lepus Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Hej mam takie pytanie. Czy dało by radę przełożyć wolnobieg z starej szosówki do "górala" i tak głównie jeżdam po asfalcie a nie mam kasy na nową szosówkę a tamtej nie opłaca mi się remontować. I czy będę musiał coś wymieniać.Mam w swojim rowerze koła 1,75cala sliki i jadę tak koło 28-32km/h i czasami czuje że brakuje jeszcze przełożeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Jeżeli brakuje ci przełożeń to prędzej pomyśl nad zmianą korby, Prawdopodobnie w obu wolnobiegach masz najmniejsze koronki 11-12 zębów, jedyne co zyskasz to zagęszczenie cięższych przełożeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lepus Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 a przy wymainie korby będzie odczuwane jakieś przyspieszenie i czy będzie trzeba jeszcze coś wymieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hheniek1987 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 To zależy na jaką wymienisz, zależy na jak dużą rama pozwoli, bo duży blat może obcierać o widełki. Głównie różnicę odczujesz przy dużych prędkościach bo będziesz miał w zapasie jeszcze cięższe przełożenia. Ale najtańszym wyjściem będzie praca nad jazdą na wyższej kadencji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.