GhostRid3R Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Witam Mam zasadnicze pytanie: rama. 15" czy 17"? Kupuje rower do dualu głównie, jednak rower będzie mi służył też do podjechania tu i ówdzie, czasem nawet na 10-20 kilometrowe wycieczki po terenie. Jednak głównie są to wycieczki ok. 5km, max 10. I tu pojawia się moje pytanie: 15" jest lepsza do skakania, lecz słyszałem opinie, że rama ta wykrzywia plecy w sposób, którego nie robią większe ramy, jeździ się bardzo niewygodnie. Czy 17" połączy normalną jazdę i skakanie? Proszę o szybką pomoc, gdyż jutro wieczorkiem mam jechać kupić ten rower. Z góry dzięki
Schwefel Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Niestety źle trafiłeś bo to nie forum wróżbiarstwa.
C00BA Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 nie forum wrozbiarstwa i czarnej magii - nie da sie polaczyc roweru do dirtu z wycieczkami najwyzej mozsz na skate park podjechac. A 15' to i tak za duzo wlascie zeby moc miec pelna kontrole i latwosc w opanowaniu bike'a w locie.
blair7 Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Wszystko zalezy od tego ile masz wzrostu. Wiekszemu bajkerowi bedzie lepiej skakac na 17 niz na 15 i na odwrot.
Artursx1 Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Kup mniejszą ramę będzie Ci lepiej ! Sam pewien okres czasu jeździłem na 13,5 cala a mam 185cm i dało się jeździć , teraz mam 19 cali i zdecydowanie lepiej jest dojeżdżać . Co do skakanie się nie wypowiem bo tamta rama to HT a obecna full i nie idzie porównać tego .
jelen Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 Jak chcesz skakać na Dircie na ramie 15" a co dopiero 17" to polecam od razu wyciąć sobie jajka. Na co Ci? i tak będą zmasakrowane... Rower do dirtu to rower do dirtu, rower do jazdy to inny rower. nawet super długa sztyca tu wiele nie pomoże...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.