Royalonzo21 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Według producenta przerzutka Alivio FD-M413 powinna działać tylko na korbach z największą tarczą 42 lub 48 zębów. Przerzutka ma pojemność 20. Więc teoretycznie na korbie 22/32/44 nie powinna działać prawidłowo. Mam korbę deore FC-M532 z blatem 44 zęby i tą właśnie przerzutkę i nie narzekam na jej działanie (dziś założyłem, biegi zmienia płynnie). Także ten rower był składany z tą przerzutką http://www.kellys-bicycles.com/index.php?id=pl_archive_detail&product_id=15376&countries_id=170&countries_name=pl&cat_id=213&subcat_id=216 . To znaczy jest tak napisane na stronie producenta, bo kolega który ma ten rower miał fabrycznie założoną inną przerzutkę, niestety nie wiem jaką, nie jest napisane na obejmie, a oznaczenia z wodzika nie znam. Mam zatem pytanie czy ktoś z Was jest jeszcze posiadaczem takiej konfiguracji (44 zęby w blacie + alivio FD-M413)? Jak się wam jeździ na tym zestawieniu, czy odczuwacie jakiś dyskomfort? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 .... Mam zatem pytanie czy ktoś z Was jest jeszcze posiadaczem takiej konfiguracji (44 zęby w blacie + alivio FD-M413)? Jak się wam jeździ na tym zestawieniu, czy odczuwacie jakiś dyskomfort? Pozdro Ja jeżdżę ( będzie z 10 lat) na blacie 44 zęby z alivio z przodu i zero problemów.W tej chwili korba to Deore Hollowtech i kaseta 8 rzędów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.