Skocz do zawartości

[kierownica] Czy produkują takie rogi które skrócą odległość?

haiaw

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej,

Szukam jakichś rogów czy czegoś w tym stylu żeby założyć nakierownicę i dzięki którym mógłbym

dobierać sobie pozycję na trasie - tzn aktualnie mam sylwetkę sportową, nachyloną ale gdybym

miał takie rogi, czasem mógłbym sobie dobrać bardziej rekreacyjną pozycję.. Coś co skróci odległość od kierownicy o 3-4 cm na moment kiedy będę chciał się zrelaksować..

Nie mogę znaleźć takiego czegoś.. :/

Napisano

Nie mogę zrozumieć :D

Najprościej to regulowany mostek, ale to już na pewno wiesz - wada taka że musisz się zatrzymać i podłubać żeby zmienić pozycję

Jeśli chodzi o rogi to może spróbuj kupić dłuższe.

Jeśli nie o to chodzi to czekam na więcej informacji bo nie mogę zrozumieć :)

Napisano

hej,

Szukam jakichś rogów czy czegoś w tym stylu żeby założyć nakierownicę i dzięki którym mógłbym

dobierać sobie pozycję na trasie - tzn aktualnie mam sylwetkę sportową, nachyloną ale gdybym

miał takie rogi, czasem mógłbym sobie dobrać bardziej rekreacyjną pozycję.. Coś co skróci odległość od kierownicy o 3-4 cm na moment kiedy będę chciał się zrelaksować..

Nie mogę znaleźć takiego czegoś.. :/

Hmm,rogi raczej niczego nie skrócą :)Ale faktycznie umożliwiają zmianę pozycji na rowerze,co pozwala trochę odpocząć niektórym mięśniom .

• Mod Team
Napisano

No chyba że takie zawinięte jak w trekingach i ustawione do góry (ochyda). Pewnie łatwiej byłoby odwrotnie ,gdyby rogi dawały pozycje bardziej wyciągniętą.

Napisano

Ciekawe... A gdyby tak założyć rogi na odwrót? tzn do tyłu. Nie wiem czy da się tak jeździć, ale może uzyskalibyśmy efekt na którym ci zależy... ;) No i z pewnością wyglądało by ciekawie. Albo zrób jak radzi michuuu - weź krótszy mostek i do tego rogi. Pozycja rekreacyjna a trzymając za rogi - sportowa.

Napisano

a przy skrecie kierownica robi sie dziure w udzie ..... :) lepiej kupic krotki mostek i rogi normalnie zalozyc . jak bedziesz chcia sportowo to lapiesz za rogi a rekreacyjnie to normalnie za kierownice.

Napisano

U mnie w okolicy jeździ człowiek, który obrócił sobie rogi w swoją stronę, a na ich końcówkach zamontował sobie kule, żeby się nie nabić przy hamowaniu i żeby wygodnie ręce oprzeć. Jest to jakiś patent ale wygląda tragicznie :/

Napisano

Mocowanie tych rogów to według mnie zbędny pseudo bajer który dodatkowo je dociąża, lepsze już długie z tradycyjnym sposobem montowania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...