muzycom Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Ja mogę napisać jak to wygląda od tej drugiej strony. Już w kilku sklepach internetowych pracowałem. Różne branże. Jeśli asortyment jest sezonowy, to w szczycie nie ma kiedy taczki załadować. Przychodzisz do pracy i wiesz, że wszystkiego zrobić nie zdołasz, a za 2 miesiące będziesz mógł odpocząć Nie ważne czy to lato w sezonie rowerowym, czy święta dla sklepów ze sprzętem elektronicznym. Błędy w takich okresach po prostu były są i będą. Niestety. Nieraz dzwonią 3 telefony, nie nadążasz odpisywać na maile, a kurier czeka na paczki... Sam kupuje często w CR. Mają dobrą obsługę. Trafiłeś po prostu w moment, kiedy z powodu obłożenia nawet najlepszy system sprzedaży potrafi klęknąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Trafiłeś po prostu w moment, kiedy z powodu obłożenia nawet najlepszy system sprzedaży potrafi klęknąć klęczy od prawie miesiąca ps.generalnie to chcialem cos jeszcz kupic do roweru ale chyba doplace pare zlotych i kupie gdzie indziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Tołysz Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam wszystkich czytelników forum. Właśnie dotarła do mnie informacja o tym wątku i postanowiłem wyjaśnić wątpliwości. Dla mniej wtajemniczonych jestem właścicielem sklepu CentrumRowerowe.pl To, co przeczytałem brzmi bardzo niepokojąco. Przede wszystkim morganfriman podaj proszę nr zamówienia z naszego sklepu. Będę miał wówczas możliwość sprawdzenia co się stało, że cały czas nie otrzymałeś przesyłki. Jak tylko dostanę ten numer, swoją odpowiedź zamieszczę również na forum. Chciałbym jeszcze zamieścić kilka zdań, celem wyjaśnienia, jak w praktyce wygląda realizacja zamówień. Codziennie bramy naszego magazynu opuszcza około 100 przesyłek z zamówieniami ze sklepu internetowego. Staramy się pilnować, aby standardy obsługi stały na jak najwyższym poziomie. Śmiem twierdzić, że w znakomitej większości przypadków tak jest w istocie, na potwierdzenie moich słów wystarczy poczytać inne opinie na tym i na innych forach. Nie do końca mogę zgodzić się ze zwrotem "Sprzedano mi części których nie posiadali". Przy każdym produkcie, który znajduje się w ofercie naszego sklepu jest wyraźnie oznaczone ile sztuk znajduje sie w naszym magazynie, a kiedy produktu nie ma w magazynie pokazuje sie informacja, że jest na zamówienie, a sprowadzenie może zając od 2 do 15 dni. Termin ten jest tak rozległy, gdyż część produktów musimy importować bezpośrednio z zagranicy, bo w Polsce są niedostępne, bądź przesadnie drogie w polskiej dystrybucji. W praktyce większość zamówień, które zawierają produkty niedostępne w momencie składania są wysyłane maksymalnie w ciągu tygodnia, po sprowadzeniu ich od dystrybutorów. Jedynie w przypadku, o którym wspomniałem wcześniej, kiedy towar trzeba sprowadzać z zagranicy, termin ten może być przedłużony. Dlatego warto sprawdzać co wkładamy do koszyka podczas składania, a dokładnie czy dane produkty są w magazynie, gdyż wpływa to w sposób oczywisty na termin realizacji całego zamówienia. Kiedy brakuje kilku produktów przesyłka wysyłana jest po skompletowaniu całości. W praktyce z wysyłką całości czekamy, aż dojedzie ostatni z brakujących produktów, chyba że klient zadysponuje inaczej. Wracając do tematu rzeczywiście oferujemy do sprzedaży części, których nie mamy w magazynie (to ok. 15% produktów z naszej oferty, więc bardzo mało porównując do konkurencji), ale zawsze jest to wyraźnie oznaczone. To zupełnie normalny proceder stosowany przez największe sklepu internetowe w każdej branży, na całym Świecie. Żeby jeszcze wyraźniej oznaczyć czas dostępności produktów - nie wszyscy klienci patrzą na te oznaczenia podczas składania zamówienia - w ciągu najbliższych 4-6 tygodni planujemy wprowadzić automatyczny system, który po złożonym zamówieniu wskaże konkretny termin kiedy każdy produkt, który był w zamówieniu, a nie jest aktualnie w magazynie będzie sprowadzony. Jednocześnie będziemy w stanie określić przy każdym zamówieniu konkretną datę realizacji przesyłki, która będzie wynikać z przewidywanej daty dostarczenia poszczególnych produktów z zamówienia. Klient po zalogowaniu się do swojego konta w naszym sklepie będzie miał okazje na bieżąco obserwować co dzieje się z jego zamówieniem, a w zasadzie z produktami na które czeka. Jeśli zdecyduje się podzielić swoje zamówienie na 2 mniejsze, tak aby to co już jest otrzymać wcześniej, a na braki czekać, będzie to możliwe. Jeśli termin oczekiwania będzie zbyt długi, można będzie od razu zrezygnować z brakujących produktów lub zamienić je na inne. Na wdrożenie tego rozwiązania potrzebujemy jednak jeszcze kilka tygodni. Dziś tego typu informacje udzielane są za pomocą maila lub telefonu. Dlatego jeszcze raz proszę o numer zamówienia, celem weryfikacji. Pozdrawiam Michał Tołysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 4 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Numeru zamowienia niestety nie jestem w stanie podac gdyz skladalem zamowienie bezposrednio u pracownika poprzez kontakt mailowy i telefoniczny. Problem pojawil sie w przypadku piast - z poczatku chcialem zakupic w kolorze czarnym ale Państwa pracownik poinformowal mnie iz sa tylko w kolorze srebrnym. Z racji ze mi sie spieszylo zgodzilem sie. Po wykonaniu przelewu okazalo sie ze rowniez tych srebrnych nie ma. Piasty z tego co mi wiadomo dotarly do Panstwa w srode 30 czerwca. Telefonicznie (sam oczywiscie dzwonilem) zostalem poinformowany ze kola zostana zaplecione jeszcze w srode i zamowienie zostanie wyslane 1 lipca. W piatek zadzwonilem ponownie do Panstwa ok godziny 15 (zaniepokojony brakiem kuriera) i dowiedzialem sie ze tym razem brakuje kasety. Moglbym rozpisac cala historie zamowienia ale tak jak pisalem za duzo miejsca by to zajelo. Marze jedynie o tym by zlozyc rower do konca i miec to wszystko za soba. Podam Panu w wiadomosci prywatnej dane i mam nadzieje iz kierujac sie nimi odnajdzie Pan moje zamowienie. Pozdrawiam Chcialbym dodac woli sprawiedliwosci ze CR zaproponowalo mi naprawde dobra oferte cenowa. Rabat 6% przy zamowieniu wartym 1800zł to już jest konkretny pieniadz. Dlatego przykro mi iz poczatkowa radosc zostala przycmiona... Mialem jeszcze w planach zakup manetek XT ale jesli mialoby sie okazac ze sa...a pozniej ze jednak nie ma... i nadal mialbym patrzyc na mijajacych mnie rowerzystow...na daty imprez ktore jedna po drugiej mnie omijaja... ech kwiat paproci red bulla...skandia w Sopocie...powinienem tam byc w koncu znalem te trasy jak wlasna kieszen...zamowienie tez mialo byc duuuzo wczesniej gotowe...a pozostalo mi kibicowanie kolegom. Cala zima przekrecona na trenazerze... i niech mi ktos powie ze nie mam powodu byc zdenerwowany i rozczarowany...zeby nie powiedziec ostrzej. Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Tołysz Napisano 4 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Dziękuję za dane. Udało mi się znaleźć dokument rezerwacji, który wystawiony jest na Pańskie nazwisko. Jest tam również informacja, który pracownik się tym zajmuje. Z racji faktu, że dziś jest niedziela wieczór, a do wyjaśnienia sprawy niezbędna jest rozmowa z tym pracownikiem. Konkretnych i wyczerpujących informacji udzielę w dniu jutrzejszym. W pełni rozumiem rozgoryczenie, jak każdy ja też jestem konsumentem i sam nie chciałbym być w takiej sytuacji. Tym bardziej będę starał się jutro wyjaśnić całą sprawę. Bez dwóch zdań cała sprawa trwa dużo za długo. Nieustannie staramy się podnosić umiejętności naszych pracowników, jednak zawsze mogą powstać jakieś komplikacje, zwłaszcza u szczytu sezonu. W przyszłości w razie tego typu problemów zachęcam do kontaktu z osobami przełożonymi działu handlowego. W dziale kontakt jest również podany mail do mnie bezpośrednio. Nigdy tego typu sygnały nie są ignorowane, a reakcja następuje natychmiastowo. Michał Tołysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinGoluch Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ze strony Forum dziękuję za zainteresowanie się tematem przez Pana Michała i zapraszam do częstszego udzielania się na forum. Panie Michale, a może małe konsultacje społeczne jeśli chodzi o działalność CR.pl? Po 2latach mi nieco przeszło (temat mojej reklamacji ) i po wpadce z danymi klientów które wypłynęły w kilku sklepach CR.pl tego uniknęło, więc wszystko idzie ku lepszemu. Ze swojej strony żałuję tylko, że zniknęły promocje dnia. Pozdrawiam! Marcin gg3682135 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 zeby nie bylo ze jestem goloslowny pieniadze przelalem 10.06.2010r. ale... 7 czerwca w rozmowie telefonicznej zostaje poinformowany iż maila z podsumowanym zamowieniem i kwota do zaplaty dostane jeszcze tego dnia. 8 czerwca - przypominam o sobie gdyz 7 czerwca mail nia dotarl. 9 czerwca - dociera mail lecz bez uwzglednionego wynegocjowanego rabatu + cena korby nie jest tak jak sie umawialismy(korba SLX wystawiona przez sklep na allegro w cenie 325zł + klucz do lewego ramienia gratis) a cena wynosi u mnie 334zł i za klucz mam doplacic 4zł. Pisze maila zwrotnego. Nie dostaje odpowiedzi. 10 czerwca - wykonuje telefon - telefonicznie Pan dolicza rabat i podaje mi przez telefon kwote jaka mam wplacic, - juz nie wspominam o korbie bo zalezy mi na czasie i nie chce juz nic komplikowac. Przelewam pieniadze, wysylam potwierdzenie przelewu i czekam... a z ciekawostek...pierwszego maila z lista zakupow napisalem 31.05.2010...i to byl dzien gdy moje zamowienie zaczelo swe zycie. A tak z innej beczki kto mi poleci sklep gdzie bede mogl kupic manetki XT SL-M770 w dobrej cenie i nie bede musial na nie czekac miesiac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ja polecam wspomniane Centrumrowerowe A tak poważnie to na załączonym przykładzie widać, że zawsze warto się zarejestrować żeby przez indolencję pracowników nie lewitować poza systemem sprzedażowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Moim zdaniem CR ma jeszcze okazję wyjść z całej sytuacji obronną reką...ale tylko od nich zależy jak tą sprawę załatwią. Póki co dziś nikt się ze mną nie kontaktował... A jeśli chodzi o rejestracje to jestem zarejestrowany. Także jak widać posiadam konto (a nawet 2! ale zapomniałem hasła a system odzyskiwania go w moim przypadku nie przyniósł efektu). żeby przez indolencję pracowników nie lewitować poza systemem sprzedażowym. moje zamowienie bylo w zarejestrowane w tym ''magicznym''systemie sprzedazowym - mam nawet print screen tego zamowienia. Nie do końca mogę zgodzić się ze zwrotem "Sprzedano mi części których nie posiadali". Przy każdym produkcie, który znajduje się w ofercie naszego sklepu jest wyraźnie oznaczone ile sztuk znajduje sie w naszym magazynie, a kiedy produktu nie ma w magazynie pokazuje sie informacja, że jest na zamówienie, a sprowadzenie może zając od 2 do 15 dni. wyjaśniam - proszę nie oskarżac mnie o kłamstwo gdyż nie zna Pan widocznie faktycznego stanu rzeczy - specjalnie dzwoniłem by dowiedziec sie ktore czesci Panstwo posiadacie i po potwierdzeniu zamowilem te ktore wedlug Panskiego pracownika posiadaliscie Panstwo NA STANIE. Termin ten jest tak rozległy, gdyż część produktów musimy importować bezpośrednio z zagranicy, bo w Polsce są niedostępne, bądź przesadnie drogie w polskiej dystrybucji. częsci brakujace jechały z Murowanej Gośliny - mam nadzieje ze nikt granic Polski nie zmieniał na ten czas... kto nie wie gdzie to jest można sprawdzić jak daleko leży ta miejscowość od Bydgoszczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Tołysz Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Jak widać u szczytu sezonu pracy nie kończę o 15 ;-) Po uzyskaniu niezbędnych informacji wysłałem ok. godz. 22 do zainteresowanego efekty moich ustaleń i propozycję jak najszybszego załatwienia sprawy. Celowo nie piszę więcej o szczegółach, gdyż zależy mi na tym, żeby obydwie strony się porozumiały. Kiedy wspólnie wyjaśnimy wszystkie wątpliwości, na forum podzielę się efektami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ze swojej strony żałuję tylko, że zniknęły promocje dnia. Pozdrawiam! Marcin gg3682135 Promocje dnia wróciły. Od tygodnia regularnie znowu się pojawiają: http://centrumrowerowe.pl/1/SPromocja.aspx?p24h=T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Jak widać u szczytu sezonu pracy nie kończę o 15 ;-) Po uzyskaniu niezbędnych informacji wysłałem ok. godz. 22 do zainteresowanego efekty moich ustaleń i propozycję jak najszybszego załatwienia sprawy. Celowo nie piszę więcej o szczegółach, gdyż zależy mi na tym, żeby obydwie strony się porozumiały. Kiedy wspólnie wyjaśnimy wszystkie wątpliwości, na forum podzielę się efektami. Również mam nadzieję że dojdziemy do porozumienia. Ponad godzinę zajęło mi tworzenie odpowiedzi na Pana maila. Mam nadzieję że ten czas nie poszedł na marne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 5 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Panie Michale kiedy do CR znów wrócą łańcuchy Rohloffa? Mój jest już na wykończeniu a był kupowany u Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 7 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Panie Michale kiedy do CR znów wrócą łańcuchy Rohloffa? Mój jest już na wykończeniu a był kupowany u Was. Temat łańcuchów Rohloffa... brak u polskich dystrybutorów , u zagranicznych dostawców też ich nie widać i na dzień dzisiejszy nie widać większych szans skąd można by je sprowadzić , oficjalna informacja producenta już jakiś czas temu brzmiała , że nie wypuszczają ich w dużych partiach na zagraniczne rynki bo nie wyrabiają się z produkcją by zaspokoić rynek niemiecki. Jak tylko uda nam się je sprowadzić to będziemy na bieżąco informować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Jak widać u szczytu sezonu pracy nie kończę o 15 ;-) Po uzyskaniu niezbędnych informacji wysłałem ok. godz. 22 do zainteresowanego efekty moich ustaleń i propozycję jak najszybszego załatwienia sprawy. Celowo nie piszę więcej o szczegółach, gdyż zależy mi na tym, żeby obydwie strony się porozumiały. Kiedy wspólnie wyjaśnimy wszystkie wątpliwości, na forum podzielę się efektami. wszem i wobec chciałbym ogłosić iż dołączyłem do rzeszy zadowolonych klientow CentrumRowerowego kto jak kto ale Pan Michał Tołysz to bardzo w porządku człowiek. Myślę że w przyszłości również będę robił tam zakupy mówi się że nie ważne jak się zaczyna ale jak się kończy! i ta historia kończy się Happy Endem więc pozdrawiam roweromaniaków i śmiało polecam od siebie CentrumRowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
microsista Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 http://centrumrowerowe.pl/003293/Shimano-CS_M770_9_rz_kaseta_MTB_XT/Produkt.aspx super promocja z 175zł na 189zł!!!! troche bledow jest w tym sklepie. chcialem kupic u nich opony Racing Ralph 2.25, jak juz chcialem zamowic to usuneli z oferty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 http://centrumrowerowe.pl/003293/Shimano-CS_M770_9_rz_kaseta_MTB_XT/Produkt.aspx super promocja z 175zł na 189zł!!!! troche bledow jest w tym sklepie. chcialem kupic u nich opony Racing Ralph 2.25, jak juz chcialem zamowic to usuneli z oferty! z ceną kasety XT to faktycznie pomyłka , która pojawiła się po podniesieniu cen przez shimano , dzięki za sygnał zaraz to poprawimy , co do opon RR to wydaje mi się że są dostępne - zależy o jaką wersję chodziło - http://centrumrowerowe.pl/Pages/Wyszukanie.aspx?keyword=racing%20ralph&producer= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
microsista Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Są, ale albo 2.1, albo z paskami, albo snakeskin/double defense. 2.25 EVO bez paskow nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 8 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Są, ale albo 2.1, albo z paskami, albo snakeskin/double defense. 2.25 EVO bez paskow nie ma oczywiście że jest: http://centrumrowerowe.pl/08710075027/Schwalbe-Racing_Ralph_EVOlution_Opona_26_zwijana_potrojna_mieszanka_/Produkt.aspx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Witam. Czy któryś z Was posiada większy niż 6% rabat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flash3M Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 oficjalnie nie ma takiej opcji... chyba, że w połączeniu z innymi rabatami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 oficjalnie nie ma takiej opcji... chyba, że w połączeniu z innymi rabatami Dziękuję. Nie wiedziałem. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 http://centrumrowerowe.pl/Pages/KartaStalegoKlienta.aspx tutaj szczegółowe informacje co do rabatów u nas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Wysłałem już drugiego maila z pytaniem o cenę obuwia gdyż znalazłem korzystniejszą ofertę i bez odzewu... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morganfriman Napisano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Wysłałem już drugiego maila z pytaniem o cenę obuwia gdyż znalazłem korzystniejszą ofertę i bez odzewu... . dzwoń! chyba ze masz czaaaaaassssss..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.