szymonpu Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Cześć, Zabrałem się wreszcie za składanie tylnego koła ( pod tarczę na IS ) i w sumie mam już wszystkie komponenty poza szprychami, co do których nie mam pojęcia jakie wybrać. Koło składać się będzie z: - felga: DT 4.2d ( 32 szprychy ). - piasta: Hope Hopes ( Pro 2 ) również na 32 szprychy. - nyple: mosiężne, nie mam przekonania do alu. Ważę 73 kg, rower około 10 - sztywniak ( karbon ). Koło będzie hamowane przez magury, więc siła będzie wystarczająca... W tym roku wracam do ścigania, więc koło będzie musiało być w miarę wytrzymałe choć nie ważę za dużo. Teren do jeżdżenia głównie las i czasem góry. proszę o pomoc znawców.
szymonpu Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 Dziękuję, wiedziałem że na znawcach tematu mogę liczyć.
Swider23 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Jeżeli chcesz zaszaleć to http://velo.com.pl/produkty/?m=14
szymonpu Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Napisano 1 Czerwca 2010 No ok, nie sprecyzowałem, chodzi mi o szprychy DT - Revo, champion ... ? Cena do 100 zł za 32 sztuki z nyplami.
madek Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Spokojnie bierz DT Revo. Waże 72kg i katuje je po górach na sztywniaku - zero problemów. DT Champion to polecam ale do konkurencji grawitacyjnych, lub jak ktoś waży >90kg
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.