Skocz do zawartości

[damper] Fox problem z wyciekiem oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was!

Problem polega na tym, iż damper fox rp32 ma ciągle olej na tłoku. Na początku było OK, tłok był czysty, po jakimś czasie pokazał się olej. Wysłałem dampera do serwisu Cult Bikes i odesłano mi z informacją że jest OK. Teraz nawet po krótkiej jeździe za tłoku jest olej. Pokazałem to na fotografii nr 1

Co ciekawe, jak po jeździe Spec leżał grzecznie w bagażniku to olej też z niego leciał (foto nr 2 i 3)

Kolesie z Cult Bikes mówią że wszystko jest OK. Podobno Fox zmienił uszczelnienie które ma puszczać olej.

Damper wraz ze Specem są na gwarancji.

Napiszcie czy macie jakieś doświadczenia w tej materii.

post-108643-1275078182,9_thumb.jpg

post-108643-1275078196,39_thumb.jpg

post-108643-1275078205,2_thumb.jpg

Napisano

U mnie we Floacie tłok od nowości pokrywa się bardzo cienką warstewką oleju. Ale to zjawisko jest jak najbardziej ok, czytałem kiedyś w jakimś manualu Foxa, że tak ma być - jeśli tłok będzie suchy, to wtedy należy damper przeserwisować.

Ale u mnie ta warstewka jest naprawdę niewielka, musiałbym się postarać żeby zrobić zdjęcie tak, żeby była na nim widoczna. Moim zdaniem u ciebie tego oleju jest za dużo.

Napisano

Za dużo tego oleju, ja muszę swój smarować ponieważ tłok jest prawie suchy, a to co widać na fotach to powódź i w takim tempie szybko będzie miał zero oleju w tłumiku.

Napisano

Potwierdzam opinię. U mnie jest lekko zwilżony, na tyle, że klei się do tłoka pył, ale nigdy tyle żeby zrobiła się z tego kropla czy jakakolwiek strużka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...