Pablo666 Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Witam Jest o mój pierwszy amortyzator powietrzny. I teraz moje pytanie brzmi. Ile go napompować.? Moja waga to 65kg.. jeżeli komuś się przyda. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
mgxc24 Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 Pod twoim ciężarem powinien się ugiąć ok. 10-20% skoku, ale zależy to od stylu jazdy i osobistych odczuć. Eksperymentuj. Też ważę 65kg i mojego R7 Super mam napompowanego na ok. 6 atm.
tobo Napisano 30 Maja 2010 Napisano 30 Maja 2010 jeśli masz pompkę do amortyzatorów to próbuj - chyba nawet w instrukcji obłsugi nie ma danych o ciśnieniu. jest tylko info o sag'u, czyli wartości ugięcia wstępnego.
9robson Napisano 17 Czerwca 2010 Napisano 17 Czerwca 2010 Cześć. Mam ten sam model amortyzatora i mam mały z nim problem. Po pierwsze pojawiły się ślady oleju na goleniach (niby niedużo, ale wcześniej był suchy). Po drugie przy całkowitej blokadzie skoku podczas próby ugięcia coś stuka w prawej goleni. Amortyzator ma przejechane około 700km. Co radzicie: wymieniać uszczelki czy jeździc do końca sezonu i oddać do serwisu? Dzięki i pozdrawiam
Mod Team IvanMTB Napisano 17 Czerwca 2010 Mod Team Napisano 17 Czerwca 2010 Klaniam, Stuka platforma. Niczemu to nie szkodzi oprocz wrazen sluchowych. Mozesz uzyskac nieodplatnie od Manitou Tech upgrade igly tlumika i wtedy stuki znikaja. Musisz wyslac zapotrzebowanie z ich strony z zakladki Technical suport. Nie mam pojecia czy w Polszcze jest to dostepne w Velo - aktualnie oni zajmuja sie dystrybucja/serwisem Manitou w Kraju-Raju o ile sie nie myle - mysle ze warto zadzwonic i zadac pytanie kontrolne. Szacunek... I.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.