marcinwrc2 Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Witam. Czy da radę rozebrać ten amorek by go wyczyścić i nasmarować??Bo działa skokowo i jest to denerwujące, z dnia na dzień coraz gorzej.Wiem ,że to tandeta i zapewne trzeba się rozejrzeć za jakimś lepszym, ale na razie chcę go spróbować naprawić.
Fenthin Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Powinno dać się go rozkręcić. Sprawdź, czy u dołu znajdują się jakieś śruby lub nakrętki. A tu możesz sobie obejrzeć środek amortyzatora: M2025 Musisz ściągnąć plik "exploded-view-SF8-M2025.pdf" Swoją drogą polecam Ci przejrzeć temat o zalewaniu amortyzatorów.
marcinwrc2 Napisano 29 Maja 2010 Autor Napisano 29 Maja 2010 No w ''pdf-ie'' widać ,że można go rozebrać.Tylko czym odkręcić tą plastikową nakrętkę od góry? jedna to korek a tą drugą się odkręca tylko czy jest prawy czy lewy gwint? Od dołu amora nic nie ma wystaje tylko z tej strony co sprężyna jest gwint z jakiejś śruby. Rozkręciłem tą plastikową nakrętkę i sprężyna wyjęta.Tylko teraz jak wyciągnąć ten widelec, coś blokuje.Tam gdzie siedzi sprężyna jest jakieś cudo z łbem na klucz 8, zaś z drugiej strony jest pusto i jest dziura na wylot w dole.
Fenthin Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 A więc zapewne trzeba ugiąć amortyzator do końca i odkręcić element "cudo" (10 z pliku .pdf) od góry imbusem. Wtedy będziesz mógł wyjąc górne golenie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.