Skocz do zawartości

[przerzutka] alivio FD-M413

Royalonzo21

Rekomendowane odpowiedzi

Według producenta przerzutka Alivio FD-M413 powinna działać tylko na korbach z największą tarczą 42 lub 48 zębów. Przerzutka ma pojemność 20. Więc teoretycznie na korbie 22/32/44 nie powinna działać prawidłowo. Mam korbę deore FC-M532 z blatem 44 zęby i tą właśnie przerzutkę i nie narzekam na jej działanie (dziś założyłem, biegi zmienia płynnie). Także ten rower był składany z tą przerzutką http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_archive_detail&product_id=15376&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=213&subcat_id=216 . To znaczy jest tak napisane na stronie producenta, bo kolega który ma ten rower miał fabrycznie założoną inną przerzutkę, niestety nie wiem jaką, nie jest napisane na obejmie, a oznaczenia z wodzika nie znam. Mam zatem pytanie czy ktoś z Was jest jeszcze posiadaczem takiej konfiguracji (44 zęby w blacie + alivio FD-M413)? Jak się wam jeździ na tym zestawieniu, czy odczuwacie jakiś dyskomfort? Pozdro

.... Mam zatem pytanie czy ktoś z Was jest jeszcze posiadaczem takiej konfiguracji (44 zęby w blacie + alivio FD-M413)? Jak się wam jeździ na tym zestawieniu, czy odczuwacie jakiś dyskomfort? Pozdro

Ja jeżdżę ( będzie z 10 lat) na blacie 44 zęby z alivio z przodu i zero problemów.W tej chwili korba to Deore Hollowtech i kaseta 8 rzędów :whistling:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...