartości

[Rama] Banshee Viento

Barwa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rama jest zaprojektowana pod amor o skoku 100 mm, przy 140 mm nie pęknie ale jazda będzie dosyć dziwna, maksymalnie rozsądny amor to 120 mm skoku.

Napisano

wg producenta jest nawet do 150 :) i w takich konfiguracjach jest sprzedawana

bardzo podobna do cameleona jest :)

w końcu to AM

Napisano

Niech Cię prowadzi moc w postaci ramy Lite 101 (klasa sama w sobie) który co prawda dopuszcza amory 100 - 140 mm skoku oferując 71,5* podsiodłówki przy 140 mm - ale zalecając przy tym amor o skoku regulowanym 100-140 mm. ;)

http://www.liteville.de/t/25_56.html

Rama AM powinna mieć z amorem 140 mm

+/- 73* podsiodłówki przy 68/69* sterówki :)

Napisano

Banshee Scirocco? Cove Stiffee? W CRC można złapać jakąś okazję bo tam jest wiele tego typu ram, tylko ten kurs funta z ostatnich tygodni :/

Może tutaj znajdziesz jakąś inspiracje.

Napisano

cameleona ma mój kolega i jest to piękna rama, niestety cena 2300 jest zbyt duża

na CRC Cove Stiffee FR 2009 kosztuje 650E wiec to tez za dużo...

Jesli nic innego nie bedzie, to bedzie to Sirocco rama fajna tylko w sumie myślałem ze nie będzie aż tak ciężka, i może ejst coś co mi umyka w takiej cenie...

Napisano

Jesli nic innego nie bedzie, to bedzie to Sirocco rama fajna tylko w sumie myślałem ze nie będzie aż tak ciężka, i może ejst coś co mi umyka w takiej cenie...

Z Banshee Scirocco mozesz miec klopot z kupnem.

W grudniu zeszlego roku mailowalem z Keith Scottem, design engineer w bansheebikes, ktory potwierdził iz zakonczono produkcje tej ramy.

W 7anna powiedzieli mi to samo.

Keith dodal iz rozwazaja produkcje ostatniej partii na wiosne tego roku jesli bedzie jakiekolwiek zainteresowanie ze strony dystrybutorów.

Tu jest dyskusja w której biora udzial ludzie z BansheeBikes:

MTBR - Banshee Scirocco Discontinued?!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...