Skocz do zawartości

[rama] pytanie o wielkość ramy roweru do dirtu

GhostRid3R

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam zasadnicze pytanie: rama. 15" czy 17"?

Kupuje rower do dualu głównie, jednak rower będzie mi służył też do podjechania tu i ówdzie, czasem nawet na 10-20 kilometrowe wycieczki po terenie. Jednak głównie są to wycieczki ok. 5km, max 10. I tu pojawia się moje pytanie: 15" jest lepsza do skakania, lecz słyszałem opinie, że rama ta wykrzywia plecy w sposób, którego nie robią większe ramy, jeździ się bardzo niewygodnie. Czy 17" połączy normalną jazdę i skakanie?

Proszę o szybką pomoc, gdyż jutro wieczorkiem mam jechać kupić ten rower.

Z góry dzięki

Napisano

nie forum wrozbiarstwa i czarnej magii - nie da sie polaczyc roweru do dirtu z wycieczkami najwyzej mozsz na skate park podjechac. A 15' to i tak za duzo wlascie zeby moc miec pelna kontrole i latwosc w opanowaniu bike'a w locie.

Napisano

Kup mniejszą ramę będzie Ci lepiej ! Sam pewien okres czasu jeździłem na 13,5 cala a mam 185cm i dało się jeździć , teraz mam 19 cali i zdecydowanie lepiej jest dojeżdżać . Co do skakanie się nie wypowiem bo tamta rama to HT a obecna full i nie idzie porównać tego .

Napisano

Jak chcesz skakać na Dircie na ramie 15" a co dopiero 17" to polecam od razu wyciąć sobie jajka. Na co Ci? i tak będą zmasakrowane...

Rower do dirtu to rower do dirtu, rower do jazdy to inny rower. nawet super długa sztyca tu wiele nie pomoże...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...