Skocz do zawartości

[amortyzator] Manitou R7 elite absolute. Powietrze.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jest o mój pierwszy amortyzator powietrzny. I teraz moje pytanie brzmi. Ile go napompować.?

Moja waga to 65kg.. jeżeli komuś się przyda.

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi

Napisano

Pod twoim ciężarem powinien się ugiąć ok. 10-20% skoku, ale zależy to od stylu jazdy i osobistych odczuć. Eksperymentuj. Też ważę 65kg i mojego R7 Super mam napompowanego na ok. 6 atm.

Napisano

jeśli masz pompkę do amortyzatorów to próbuj - chyba nawet w instrukcji obłsugi nie ma danych o ciśnieniu. jest tylko info o sag'u, czyli wartości ugięcia wstępnego.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Cześć. Mam ten sam model amortyzatora i mam mały z nim problem. Po pierwsze pojawiły się ślady oleju na goleniach (niby niedużo, ale wcześniej był suchy). Po drugie przy całkowitej blokadzie skoku podczas próby ugięcia coś stuka w prawej goleni. Amortyzator ma przejechane około 700km. Co radzicie: wymieniać uszczelki czy jeździc do końca sezonu i oddać do serwisu? Dzięki i pozdrawiam

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Stuka platforma. Niczemu to nie szkodzi oprocz wrazen sluchowych. Mozesz uzyskac nieodplatnie od Manitou Tech upgrade igly tlumika i wtedy stuki znikaja.

Musisz wyslac zapotrzebowanie z ich strony z zakladki Technical suport.

Nie mam pojecia czy w Polszcze jest to dostepne w Velo - aktualnie oni zajmuja sie dystrybucja/serwisem Manitou w Kraju-Raju o ile sie nie myle - mysle ze warto zadzwonic i zadac pytanie kontrolne.

Szacunek...

I.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...