wigry Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Lekkie stuki,a teraz już mielenie - demontuje suport. Mam standardowy ściągacz i zastanawiam się czy czasami wszystko dobrze robię...po prostu wole się najpierw spytać. Mój ściągacz jest chyba do suportów na kwadrat bo nie miałem do niego tej "tabletki" (strzałka) więc kombinuje takie coś jak ta podkładka/tabletka i opieram to w miejscu tych trzech strzałek? Później już wiadomo kręcę itd... Wiadomo po tych obrazkach jaki to jest suport czy na kwadrat czy coś innego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Maja 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 No jak widać ze zdjęcia brak tam kwadratu za to jest ładny wielowypust Wiec sciągaczem na kwadrat nie podołasz musisz mieć własnie ta podkładkę. Mozna dosztukować mozna kupić nowy. Tak że powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Możesz użyć swojego ściągacz, tylko wsadź 10groszówkę (albo 2 dla pewności) tam gdzie pokazują strzałki. Powinno pasować, ewentualnie 10groszówka może być minimalnie za duża (0,5 mm), to może grosik przypasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Teraz to mnie natchnąłeś z ta xxgroszówką :] a już chciałem do Castoramy jechać coś przypasować bo w domu nie znalazłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Ja zawsze zwykłą podkładkę biorę albo dwie, czasem jedna nie wystarczy i się wygnie jak mocno zapieczony ISIS. Też radzę przypasować która moneta pasuje (ma wejść między te "zęby" i oprzeć się na tej części z gwintem w środku) i skleić dwie taśmą dwustronną albo klejem jak chcesz się pozbyć na dobre tych pieniążków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Porażka na całej linii Włożyłem 10gr bo idealnie pasowało i dodatkowo 1 gr żeby przyjął siłe tego bolca który dokręcam. Oba wprasowało do środka i musiałem wiercić :] Później próba z 2x10gr i raz 20gr i to samo ale przerwałem w odpowiednim momencie. Jadę do Casto poszukać jakiegoś klocka o średnicy 10gr. Podkładka odpada bo ma jak każda w środku dziurę to znowu bolec będzie mi się do środka wkręcał... ...no i wychodzi też na to,że jest bardzo zapieczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Możesz też zrobić to w sposób taki: zostawiasz wkręconą śrubę korby po przeciwnej stronie, do wnętrza ośi wkładasz trzpień metalowy o średnicy około 10mm i takiej długości żeby kończył się równo z czołem końca osi suportu, wkręcasz ściągacz, zdejmujesz korbę, powtarzasz operację dla drugiej strony, po wszystkim pijesz piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Korba pewnie jest zapieczona, mi się udało parę razy zdjąć podkładając zwykłą podkładkę, z dziurą. Posmaruj oś smarem przed nałożeniem korby! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Nareszcie :] Poszło jak włożyłem ten bolec do środka. Zostały mi miski tzn jedna ta od strony korby.Nie chce się odkręcić... Próbowałem w obie strony bo niewiem czy tam czasami niema lewego gwintu,ale nie chce puścić :/ Zwykły gwint czy na odwrót ? edit: dobra juz znalazłem na goglach - na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Jak od strony trybów to zwykły, lewy jest z drugiej strony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 29 Maja 2010 Udostępnij Napisano 29 Maja 2010 Mylisz sie Przeor, jest dokładnie na odwrót Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Oczywiście, pomroczność jasna mi to zasugerowała albo trzeci kieliszek wiśniówki . Z pedałami jest tak jak pisałem a z suportem odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 ufff wkońcu puściła miska Noc moczenia w WD40,konus czy jak to sie tam nazywa do spięcia klucza misek i przedłużka z dwóch kluczy = victory ! Gdyby nie dociśnięcie konusem tego klucza do misek to niedałoby rady :/ , już rowki zaczynały objeżdżać... Znalazłem ten sposób na goglach i podobno to jakiś typowo serwisowy sposób :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cycu85 Napisano 30 Maja 2010 Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Z tym zaciskiem, to owszem, przynajmniej do odkręcania kasety , ale czemu by nie z suportem. Ta przedłużka jednak mi się zdecydowanie nie podoba. Lepiej poświęcić jeden klucz płaski i obciąć z jednej (tej niepotrzebnej) strony zaraz przy początku rozwidlenia i dopasować rurkę z 1m długą. Bezpieczniej i wygodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 30 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Ta przedłużka to tak na szybko,w desperacji.. W pokoju nie mam warunków na przecinanie kluczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.