haiaw Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 hej, Szukam jakichś rogów czy czegoś w tym stylu żeby założyć nakierownicę i dzięki którym mógłbym dobierać sobie pozycję na trasie - tzn aktualnie mam sylwetkę sportową, nachyloną ale gdybym miał takie rogi, czasem mógłbym sobie dobrać bardziej rekreacyjną pozycję.. Coś co skróci odległość od kierownicy o 3-4 cm na moment kiedy będę chciał się zrelaksować.. Nie mogę znaleźć takiego czegoś.. :/
Konr4d Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Nie mogę zrozumieć Najprościej to regulowany mostek, ale to już na pewno wiesz - wada taka że musisz się zatrzymać i podłubać żeby zmienić pozycję Jeśli chodzi o rogi to może spróbuj kupić dłuższe. Jeśli nie o to chodzi to czekam na więcej informacji bo nie mogę zrozumieć
severian Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 hej, Szukam jakichś rogów czy czegoś w tym stylu żeby założyć nakierownicę i dzięki którym mógłbym dobierać sobie pozycję na trasie - tzn aktualnie mam sylwetkę sportową, nachyloną ale gdybym miał takie rogi, czasem mógłbym sobie dobrać bardziej rekreacyjną pozycję.. Coś co skróci odległość od kierownicy o 3-4 cm na moment kiedy będę chciał się zrelaksować.. Nie mogę znaleźć takiego czegoś.. :/ Hmm,rogi raczej niczego nie skrócą :)Ale faktycznie umożliwiają zmianę pozycji na rowerze,co pozwala trochę odpocząć niektórym mięśniom .
Mod Team michuuu Napisano 29 Maja 2010 Mod Team Napisano 29 Maja 2010 No chyba że takie zawinięte jak w trekingach i ustawione do góry (ochyda). Pewnie łatwiej byłoby odwrotnie ,gdyby rogi dawały pozycje bardziej wyciągniętą.
mgxc24 Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 Ciekawe... A gdyby tak założyć rogi na odwrót? tzn do tyłu. Nie wiem czy da się tak jeździć, ale może uzyskalibyśmy efekt na którym ci zależy... No i z pewnością wyglądało by ciekawie. Albo zrób jak radzi michuuu - weź krótszy mostek i do tego rogi. Pozycja rekreacyjna a trzymając za rogi - sportowa.
onkiel Napisano 29 Maja 2010 Napisano 29 Maja 2010 a przy skrecie kierownica robi sie dziure w udzie ..... lepiej kupic krotki mostek i rogi normalnie zalozyc . jak bedziesz chcia sportowo to lapiesz za rogi a rekreacyjnie to normalnie za kierownice.
Tomash Napisano 31 Maja 2010 Napisano 31 Maja 2010 U mnie w okolicy jeździ człowiek, który obrócił sobie rogi w swoją stronę, a na ich końcówkach zamontował sobie kule, żeby się nie nabić przy hamowaniu i żeby wygodnie ręce oprzeć. Jest to jakiś patent ale wygląda tragicznie :/
SeCoR Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Chyba wiem mniej więcej o co się tobie rozchodzi i znalazłem ciekawe rogi na allegro http://www.allegro.pl/item1058105653_rogi_alumiowe_super_ksztalt_dlugie_cena.html są dosyć długie co pozwoli tobie w miarę się wyprostować na rowerze.
Konr4d Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 Mocowanie tych rogów to według mnie zbędny pseudo bajer który dodatkowo je dociąża, lepsze już długie z tradycyjnym sposobem montowania
KeenJow Napisano 3 Czerwca 2010 Napisano 3 Czerwca 2010 Albo takie : Link Mam GC2 i nie wiem czy może być coś wygodniejszego. Następne moje to będą GX2 - bardziej wyścigowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.