Night Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum, powiem na wstepie ze szukalem podobnego tematu do tego ale to co znalazlem w pelni mnie nie satysfakcjonuje, a mianowicie : Niedawno kupilem sobie ramke do ditru/streetu PROdigy 9.81 i mam problem chodzi o napęd czyli chce zrobi go na singla i tutaj rodzi sie moje pytanie w straym rowerze mialem 21 biegow chcialym przezlozyc kobre 3 rzedowa do nowej ramy ale zostawic ją tylko na 2 biegu i tylnie kolo ma 7 rzedowa zebatka pytanie moje brzmi : Jak mam zrobic tylnie koło ( nie da sie sciagnac zembatki ) czy musze kupic calkiem nowe kolo i zamontowac tam 1 rzedowa zebatka??? bo z lancuchem poblemu nie bedize mozna skrucic i poprostu kupic spineczke i spiac ;]] Prosze o mądrą i sensowną odpowiedz Pozdrawiam !
XxUzixX Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Witaj Myślę że to rozwiąże sprawę: http://allegro.pl/item1044497617_napinacz_lancucha_do_singla_singlespeed_ssp_11_1.html Montujesz ten napinacz zamiast przerzutki
Night Napisano 30 Maja 2010 Autor Napisano 30 Maja 2010 Witaj Myślę że to rozwiąże sprawę: http://allegro.pl/item1044497617_napinacz_lancucha_do_singla_singlespeed_ssp_11_1.html Montujesz ten napinacz zamiast przerzutki Wielkie dzieki za mądrą i sensowną odpowiedz :] mam jeszce 1 pytanko do tego czy ten napinacz nalezy zamnotowac w miejsce haka do przerzutek?? wydaje mi sie ze tak
arroyo Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Montujesz do haka przerzutki (każda rama ma nieco inny hak toteż niemożliwe byłoby stworzenie uniwersalnego napinacza).
Night Napisano 30 Maja 2010 Autor Napisano 30 Maja 2010 Hehe dzieki za pomoc !! teraz juz wiem co zrobic :] teraz musze jakies 50-70 zeta na napinacz skominowac i koniec skladania ;] dzis gadalem z moim ziomkiem dokladnie tez polecal mi napinacz a nie odrazu skladanie nowego kola tak jak mowia to w sklepach rowerowych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.