MaTT889 Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Witam! Posiadam Suntour'a XCR'a, i nie działa tak jak powinien, tzn. jest dosyć twardy, w porównaniu z nowością. Chciałem go przeczyścić, ale nie mogę oddzielić goleni górnych od dolnych. Odkręciłem dolne śruby, górne także, wyjąłem sprężyny wraz z elastomerami, goleni nie mogę oddzielić. Jak to zrobić, proszę o jakąś instrukcje. Czy można to zrobić bez uszkodzenia amortyzatora oraz czy można zredukować lub wyeliminować luzy. Z góry dziękuję za odpowiedź!
wac Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 Jeśli odkręciłeś śruby przy dolnych goleniach, to poprostu musisz nim troche szarpnać. Włórz w to trochę siły.
blair7 Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 nie szarpnac, tylko najlepiej drewnianym mlotkiem uderzyc od spodu, tak by te dolne gwinty wpadly do srodka. Jak tak zrobisz to powinienes bez problemu wyjac gorne lagi. Nie wiem jak jest w xcr, ale w innych amorach tego producenta, jedna z lag trzeba od spodu imbusem jeszcze odkrecic (nalezy wsadzic do srodka klucz imbusowy, tego nie widac z zwenatrz). Na stronie poroducenta sa zamieszczone manuale, wiec zobacz tam, na pewno znajdziesz cos ciekawego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.